Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?
"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."
Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???
Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?
Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!
A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!
Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.
És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.
16L
KELL AZ NEKIK...
'bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, ' Ez tök jó dolog. Meg az is, hogy kell tömegsportot mellette űzni. /én úgy tudom.../ Nekem erről csak pozitív gondolataim vannak.
'Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. '
Emiatt se sajnállak. Középsuliban én rendszeresen benn ültem heti TÖBBSZÖR 0.-tól 8.-ig. 7-re mentem és 3-kor végeztem. Ez volt az elméleti dolog. De persze a sulim mindig elkapott, hogy most ezt intézzd már el most azt stb. Abból a 3ból sokszor volt 5 óra is. És emiatt egy köszönömöt nem kaptam.
'Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket! ' Hogy te 2 órát ott csücsültél nem az állam hibája.
A tesi miatt ne aggódj megfogják oldani. Jó kis tesiket lehet csinálni. /kimenni az uszodába stb/
Az általánososok 16 óráig benn maradásáról már itt kifejtettem a véleményem: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__iskola..
5-ös vagyok.
És boldoggá tennétek, hogy ha ezt a dolgot még kérdésbe nem tennétek fel 800x... /bár még úgy is meglesz/
Kedves kérdező, ha te 16 évesen kislányként így ki vagy bukva ezekért, ami teljesen normális dolog (mindennapos tesizés, 16 óráig bent lenni...stb), akkor neked nagyon nehéz lesz majd a későbbi életed, amikor már dolgozni fogsz :)
Kicsit vegyél vissza ebből a stílusból, mert könnyen pórul járhatsz majd a későbbiekben.
Mindenki aki elmagyarázta, hogy miért jó ez az egész, az elmagyarázná, hogy az én esetemben ez miért jó? Nagyon megköszönném!
A válaszomat idézem, mert nem mindenkinek van kedve vissza keresgélni és hozzá fűznék még valamit.
"Én még általános iskolás vagyok. Amikor megtudtam (nem tőled tudtam meg, hanem az anyukámtól) sírógörcsöt kaptam. Pedig nem vagyok hisztis. Nagyon nagyon ritkán sírok, de ez... Én nem tudok ott lenni. Nem tudok!!! Még így is nehezen tudom kibírni az órákat. Az osztályközösség miatt. Miattuk jutottam el odáig, hogy nincs egy barátom se és nem tudok ismerkedni sem senkivel. Ha új emberek közé megyek akkor szorongok. Közöttük sem merek megszólalni.
Most pedig ülhetek csöndben magamba fordulva egészen négyig..."
+ Színötös tanuló vagyok és nem tudok az én osztályom között tanulni, mert ők egészen biztos, hogy nem fognak tanulni... Én szeretek tanulni, olvasni, fejleszteni magam. Szerintem én jobban tudnék itthon tanulni. (A tesivel én is egyet értek. )
Nem terveztem, hogy beleszólok, de már mindegy.
Én is 16 éves vagyok, az Érd környékbeli egyik legjobb középiskolába járok, szóval engem ez már nem érint (11. osztály)
DE! Szerintem azért valaki írta, hogy a gyerek ne otthon kockuljon meg ilyeneket, szerintem azért marha nagy különbség van egy 6-7 és egy 14-15 éves gyerek között. Szerintem a 6-7 még ellehet úgy a suliba, hát végül is a napközibe is addig lenne. De szerintem egy 14 éves, 8. osztályos tininek már enyhén sok lehet, főleg mert valaki nem is a saját városába járatja a gyerekét, mivel ott az oktatás lehet nem olyan szintű. Szóval ez megint egy kics*szés a tanárokkal, gyerekekkel. Azért én megnézném, hogy Hoffman Rózsa néni ha érintett lenne az ügyben, és nem ő igazgatná a saját unalmában kitalált dolgait, akkor mit szólna hozzá. Nem tudnak ezek gondolkozni, és ez itt a legnagyobb baj. Lekötik a gyerekek figyelmét, minden hülyeséggel, nem hagyják őket pihenni sem. Hozzátenném, hogy én anno. 14 évesen 2-kor cuccoltam haza az iskolából, és 3-kor már készültem fel magántanárokkal a központi felvételire, mert az iskolámban ami volt az katasztrófa. Szóval szerintem most a 8.-os gyerekhez nem fog kimenni a magántanár délután fél5-5 fele, maximum egyhez, ami ugye bőven profitkiesés. Szóval ebből is csak bajt csinálnak. De mindegy is, hülye magyar, nem mindegy hol ül? Végülis.
A tesire annyit, hogy igen tökéletesen meglátják, hogy futni kéne, bukfencezni stb. heti 5 is belefér, de azért amikor a lányka éppen a menstruációs görcsökkel kinlódik, a tanár ne tártsa szét a karját, hogy ez van babám és most fuss, vagy egyes. Én sokszor buktam majdnem testnevelésből, és igen bevallom nem vagyok nádszál. De attól még futok, kosarazok és mindent megcsinálok, kivéve a talajtornát fóbiás okokból, ami kissé kínos nekem, de a tanárt nem zavarja, képes hetente végigírni az egyest, ha nem csinálom. Csak aztán nincs pofája megbuktatni késségtárgyból. (Nem tudom hogy írják) Tehát ez is végtelenül logikus. Ha nem lenne osztályzás még korrekt is lenne, főleg ha lenne hely rá, és korszerű, biztonságos felszerelés.
Az egész országban ami az oktatásnál megy egy kész vicc. Szerintem aki egyet ért ezzel a határozattal / jónak gondolja, gondoljon bele a gyerek szemszögéből is.
Egyébként aki írta, hogy dolgozni hogy fog, én iskola után dolgoztam este 11-ig, majd másnap reggel 6-kor iskola. Nem sokat aludtam, tudom mi a hajtás, de attól még egy 6-12 éves gyereknek nem kéne azt a dolgot mondani, hogy ez melóhely lenne. Mert nem az, nem kap érte pénzt, és még kicsi hozzá. Lelkileg is.
Nem olvastam végig a 12 oldalt, de azért itthon nálunk is kibukott mindenki. F!szság a köbön, h.r. egy hülye kiéget vén p!na, nevét le se írom! Az országban talán még eltűrhető volt a közoktatás, de most már tényleg vicc lesz! (Az érettségi nehezítés is hülyeség volt, mert oké, hogy külföldön mások a százalékok, de nézett már meg egy rendes érettségit külföldön? Fele olyan nehéz sincs mint a mienk!)
Persze a menza szar, de ha nem akarsz éhen halni, vagy szendvicseken élni, akkor kénytelen vagy fizetni! Aztán én meg az én gimim a top 20-ban benne van, szerencsére azért meg meg oldják ezeket a dolgokat, hogy működhessen az iskola. (Pl kiküldenek az udvarra pingpongozni, van 6 asztal, ha körbefutva játszanak röhögve meg van, de ha bemész igazolják már a tesit, mert szerintük is idiótaság...)
Jó, persze a húgomnak anyu írni fog papírt, meg minden, de akkor is most nagyon sokan nem is tudnák megoldani... Eleve akkor rendes edzésekre alig tudsz eljárni, van, amikor négy után már mindjárt sötét lesz, messze hazajárni lehetetlen, haverok meg maximum hétvégén... Persze jó lenne sok du. foglalkozás, nálunk van is, de 10 fő elég egy szakkörre, vagy bármire, mert egy egész osztályt nem lehet komolyan pl egy tárgyban dolgoztatni... Ennyi gyerekkel nem is lehet dolgozni.
Na meg persze egy csomó dologhoz kell egy kedv, egy frissesség, ami megmarad suli után, valaminek utánanézni stb... Hát így könnyű lesz a skacoknak, főleg, hogy még akár ha lenne szorgalmi, azt se fogja megcsinálni.
(Az egész szöveget úgy értem, ahogy ők gondolják, tehát papírral megoldható...)
Jó, most nem ebbe halunk bele, de mivel lesz jobb NEKÜNK? Most az 5 tesitől mit javulunk? Aki eddig se foglalkozott a testnevelésórával továbbra se fog... Jó, én kiváltottam, mert járok kenuzni heti 3x30km-t, és az egyesület hajlandó volt papírt adni.:) (Ők heti kétszer viszik a csapatot, akivel mehetnék, de csak 10km-re...)
A négyig bent maradástól mivel lesz jobb? Jó, most max egy óra tanulással megvan kb minden általánosban (töri az nem biztos, mert van amikor sok évszámot stb kell megjegyezni, de az se vészes, inkább, hogy kiszűrd a lényeget) de akkor 6-7 óra után is megvagyok 4 előtt házival tanulással... Mellesleg a szülőnek még egy teher adódik ebből.
(Ezt amúgy függetlenül írom, hogy a tankönyvek elég drágák, és ennyi pénzből digitalizálhatnák is a dolgot... Úgy értem, hogyha egy LAN-ra feltennék úgy, hogy tantárgy neve a címe, akkor simán jó lenne, bármikor ki lehet javítani a könyvet, frissíteni... És nem nagyon hagynák otthon. És más egyéb szempont is van, miért lenne jobb, de akinek van kis logikája kitalálja. Persze lenne hátulütője is, nameg akkor minden diáknak kellene egy e-reader, vagy valami tabletszerű, amin persze úgyse tanulnának, mert a kortársak idióták ahhoz, hogy figyeljenek...)
Egyébként vicces lenne pl.: letenni a jogsit ennyi óra mellett, ugyanis én nyolcadikban szereztem M kategóriás jogosítványt, ha négyig bent kellett volna csücsülni, utána nem örültem volna a KRESZ-es hülyéskedésnek...
16/F
Bizony, azért az érintettek nagyon nem örülnek ezeknek!
És habár én csak részben vagyok az, akkoris felháborítónak találom. Így is túl vagyunk terhelve.
És kedves kommentelők: Az az egyetem/főiskola! Az a munka! Nem az általános iskola!!! Ezzel elveszik a gyerekek szabadidejét és gyerekkorukat! Vagy, ha nem így gondoljátok, kérlek magyarázzátok már el például egy 8 éves kisgyereknek, hogy ez azért kell hogy bírja az iramot a munkahelyén. Hát sírógörcsöt fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!