Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kamaszok/Szülők mit szóltok?...

Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?

Figyelt kérdés

[link]

"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."

Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???

Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?

Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!

A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!

Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!

Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.

És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.

16L

#rózsa #szopjon #le!
2013. aug. 28. 20:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/161 anonim ***** válasza:
13%

"Képezld, kertvárosi iskolába járok.

A romák meg pont nem érdekelnek. Ha eddig nem tanultak, majd ezekután elkezdenek szerinted?

És igen, biztos sokat gépezek meg Facebookozok, ezeknek hála kerültem be az ország 50 legjobb iskolái közül az egyikbe. Gratulálok!

Azt hiszed nem fognak úgyanúgy bűnözni? És itt nem csak a romákról van szó!

Nem azokat kéne "büntetni", akiknek vannak iskola utáni programjaik és különóráik. Tanulni meg majd este 11-kor kezdenek el, nem?"

Persze, honnan is látnád, meg miért is érdekelne te felszínes kertvárosi felsőbbrendű picsä...

Csak tudod az ország nem csak belőled meg a többi 500 kékvérű gimis társadból áll.

2013. aug. 28. 20:47
 12/161 anonim ***** válasza:
100%

Én még általános iskolás vagyok. Amikor megtudtam (nem tőled tudtam meg, hanem az anyukámtól) sírógörcsöt kaptam. Pedig nem vagyok hisztis. Nagyon nagyon ritkán sírok, de ez... Én nem tudok ott lenni. Nem tudok!!! Még így is nehezen tudom kibírni az órákat. Az osztályközösség miatt. Miattuk jutottam el odáig, hogy nincs egy barátom se és nem tudok ismerkedni sem senkivel. Ha új emberek közé megyek akkor szorongok. Közöttük sem merek megszólalni.

Most pedig ülhetek csöndben magamba fordulva egészen négyig. Szuper... Csak is erre vágytam...

Köszönjük szépen, puszillak Rózsika!!

2013. aug. 28. 20:48
 13/161 anonim ***** válasza:
95%

Milyen papír? Kb. így fog kinézni:

Tisztelt XY igazgató!

Kérem gyermekemet ...... -t tanítás után hazaengedni szíveskedjen. Az esetleges házi feladatait itthon, szülői felügyelettel elkészíti.

Köszönettel: KZ

Nem túl bonyolult.....

2013. aug. 28. 20:51
 14/161 anonim válasza:
96%

Ki vagyok akadva. Lányom 6-as lesz, akkor járt naközibe, amikor még dolgoztam. Most itthon vagyok gyeden, nagyon jó volt, hogy 12-30, 13-30 körül hazaért, evett, majd tanultunk. Írásbeli+tanulnivaló. A tanulnivalót elolvastuk gyütt, értelmeztük, a lényeget kiemeltük, gyakoroltunk is. (jó, nyüstölni kellett, de ment). Ha kellett, akkor tanulás után különórára ment. Amikor napközis volt, akkor hazajöttünk 5-re, azzal kezdtük, hogy átnéztük a megírt leckét, mert tele volt hibával, és nekiálltunk tanulni, mert azt a napköziben nem lehetett, egyrészt a rendbontók miatt, másrészt mert őszintén melyik gyerek vágja be napköziben az anyagot, miközben másik 20 gyerek van körülötte???

De a leányzó nem hülye: kitalálta, hogy akkor ő minden nap megy szakkörre, mert akkor is többet van itthon.

Vezessék be, hogy a hátrányos helyzetű, elhanyagolt, vagy egy meghatározott tanulmányi átlag alatti gyerekeknek legyen kötelező, ne azoknak, akkikkel otthon tanulnak, és minden rendben velük.

Ja, és akkor minden gyereket kötelező lesz beírtani ebédre?

2013. aug. 28. 20:55
 15/161 A kérdező kommentje:

#11: Elmész te a francba innen, de komolyan!

Nem tudod elképzelni, mennyit dolgoztam azért hogy abba az iskolába kerüljek! Mindennap még 5-6 órákat tanultam iskola után, hogy egyáltalán esélyem legyen bekerülni oda!

És nem az iskolában, otthon, apukámmal tanultam!!

És az, hogy kertvárosi, szerinted azt jeleni hogy én a közelében lakom? Gondolkozzál már te szerencsétlen!

Nagyívben tojok a romákra, mikor itt vannak a magyar gyerekek. Rájuk akkor ki fog gondolni? Csakmert Rózsika nem teszi! Szerinted őket hogy érinti ez a dolog?

Tudod, lehet hogy vannak hülye, neveletlen gyerekek, akiket nem érdekel a tanulás. De mindig is voltak!!! Szerinted ők akkor viselkedni fognak a felügyeletben délután négykor is? Szerinted hagyni fogják a lelkiismeretes gyerekeket tanulni? OMG! De okos vagy! Állj már be légyszi Hoffmann szoknyája mögé, ott oszd az észt, ne itt. Kösz!

2013. aug. 28. 21:00
 16/161 A kérdező kommentje:
#14: Teljes mértékben megértelek!!
2013. aug. 28. 21:02
 17/161 anonim ***** válasza:
90%
Én elmegyek suli után haza a p_csába nem érdekel ez a baromság... Ha kell átmászom a kerítésen, nekünk van, hogy délelőtt végzünk akkor mégis mi a f_szt kezdjek magammal több, mint 4 órán át? Szorult volna az összes ilyen degenerált g_ci feje az anyjába -.- Meg azok, akik eddig csak 1-2 órára jártak be most már egyáltalán nem fognak. Gratulálok! Nekem például suli után kell 2-3 óra pihenő mielőtt tanulnék... Most így álljak neki 10-kor tanulni?! Kisérettségim lesz és felvételim is, rajzolnom kell, mint az állat, ha szeretném, hogy felvegyenek valahova. Ráadásul nem gondolnak arra, hogy így hogy lesz szabadidőm?! Hogy leszek majd együtt a barátommal, aki érettségizik, hogy leszek együtt a barátaimmal? Mert az a két nap hétvége pics_füst ehhez... Fél 5-kor van az utolsó buszom haza, köszönöm szépen... Ki kéne menni tüntetni vagy valami. Sztrájkoljunk :D
2013. aug. 28. 21:03
 18/161 A kérdező kommentje:

Esküszöm gondoltam a tüntetésre!! Olyan ideges lettem, fúúú..

Ha lesz, esküszöm megyek! Hallatlan, komolyan mondom.

2013. aug. 28. 21:05
 19/161 anonim ***** válasza:
95%
Hálát adok az égnek, hogy én már végeztem az általánossal régen. Nyolcadikban rajszakkörökre jártam, gyógytornára. Nagyon durva lett volna ha nem engednek el a suliból, mert lehet szakkör nélkül nem vettek volna fel abba a suliba ahova most járok, és a hátam még mindig katasztrófa lenne. Gondolom kikérővel el lehet menni, de abban sem merek hinni, hogy mindent elfogadnának és heti 1-2 alkalomnál többször elengednének. Jó vicc lett volna. Szegény általános iskolások.
2013. aug. 28. 21:07
 20/161 anonim ***** válasza:
84%
Igen, ha lesz én is biztos megyek és viszek innen mindenkit akit csak tudok. FElháborító amit tesznek velünk, irígylem a nálam 4 évvel idősebb barátomat, mert engem már sz_patni fog a kormány... Forgalmi vizsgáhz 580 km-t kell vezetni, érettségihez közmunka, ez a dolog. Köszönöm szépen de én ezt nem fogom tűrni. És nem kéne ebbe senkinek sem beletörődni. Aki tanulni akar az fog is és sokkal könnyebben, mint napköziben. 31 másik gyerekkel körülöttem már hogy a f_szba tudnék tanulni? Ráadául a suli legneveletlenebb osztálya, mi nem fogunk csendben ücsörögni. B_szki kell ezellen tüntetés, de tényleg. Nehogy azt gondolja akármelyik politikus, hogy majd befogjuk a szánkat. Igenis tenni kell valamit! Mert lehet, hogy ez még nem olyan nagyon nagy dolog, de minél többet tűrünk, annál jobban fognak elnyomni minket!
2013. aug. 28. 21:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!