Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?
"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."
Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???
Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?
Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!
A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!
Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.
És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.
16L
93-sa válszoló:
Én minden nap sportolok, ha más nem otthon. 3x járok pilatesezni/jógázni, de ezt nem fogadják el, ami felháborító, hogy csak az egyesületi sport megy... Meg a diákkörök, de ott is csak a szokásos vadállat csapatsportok vannak, amikből én kösz nem kérek. Ha egyedül/edzőteremben sportolok sosem sérülök le, a suliban heti 1x 100% hogy előfordul valami.
Ráadásul egyesületbe járni rohadt drága...Műkorcsolyáztam egy ideig, de abba kellett hagynom, mert rettenetesen drága (kb 20-30 ezer/hó, ellenben 12 pilatesóra mondjuk 5-6, azért gondolkodjanak ezen el...és nem csak a műkori ilyen drága, mert pl a kosaras osztálytársam is havonta új cipőkre tart igényt,stb), de ha elmegyek korizni bárhova, azt nem fogadják el, hol igazságos ez? Aki akar, az egyesülettől is szerez kamu igazolást...És nem egy ilyen eset van. Ez a rendszer borzasztóan sántít, tök fölösleges az egész, mert a tesiórák minősége a mínuszban van (fogyni pl nem lehet, mert a tananyagban leírtakat kell csinálni és mondjuk a kosarazástól/súlyzózástól nem lesz vékonyabb senki, max erősebb.), a tanárok képzetlenek (nekem anyum személyi edző, és teljesen ki van akadva, hogy nem melegítünk be, nem nyújtunk, rengeteg a sérülés...)
Ha minden sulinak/kerületnek lenne saját sportcentruma, ahol nem csak versenyszintű sportok vannak, akkor oké lenne a heti 5 mozgás, hiszen nem vagyok ellene, csak hagynák eldönteni hogy MIT és MIKOR sportoljak (mert az hogy az első 3 órám tesi, utána meg van 5, az nevetséges...és csodálják ha elalszom az órán.)
101-es
egy szóval nem mondtam, hogy megfelelő a tesiórák minősége, de azt se mondtam, hogy muszáj lenne egyesületbe járni. ez egy lehetőség, amivel valaki tud élni, valaki nem. a műkorcsolya pedig tényleg drága, ahogy minden, amihez kell valami kiegészítő (jégkori, kosárcipő).
#93: Gratulálok! Nem tudom ennyi ésszel hogyan kerültél te be a legjobb 20 iskola közül az egyikbe.
Az általános iskolai tananyagot 1 óra alatt megtanultam. Nem is ezért kellett tanulnom. Hanem a sok sz-rt, amit már rég vennünk kellett volna, azt nekünk nem tanították meg általánosban. Volt olyan, amiről még csak említés szintjén sem hallottam, és a felvételire kb. alapkövetelmény volt.
De azért ügyes vagy, remélem büszke vagy magadra. És ha tehetném személyesen gratulálnék a sikeres felvételidhez!
De ez már offolás, úgyhogy ha ezekután is bármi gondod van, majd privátban megpróbálok segíteni, jó? :))
Most leszek idén első éves egyetemista, engem nem érintenek már ezek a dolgok, aminek örülök is, viszont azért 1-2 észrevételt mondanék:
1. Nekem alapból heti 5 tesim volt a suliba, ahová jártam, egy szadista, állat tesitanárral, de legalább jó kondícióban voltam, edzésekre kellett járnom (atlétika), könnyebben ment a tanulás. Abbahagytam a kényszersportot (a szüleim irattak sporttagozatos suliban) 1 év alatt 10 kilót híztam, rosszabb lett a közérzetem, egyszerűen betegnek éreztem magam. Ezzel nem azt mondom, hogy mindenkire rá kell erőltetni a heti 5 tesit, de elég egyértelmű, hogy különösebben ártani senkinek nem fog.
2. Amikor én voltam még általános iskolás (5 éve) akkor még nem volt menő az okostelefon, facebook, rinya, stb.. Mi eljártunk délután, kintvoltunk, fogócskáztunk, nem a rohadt telefonjainkat nyomkodtunk. Van egy öcsém, most lesz 4. osztályos, de már interneten kockul, szinte egész nap, telefonja van, és szörnyű látni, mennyire üres a szórakozása.
3. Nekünk délután 3-ig kötelező volt a napközi, igaz, hogy nem 4-ig, ugyanakkor az volt a jó, hogy megtanultunk mindent, és otthon alig kellett tanulni. Nem tartom fair dolognak hogy 4-ig bent kell lennetek, ez tény. Viszont fogjátok fel úgy, hogy ennél később már csak rosszabb lesz, és tényleg. Az általános iskolai tananyag köszönő viszonyban sincs a középiskolaival, az egyetemi (ahol este 8-ig is vannak órák) pedig fényévekkel a középsulis után van. Szóval fokozatosan fogtok szívni, nem mint mi, hogy kötelező itthon melóznunk egyetem után, meg szerződések, ösztöndíjmegvonások, stb.
Összességében, kicsesztek veletek, ez tény. De mi anno ameddig nem kellett menni be 2-re a leckéket megírni, délután 1-től kint rohangáltunk a játszótéren, játszottunk, haza sem akartunk nagyon menni. Elcseszett egy trágya generáció vagytok, de erről nem ti tehettek. :)
35-ös vagyok ismét!
Azt mondták a suliban hogy egy napon lesz 8 óra és arról nem lehet ellógni de a többi napon ha a szülő kitölt valamit akkor igen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!