Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kamaszok/Szülők mit szóltok?...

Kamaszok/Szülők mit szóltok? DÉLUTÁN 4-IG SULI? Normálisak?

Figyelt kérdés

[link]

"Szeptemberben lép életbe az általános iskolában 16 óráig szervezendő foglalkozásokra vonatkozó szabályozás. A törvény szerint az általános iskolában 16 óráig foglalkozásokat, 17 óráig pedig felügyeletet kell biztosítani. A tanulóknak kötelességük a 16 óráig szervezett egyéb foglalkozásokon részt venni. Ezek a szabályok minden évfolyamra vonatkoznak..."

Oké, én szerencsére nem vagyok már általános iskolás, de EZ MI???

Nem elég, hogy bevezették a mindennapos tesit -ami már az én évfolyamomat is érinti-, még majd az időnket is beosztják!?

Reggel 8-tól délután 1-2-3-ig bent rohadunk így is, mert évfolyamtól függően, mindenkinek 5-6-7 órája van. A délután hátralévő részében kéne akkor megoldanunk a különórákat és a tanulást is. És itt nem mindenkinek van autója, tömegközlekedéssel kétszer annyira időbe telik eljutni akárhova!

A parlamentben rohadt könnyű okosnak lenni, Hoffmann Rózsika drágának is már ki kéne húzni a fejét a seggéből, mert törvényeket módosítani nagyon egyszerű úgy, hogy nem lát bele a mi életünkbe. Mehet a k**** a****ba!

Ma is, annak "hála", hogy már minden iskola az állam kezében van, két órát ültem, mire kikaptam a tankönyveket!

Arról nem is beszélve, hogy egy csomó könyv még meg sem érkezett, és aki nem vitte a csekkről a bizonylatot, meg sem kapta a könyveit. Az ott dekkoló tanároknak meg annyira türelmük és életkedvük volt mint egy zombinak.

És akkor ott van még a heti 5 tesi: Nagyon jó, hogy tavaly óta a 9. évfolyamnak biztosítani kell még +2 órát. Ami már önmagában 4 osztályt jelent. De mi lesz idén? Ez mostmár 8 osztályt fog érinteni, hiszen nekünk megmarad, az újonnan belépő kilencedikeseknek meg már kötelező lesz. Két év múlva már 12 osztálynak kéne helyet biztosítani, és így tovább... Menjenek a jó büdös k**** anyjukba, de tényleg! Ha már "nekünk akarnak jót", az oké.. De a tanárokra ki gondol? És a sportszerek? Ugyanis lehet igényelni bármit, támogatás az nem jön.. Borzasztó, komolyan mondom.

16L

#rózsa #szopjon #le!
2013. aug. 28. 20:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/161 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsétlenek...

Én megúsztam a mindennapos tesit is, az áltaéánosból meg már rég kikerültem.

Azt nem értem, hogy ha a heti 5 tesi óra is egy bukta volt, ezt hogy oldják meg ? Én tavaly voltam 12.-es, körülbelül 3 havonta jutottunk be a tornaterembe, addig az aulában, folyosókon, udvaron tesiztünk. 1 öltözőben 2 osztály öltözött, úgy, hogy voltak, akik a zuhanyzóba kényszerültek. 2 öltözőnk volt, sokszor volt, hogy 4 osztálynak volt egyszerre tesije. Eddig is sűrűn voltunk az öltözőkben, de amióta bejött, hogy a 9.-eseknek minden nap tesi, az végképp betett. Normális testnevelést nem lehet folyosókon lebonyolítani. Mit tudsz ott csinálni ? Futsz 45 percen keresztül ? Igeeeen, ezzel aztán le lehet fogyasztani a diákokat, sőt, rögtön imádni fogják. Mert mire vágyhat egy diák ? Csakis heti ötszöri szekrényugrásra és kötélmászásra. Mi egy 1000 fős iskola voltunk, kisebb iskolákban ezt nem tudom, hogy oldották meg, de lefogadom, hogy voltak fentakadások.

Ami meg ezt a 4 órás dolgot illeti:

1. Engem 100%, hogy nem tudtak volna ott tartani, leléptem volna, mint a fene.

2. Aki otthon nm csinál házit, ledefekálja a tanulást, az itt se fog. Mit csinál a tanár ? Leül Pistike mellé és addig nem áll fel, míg Pistike meg nem csinálta a házit ? Aztán megy Lacikához, hogy tuti mindenki kész legyen ?

3. Nem mindenki városi. AKi vidékről jár, annak sokkal rosszabb. Eddig végzett 1-kor, elment a 2 órási busszal, most meg majd este 6-ra, ha hazaér, akkor örülhet ? Pláne a kisebbek grosszáljanak sötétben, ha a szülő nem tudja mgoldani a kíséretet ?

Konkrétan röhögnöm kell, ki a fene engedte ezeket hatalomra jutni ? Ezek semmit sem értenek a neveléshez, a gyerekekhez ! Ha az utcán találkoznak egy gyerekkel, bottal piszkálják meg, hogy mi a fene ez...

2013. aug. 28. 21:27
 32/161 anonim ***** válasza:
100%
Azt sem tudom felfogni, hogy ha odafebt a nagy politikusok ennyire intelligensek, miért nem képzelik bele magukat kicsit a fiatalok, és szülők helyzetébe. Fel kéne emelni a popójukat, és lessüllyedni a "nép" szintjére. Tényleg elég igazságtalan, hogy olyan gyerekekkel is kiszúrnak, akik nem érdemlik meg. Egyébként szerintem ez már régeb nem a cigányságról szól... ha egy gyerek rossz, vagy iskokakerülő, úgyis megtalálja a módját, hogy ne menjen. Miért nem lehet eldöntenie a szülőnek, hogy a saját gyerekének mi a jó? Akinek kell, az igényelje a délutáni tanulószobát, de aki rendes diák, az hadd ne rohadjon már egész nap a padba..
2013. aug. 28. 21:28
 33/161 anonim ***** válasza:
94%
Hála az égnek most megyek középiskolába pont kiestem ebből a baromságból.
2013. aug. 28. 21:29
 34/161 anonim ***** válasza:
100%
De még ha nálunk a gimiben nem is vezetik be attól függetlenül megyek tüntetni, mert ettől függetlenül mások ezt elszenvedik! És undorító amit tesznek velünk, nekik sem volt ilyen rossz sorsuk a suliban, nemde? Ők is felháborodtak volna olyan idősen. Szánalmas egy banda az egész... Mi meg egy igazán strapabíró nép vagyunk, hogy még mindig tűrjük, amit tesznek a néppel, de már tenni kéne valamit. Mi lesz később? Ez olyan, amikor a kamasz hazajön szó nélkül piercinggel, legközelebb már tetoválással jön és ez csak fokozódik...
2013. aug. 28. 21:30
 35/161 anonim válasza:
100%

Bocsi nem olvastam végig a kommenteket............

Szerintem ezek nem normálisak!!!

Mikor tudja megcsinálni a gyerek a házit???10 órakor???

Mekkora táskával kell már mennie a suliba hogy minden beleférjen???

Játszani,pihenni mikor tud???

A minden napos tesihez pedig:

Én tavaly 5.-es voltam tehát nekünk már tavaly az volt.Nem olyan rossz mivel az o.főnk a tesitanárunk és így néha oszi főt tartottunk :)

2013. aug. 28. 21:34
 36/161 A kérdező kommentje:

Felháborító és türhetetlen az egész. És aki az ellenkezőjét vallja, az se normális.

És szerintem sincs ehhez semmi köze a romáknak. Ez csak egy újabb kicseszés. Az egyetemistákat is meg akarták szivatni, ők is fellázattak! Érdekes, rögtön vissza mondtak egy-két rendeletet. Most sz-patják az általános iskolásokat és a gimiseket. Kapják be!

2013. aug. 28. 21:37
 37/161 anonim ***** válasza:
100%
Elveszik a gyerekektől a gyermekkort! Hiszen hazaérnek, akkor tanulás, lefekvés. Miért kell elvenni így az ember életét? Miért nem lehet beérni azzal, hogy kicsit rosszabbul teljesít, de BOLDOG? Mert kb ez lesz: Van egyy 10 éves öcsém, elmegy suliba, 5-re ér haza busszal. Suliban nem tudott a házijára figyelni, így azt itthon átveszi újra. Utána vacsi és lefekvés. Hol marad itt a JÁTÉK? A BARÁTOK? A 10 perces szünetekben erre nincs idő. Minden szülőnek menzát kell majd fizetni? VAgy ha valaki szegény és nem teheti meg, akkor pusztuljon éhen a gyermeke? Hurcolásszon az amúgy is nehéz táskájábaan egy egéász napra való kajamennyiséget? Nem értem, miért nem lehet a nép szempontjából is átnézni a helyzetet.
2013. aug. 28. 21:41
 38/161 A kérdező kommentje:

Megértem, nekem is öcsém van, őt is érinti sajnos ez a cirkusz.

És igazad van!! Aki azzal jön, hogy így legalább nem lesz idejük "kockulni meg Facebookozni", az hülye, ugyanis 6-14 éves GYEREKEKRŐL beszélünk!! Őket érinti ez a sz-r!

Nem egy 17 évest.

2013. aug. 28. 21:48
 39/161 anonim válasza:
100%

É n személy szerint Magyarország második legjobb iskolájában tanúlhatok, és 4 évet külföldön -Angliában- töltöttem! Szerintetek így 14 évesen mennyi tapasztalatom van?:) Hát az angol sulik tényleg könnyebbek voltak, de legalább volt szabad időnk! Itt is vaolt Magyarországon...VOLT! mostmár hála az égnek rohadhatok én is 4-ig a sulimban, mert az én sulimban ugyan a tanítás jó, de hulla gyerekekkel mit kezdenek, még ha (nem magamra célzok) de okosak is? Semmit! Gyalázat ez az egész! semmi időm nem lesz se a magánéletemre, se a házira! Még alukálni is nehezen! Egyszóval Kapják be!

14/f

2013. aug. 28. 21:50
 40/161 anonim válasza:
100%
En sem ugralok a 16oraig tartó tanidoert! Telen mikor igen korán sotetedik menjen haza a gyerek ha a szülő pl nem tud ele menni, mert dolgozik! 2lanyom van! Fényes nappal is történik épp elég katasztrófa, gyermek rablás, erőszakos közösülés. ......igen féltem a lanyaim vagy ilyen esetben mi a megoldás? Gaz spray a táskában vagy esetleg játszani a tűzzel? A hosszú iskola idő nem fogja a bűnözések számát csökkenteni sőt jobban tanulni sem fog aki nem akar! Ha linkeskedni akar megtalalja a módját! Max még többen fognak lógni a suliból! Napi torna órát viszont díjazom, kellemesebb mint egy matek óra kis lazulás képen bár tuti egy szakmát sem ez alapoz meg!:-) Nyugodjatok meg sajnos a Ti/Mi velemenyunk nem változtat semmin!
2013. aug. 28. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!