Emelt biosz/kémia. Ki hogy ítéli a megoldókulcs alapján?
sztem tök hülyeség ezen gondolkodni m
ennyit emelkedik vagy csökken a ponthatár mert ezt rohadtul nem lehet megjósolni... nekem is sok ismerősöm van, aki elrontotta a két emeltet, de most nem ezen gondolkodik hanem próbálja a legtöbbet kihozni a szóbelikből aztán majd elválik mi lesz :)
egyébként a sima írásbelikből nemis lehet következtetni arra h végül mennyi lesz a végeredménye, mert sokat javíthat de ronthaz is..
mindenesetre én sem hinném h 400 alatt lenne a ponthatár, de majd elválik :)
Az én véleményem továbbra is az, hogy akinek nem lesz legalább 410 pontja, az ne ringassa magát hiú ábrándokba.
Ha mg véletlen mégis 410 alá megy a ponthatár, akkor lesz egy nagyon pozitív meglepetés.
Akinek meg ennyire borzasztóan sikerült az emelt (elnézést, de azért 30-50% tényleg nem éppen fényes), az ne kifogásokat keressen, hanem gondolkodjon el, hogy hol hibázott.
Mi nem ment? Nem volt meg a megfelelő háttértudás? Vagy nem tudta megfelelően értelmezni a feladatokat? Esetleg nem a megfelelő könyvből tanult? Vagy a számításokkal nem boldogult? Esetleg leblokkolt?
Végig kell gondolni, és célzottan azon a problémán javítani.
Én nem mondom azt, hogy akinek rosszul sikerült, az nem való orvosira. Vagyis ebben az évben tényleg nem való, de attól még simán felzárkózhat, és következő évben teljesíthet úgy, hogy bekerüljön.
Attól, hogy vkit nem elsőre vesznek fel, még egyáltalán nem biztos, hogy nem fog boldogulni, vagy szar orvos lesz.
Nekem is volt olyan évfolyamtársam, aki tök magas ponttal került be elsőre, mégis második évben kiszórták a francba.
Olyan is van, akit meg csak harmadára vettek fel (akkor is "csak" vidékre), mégsem csúszott, pedig már a negyedévet tapossuk.
A tanulmányi eredmény meg nem feltétlen függ össze azzal, hogy ki milyen orvos lesz. Van olyan, aki tök penge, de emberileg borzasztó.
Viszont a kedvesség és az empátia sem elég sajnos, ha nincs mellette háttértudás. Hiába szeretnek a betegek, ha közben nem tudod őket meggyógyítani...
(Pl. egyetemen van olyan, aki már 8. éve jár egyetemre, és még mindig csak negyedéves. El fogja végezni előbb-utóbb, de kérdem én, ki menne hozzá? Mert én nem, az biztos.)
A keretszám mizériához pedig:
Hiába van orvoshiány, egy bizonyos kereten túl nem lehet növelni a felvehető emberek számát. Mi még 200-an kezdtünk, de most negyedéven egy csomó előadóban el se férünk. (Na nem mintha mindenki bejárna....., de ha véletlen eszébe jutna az egész évfolyamnak bemennie órára, nem lenne hely).
Elsőben is igen kellemetlen, mikor 30-an próbáltok egy tetemet nézegetni.
Gyakorlaton meg hagy ne mondjam mennyire örülnek a betegek, mikor 5 ember tapizza őket végig egymás után. Sokszor már nincs pofánk azt mondani, hogy "még én is szeretném megvizsgálni", mert már kellemetlenül érezzük magunkat.
Szóval a ti érdeketek is, hogy ne vegyenek fel több embert, mint akinek a képzése normálisan megvalósítható.
(És ehhez sajnos már a 200 ember is sok....)
Ui.: Ha esetleg vkinek a biosz érettségivel (főként az embertani résszel) kapcsolatban vannak problémái, nem ért dolgokat, de nem tudja kitől megkérdezni, az nyugodtan írjon, ha tudok, szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!