Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kamaszok/Szülők mit szóltok?...

Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?

Figyelt kérdés

[link]

"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."

Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???

Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?

Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!

A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!

Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!

Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.

És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.

16L

#rózsa #szopjon #le!
2013. aug. 28. 20:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/161 anonim ***** válasza:
100%
Szegény általános iskolások! :( Szerencsére én most kezdem a középsulit, de belegondolni is rossz! Én úgy tudok hatékonyan tanulni, ha behúzódhatok a szobámba, egyedül. Tanulás előtt pedig általában pihenek fél órát, aranyat ér! :) De ezt hogy gondolhatták komolyan? Természetesen sok olyan kamasz van, aki nem tanul, kockul, cigizik, a barátjaival lóg egész délután... Én sosem tartoztam közéjük, sokat cikiztek azzal, hogy stréber vagyok, csendesebb... De ez még engem is feldühített. Az a gond, hogy akik nem tanulnak, helyette minden mást, azok úgyis el fognak lógni, ha mégsem, akkor ellehetetlenítik a tanulást a többiek számára. Meg azért egy 8.-os diák, ha lelkiismeretesen fel szeretne készülni a felvételire előfordulhat, hogy külön órára jár, sőt középsuliba előkészítőre (én pl ezekre jártam lelkiismeretesen). Meg alapból egy felső tagozatos diáknak el kell sajátítania a tanulási módszereit, mert középsuliban nem lesz napközi... xd És tényleg, nem mindenki tud hatékonyan tanulni 20 diákkal összezárva, hangzavarban.
2013. aug. 28. 21:56
 42/161 anonim ***** válasza:
100%
meg az iskolában ugyanúgy kockul és facebookozik az, akit nem érdekel az egész. Ráadásul ez már a szülő dolga, hogy ebben kordában tartsa a gyerekét. Aki netfüggő, az megoldja valahogy, maximum nem alszik. Ráadásul ebben a korban nagyon központi szerepük vannak a barátoknak, vagyis 10 éves korban már fontos, hogy legyenek baráti kapcsolatai, akik meg elsősök, azoknak meg kell tanulniuk társaságban viselkedni, barátságokat kötni. Az élet nem tanulás és munka. Az életünk célja a boldogság. Menjen az a tanulás vagy a munka egészséges "rovására", a lényeg az, hogy boldogok legyünk. Csodálkoznak, ha ennyi depressziós ember van? Nincs idejük az embereknek élni. Van egy videó, amit így lehet értelmezni, az emberke benne tök boldogtalan volt, csak a munkájára koncentrált és igazából örült is, amikor végre meghalt. http://www.youtube.com/watch?v=A-rEb0KuopI
2013. aug. 28. 21:56
 43/161 A kérdező kommentje:

#40: Aranyos vagy, hogy próbálsz nyugtatni minket, de ez tényleg felháborító.. És nehezebbé tesznek mindent.

Már most félek az érettségitől, mert tudom, addigra megint kitalálnak valamit, hogy még stresszesebb legyen nekünk..

A tesi meg tényleg jó lenne.. Ha nem egy tornateremben kellene elhelyezni egyszerre 8 osztályt, és lennének normális sporteszközök. És ha nem hajnalban 0. órában, vagy 8-9. órában lennének tartva.

2013. aug. 28. 22:06
 44/161 anonim ***** válasza:
100%

21: 27 vagyok

Az meg a másik, hogy aki nem tud másokkal együtt, hangzavarban tnaulni, az mit csináljon ? Szenvedjen 4-ig, majd menjen haza, és otthon vacsi közben tanuljon, amíg normálisan 3-4-re már kész is volt az egésszel ?

Máskülönben meg... szeirntem mindegy, ki mikor tanulja meg. Akinek úgy jó, hogy rögtön tanítás után, az megtanulja úgy, akinek meg este van kedve, az meg tanuljon este. Én például sosem tanultam suli után, itthon pihentem 1-2 órát.

Most elveszik azt a lehetőséget, hogy mindenki úgy tanuljon, ahogy neki kényelmes és megszokott.

2013. aug. 28. 22:09
 45/161 anonim válasza:
95%

Hm, mindjárt elolvasom a kommenteket de előbb én is írok...Hát, mikor meghallottam a hírt, köpni-nyelni nem tudtam. Mégpedig azért mert ez milyen indoklás már hogy így tanulunk? 30 ember között mégis hogyan? Nekem sokkal jobban megy egyedül, mert hangosan és járkálva tanulok. Illetve oké, napi 6-7 órát elpajtizok, de utána egyedül szeretnék lenni...Ha meg valaki otthon nem tanul, az ő hibája, meg a szüleié...Emiatt nem a többieket kéne szívatni. Aztán. Ami a sportot illeti, abszolút hülyeség az is. Aki fogyni akar, az lefogy. Aki nem, azt ne bszogassák.

És a kedvencem, az etika/hittan...Mert olyan rohadt fontosak, tényleg, nem elég hogy télen este hatig tanulok, neeem, tanuljak kilencig! Hogy .... meg.

13/L. Leendő hetedikes. Pontozzatok le a kifakadásom miatt, nem érdekel, ez a véleményem.

2013. aug. 28. 22:11
 46/161 anonim ***** válasza:
100%
Ez meg a másik. A suliban is tud kockulni, Facebookozni, aki nem akar tanulni. Nekem volt olyan osztálytársam, aki szinte minden tanítási órát el Facebookozott. Nem is értettem, legalább órán figyelt volna, még ha nem is hajlandó tanulni... Az nagyon durva, hogy így elveszik a gyerekek idejét, attól, hogy a suliban unatkozik 16 óráig, nem jeleni azt, hogy nem visz haza tanulnivalót. Általános iskolás koromban annyit játszottam, annyira szép emlékeim vannak. Azt viszont hangsúlyozom, hogy nem számítógépen játszottam... Kint az udvaron, annyi mindent ki tudtam találni, nagyon jókat játszottam! Legalább ezt ne vegyék el a gyermekektől! :(
2013. aug. 28. 22:13
 47/161 anonim válasza:
100%

Pórázt nem szeretnének a nyakunkba rakni? Vagy esetleg az iskola padhoz láncolni minket?

6-7. órám után is hulla ként esek haza, örülök hogyha le tudok pihenni 15-30 percre DEE nem ezt is elveszik. És ahogy én ismerem a sulimat 4 óráig nem lesz házi írás, sem tanulás, majd 4 után állhatok neki teljesen leamortizált idegrendszerrel. Így is alig bírtuk a sok házit, meg a tanulnivalót. De grat még a kevés szabadidőnket is elveszik. Arról nem is beszélve hogy a menzás kaja ehetetlen, itthonról hordjam a kaját? Persze azt is csak hidegen tudnám megenni. Komolyan nem értem hogy gondolják ezt. De mint tudjuk Magyarország MEGÚJUL (nem a polgárok érdekeit kéne nézni? Jó nem azt mondom h ne legyen egyáltalán de mi a ************************ kötelező?-.-)

14/l

2013. aug. 28. 22:16
 48/161 A kérdező kommentje:

#45: Teljesen megértelek!! Az meg hogy hittant... Akit nem nevelnek hívőnek, az nem fog megváltozni ha tizen évesen ráerőltetik az iskolában. Aki akar, úgyis elmegy magától templomba misére, hittanra.

Az erkölcstan nem para, az engem is érdekelne. De akkoris...

2013. aug. 28. 22:18
 49/161 A kérdező kommentje:
#47: Igazad van! A kaja is... Plusz teher, gond a szülőknek. Ha a gyerek nem eszi meg a menza kaját mert ehetetlen, akkor délután négyis szendvicsen fog élni? Vagy hogy gondolták??? Egyen hideg főttételt amit otthonról hozott? Az eszem megáll!
2013. aug. 28. 22:21
 50/161 anonim ***** válasza:
100%
Az erkölcstannal szerintem sincs baj, az egy érdekes dolog, de én a hittant tartom feleslegesnek, ezt meg úgy mondom, hogy hívő vagyok. Akit érdekel aa téma, az utánajár az iskolában nem fogja ez a dolog megfogni.
2013. aug. 28. 22:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!