Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?
"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."
Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???
Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?
Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!
A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!
Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.
És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.
16L
#129: Ez az... Én is sajnálom azokat, akik ennek a szarságnak isszák meg a levét.
#135-137: Tök igazad van!
- Kötelező napközi
Az tény 142-es, hogy ellehet kéredzkedni, de ha nincs erről papírod, akkor muszáj ott lenned, nem mehetsz haza. A legtöbben azért "rinyálnak" itt, mert szinte senki nem tudja, hogy maga a rendszer, hogy fog müködni. Milyen időközönként kell majd papírt írni arról, hogy valaki elmehet a kötelező napköziből? Naponta? Hetente? Havonta? Egy évbe elég lesz egyszer? Az ellenőrzőbe/ üzenőfüzetbe kell majd a szülőnek írnia a kérelmet, vagy a gyerekek kapnak egy nyomtatványt, amit majd ki kell tölteniük és visszavinni a sulijukba? Milyen szakköröket fognak biztosítani a gyerekeknek? A menza kaja színvonala javulni fog vagy ugyanazt a szörnyüséges kaját kell ennie majd a gyerekeknek, amit eddig? stb. stb. stb. kérdések, amikre még nincs válasz. Plusz még itt van az is, hogy a legtöbb gyerek, akinek ez ki lett találva az valoszínüleg el fog lógni, nem marad ott tanulni, ha mégis ott marad csak a rendet fogja bontani, ezzel a többi gyereket zavarva. Én speciel mindig is utáltam a napközit, nem voltam ott sokat, mert rendszeresen mentem haza, de ettől függetlenül az a pár alkalom, amikor ott voltam borzalmas volt. Nem lehetett tanulni, a hóban kivittek minket fagyoskodni az udvarra legalább egy órára, a tanár dumált összevissza a tanulási időben stb. Plusz a menza is ehetetlen volt, azzal a kajával kibírni egy egész napot, hát nem semmi.
- Heti 5 tesi
Baromság. Én értem az elképzelést, de inkább a követeléseket, elvárásokat kéne megreformálni és csak azután kéne bevezetni ilyesmiket. Nincs elég hely az iskolákban ehhez, az elvárások elalvultak. Azt sem nagyon értem, hogy ezt a tárgyat miért kell osztályozni. Van aki nem tud 12 perc alatt lefutni, annyi távot ami az 5-öshöz kéne, van aki nem tud 180 cm-et ugrani, de erölködik, prbálkozik, miért a mennyiséget kell osztályozni? A testnevelés órákkal a legfőbb probléma az, hogy általába felsőbe csak játsszanak a gyerekek az órákon, aztán középisklába már elvárás a torna, a futás stb., amit a legtöbb gyerek nem tanult, nem szeret. Nem azt mondom, hogy ezeket ki kéne venni a tantervből, de több játékos foglalkozás kéne.
Először én is megijedtem,de utána kerestem google-ben:8-6 osztályos gimikben nem lesz ilyen "tanuljunk 4-ig dolog",illetve általános iskolában sem kötelező:az egész napos
–
16 óráig tartó
–
iskolai foglakozásokon való egyéb foglalkozásokon
történő részvétel alól az igazgató a tanulót a szülő kérelmére felmentheti [Nkt.
55. § (1)] Az egész napos iskola
az általános iskola
mind alsó, mind felső tagozatá
n
megvalósulhat
, de csak az általános iskolában
,
és természetesen nem kötelező
jelleggel, hanem az iskola által felvállalt feladatként
[Nkt. 27. § (2)
#146: Ezt eddig is felfogtam! Mármint hogy "nem kötelező".
De az 5 napos tesinél is tavaly, mikor bevittem egy egyesületi (!!) forma nyomtatványt, még abba is belekötöttek. 3 hétig szemétkedtek mire végre elfogadták.. Ki tudja, itt is mi lesz?
de bizony kötelező!
csak lehet kuncsorogni hogy nem szeretnél benn maradni meg kegyet gyakorolni hogy el is mehess. ez bizony kötelező, aki azt mondja nem, az hazudik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!