Emelt biosz/kémia. Ki hogy ítéli a megoldókulcs alapján?
El kell, hogy szomorítsalak benneteket, biztosan nem lesz 390 körül a ponthatár. Legalábbis állami támogatott képzésre nem. Még szegedre is 421 volt tavaly. Mi a bánatért esne 20 pontot???
1) Azért az orvosi egyetem nem sétagalopp. Aki még 400 pontot sem képes összeszedni az érettségin, az ki fog szóródni már az első (két) évben.
2) Még ha kell is az egyetemnek a pénz, felvesznek egy csomó embert, de aztán életbe lép az 1)-es pont: később leszanálják a gyengéket, hiszen a következő évben úgyis jön a frissítés.
Első éves ÁOK hallgató
Ne haragudjatok tényleg én nézhettem el valamit, az edulineosat nem is olvastam, de akkor is, ha megnézitek egyes egyetemekre lényegesen csökkent a jelentkezők száma.
Itt ne azt vegyétek kérlek, hogy mondjuk egy tavalyi érettségit (közép kémiát) megírva nem éri el a 400 pontot. Mert az iskolák nem adtak elég óraszámot az emeltre, nagyon kevés helyen voltak megfelelő eszközök a felkészülésre, úgyhogy vagy önerőből rengeteg tanulással és utánajárással sikerült az érettségije az embereknek, ráadásul igen nehéz volt, ami sokaknál teljesen lehetetlenné tette a továbbtanulást.. azért az nem véletlen, hogy országos szinten a kémia átlag 40 körül van, jóindulattal, ha 50-nel számolsz, akkor is legalább 15%-kal rosszabb, mint közép érettséginél volt. úgyhogy mindenkinek sokat csökken a pontszáma, aki 70-re írta meg, a középből simán lehetett volna neki 90, úgy pedig sokkal több pontot kapott volna. (Amúgy engem ez az egész nem érint, mert bőven 400 fölött vagyok, meg nem is ált.orvosira szeretnék menni, de tudom, hogy milyen rossz eredmények születtek és nem azért, mert hülye a gyerek (legtöbb esetben), hanem mert EGYSZERŰEN MAGYARORSZÁG GIMNÁZIUMAINAK 70%-a NEM KÉPEST FELKÉSZÍTENI EMELT KÉMIÁRA! (van olyan gimi (a jobbak közé tartozik, ahol nem is tanítanak kémiát, mert nincsen tanár..)
68-as válaszoló:
Akkor te nem vagy képben. Van szervetlen, szerves és általános kémia is, melynek alapja a Villányi feladatgyűjtemény. Az lehet, hogy 3.-ik évben már nem kell tudnod, de attól első évben a kémia elég szóró tantárgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!