Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?
"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."
Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???
Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?
Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!
A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!
Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!
Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.
És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.
16L
#40: Aranyos vagy, hogy próbálsz nyugtatni minket, de ez tényleg felháborító.. És nehezebbé tesznek mindent.
Már most félek az érettségitől, mert tudom, addigra megint kitalálnak valamit, hogy még stresszesebb legyen nekünk..
A tesi meg tényleg jó lenne.. Ha nem egy tornateremben kellene elhelyezni egyszerre 8 osztályt, és lennének normális sporteszközök. És ha nem hajnalban 0. órában, vagy 8-9. órában lennének tartva.
21: 27 vagyok
Az meg a másik, hogy aki nem tud másokkal együtt, hangzavarban tnaulni, az mit csináljon ? Szenvedjen 4-ig, majd menjen haza, és otthon vacsi közben tanuljon, amíg normálisan 3-4-re már kész is volt az egésszel ?
Máskülönben meg... szeirntem mindegy, ki mikor tanulja meg. Akinek úgy jó, hogy rögtön tanítás után, az megtanulja úgy, akinek meg este van kedve, az meg tanuljon este. Én például sosem tanultam suli után, itthon pihentem 1-2 órát.
Most elveszik azt a lehetőséget, hogy mindenki úgy tanuljon, ahogy neki kényelmes és megszokott.
Hm, mindjárt elolvasom a kommenteket de előbb én is írok...Hát, mikor meghallottam a hírt, köpni-nyelni nem tudtam. Mégpedig azért mert ez milyen indoklás már hogy így tanulunk? 30 ember között mégis hogyan? Nekem sokkal jobban megy egyedül, mert hangosan és járkálva tanulok. Illetve oké, napi 6-7 órát elpajtizok, de utána egyedül szeretnék lenni...Ha meg valaki otthon nem tanul, az ő hibája, meg a szüleié...Emiatt nem a többieket kéne szívatni. Aztán. Ami a sportot illeti, abszolút hülyeség az is. Aki fogyni akar, az lefogy. Aki nem, azt ne bszogassák.
És a kedvencem, az etika/hittan...Mert olyan rohadt fontosak, tényleg, nem elég hogy télen este hatig tanulok, neeem, tanuljak kilencig! Hogy .... meg.
13/L. Leendő hetedikes. Pontozzatok le a kifakadásom miatt, nem érdekel, ez a véleményem.
Pórázt nem szeretnének a nyakunkba rakni? Vagy esetleg az iskola padhoz láncolni minket?
6-7. órám után is hulla ként esek haza, örülök hogyha le tudok pihenni 15-30 percre DEE nem ezt is elveszik. És ahogy én ismerem a sulimat 4 óráig nem lesz házi írás, sem tanulás, majd 4 után állhatok neki teljesen leamortizált idegrendszerrel. Így is alig bírtuk a sok házit, meg a tanulnivalót. De grat még a kevés szabadidőnket is elveszik. Arról nem is beszélve hogy a menzás kaja ehetetlen, itthonról hordjam a kaját? Persze azt is csak hidegen tudnám megenni. Komolyan nem értem hogy gondolják ezt. De mint tudjuk Magyarország MEGÚJUL (nem a polgárok érdekeit kéne nézni? Jó nem azt mondom h ne legyen egyáltalán de mi a ************************ kötelező?-.-)
14/l
#45: Teljesen megértelek!! Az meg hogy hittant... Akit nem nevelnek hívőnek, az nem fog megváltozni ha tizen évesen ráerőltetik az iskolában. Aki akar, úgyis elmegy magától templomba misére, hittanra.
Az erkölcstan nem para, az engem is érdekelne. De akkoris...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!