Emelt biosz/kémia. Ki hogy ítéli a megoldókulcs alapján?
Én is nagyon sokat készültem mindkét emeltre, de szerintem nekem sem fog sikerülni idén az orvosi. Nem mondanám magam nagyon okosnak, de amit lehetett, én megtettem...nagyon sokat készültem én is és elrontottam mindkettőt, szóval megértelek...
Kiskoromban döntöttem el, hogy orvos leszek. Aki ezt a hivatást választja, számolnia kell azzal, hogy sok akadályba fog ütközni és ide sajnos nehéz bekerülni elsőre. Ismered Zacher Gábor toxikológust? Kiadott egy könyvet, a TV-ben is többször nyilatkozott már, harmadjára vették fel orvosira és most egy elismert orvos. Ha ez az álmod ne add fel és ne törődj másokkal!
35-ös válaszoló, én is teljesen így vagyok. Nem tartom magam egy zseninek, többször át kell néznem a tanultakat rövid időn belül, hogy rendesen megmaradjanak. Ezt nem igazán szeretem magamban, más első tanulás után mindent hosszútávra megjegyez, hát én sajnos nem ilyen vagyok. Ennek ellenére minden vizsgákon szinte szó szerint mondtam el minden tételt. Mondjuk most kétlem, hogy ez lenne, nagyon félek, hogy nem végzek az anyaggal, mert ahogy korábbi kommentben is írtam, bizonyos dolgok hiányoztak a tanuláshoz, és az nagyon belassított. Mellesleg olyanok mint a fotoszintézis, eléggé elvonják az ember idejét, mivel ha orvosira készülsz valószínűleg nem a fotoszintézis ragad meg benned két perc alatt. :D
Életemben először attól félek, hogy nem fogok végigérni az anyagon, és ott égek majd a vizsgáztatók, meg a többi vizsgázó előtt, mint a rongy, mert pont olyat húzok, amire nem volt időm, vagy ilyesmi. Most nagyon úgy érzem, hogy nagy rajtam a nyomás. Persze nyilván ezzel egyedül vagyok, mert a többieknek volt annyi eszük, hogy időben kezdjék el a tanulást, és jobban tudnak haladni. Hát ezt most sajna elszúrtam.
Egyébként még nem igazán hallottam, az előttem említett orvosról. :) De ez valahogy megnyugtató hír, hogy azért mert valaki nem jutott be elsőre, attól még lehet belőle nagyon jó orvos. :))
Nekem van ismerősöm aki TÍZSZER futott neki. Most orvos. Jó pár orvos ismerősöm van (anyukám ápolónő, én segédápolónőként kezdek dolgozni júliustól) és nagy részüknek a harmadik próbálkozás volt eredményes.
Nem adták fel. :)
Én idén érettségizem, nálunk is röhejes volt a biosz-kémia oktatás. Jártam előkészítőre, és olyan alap dolgokat is ott tanultam meg, mint pl. redoxireakció, fehérjeszintézis stb.
Kb 30-45% lett a kémiám, biosz kb 50-60%. De egész nap mást sem csinálok, csak a szóbelire készülök, hátha sikerül :)
Te se add fel! Én hiszek benne, hogy kitartással mindent el lehet érni :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!