Szabályos volt a videóban lévő előzés az autós részéről?
Mert mi van ha 100 méteren 20km/h-val kéne menni?
Mire nem értek ti rá soha? Ostoba autósok.
Ha lehúzódik akkor van hely megfelelő oldaltávolsággal, szabályosan megelőzni? A jelek szerint nincs. Akkor meg teljesen mindegy, hogy hol halad. És ez nem csak a kerékpárok esetében van így. Ha egy másik személygépkocsi lett volna ott, azt is ugyanúgy szidnák a t. kommentelők, amiért nincs hely az előzésre?
Mielőtt valaki tévedésbe esne: a KRESZ sehol nem említi, hogy egy kerékpárost mindenáron kötelező lenne előzni. Az előzés csak egy lehetőség, amelyet a megfelelő feltételek megléte esetén végre lehet hajtani. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, akkor nem előzünk.
Főleg nem akkor, ha ezzel a másikat veszélyezteti az előző játmű vezetője. Mint ahogy nem kényszerítheted a másik jármű vezetőjét sem arra, hogy kockáztassa a saját biztonságát azért, mert valaki nem vír ki pár métert mögötte haladva.
Akinek meg az a legnagyobb problémája, hogy a kerékpáros miért nem állt le az idegbeteg autóssal balhézni, azoknak csak annyit, hogy a kerékpárosnak több esze volt, mint a tuloknak és ő közlekedni szeretett volna, nem pedig leállni verekedni egy idegbeteg agresszív barommal. Gondolom, nem akart lesüllyedni a tulok szintjére...
Egyszerűen nem a biciklist akarjuk nézni ha lenne lehetőségünk haladni. Ha nem szeretnénk haladni, akkor ráérősen sétálnánk, de ugye kocsiba ültünk.
Ne mond már hogy komoly életveszélybe kerülne a drótszamaras szerencsétlen ha elengedné az autóst azzal hogy ideiglenesen 1 métert jobbra húzódik (kb 3 métert kell ott biciklizni míg az autós elmegy).
Kisgyerekként tudtam úgy biciklizni hogy érvényesülni tudjak és ne menjenek át rajtam az autósok, ne dudáljanak le, ne anyázzanak. Vicces hogy felnőttként nektek nem megy.
Mindketten olvassátok el újra az ezelőtti hozzászólásomat. A probléma szerintem a ti készüléketekben van. Bunkók vagytok, fostok másra, nektek meg vannak a jogaitok és a gonosz autósok meg mind forduljanak fel ha nem akarnak mögöttetek menni. Én, tahó autósként képes vagyok más érdekeit is nézni, nem tartok fel valakit csak azért mert jogom van hozzá. Nem okoz élvezetet más szpatása (a közlekedésben...).
Nekem nem a biciklisekkel van bajom, hanem a bunkó közlekedőkkel, járműfajtától függetlenül. A válaszaitok alapján olyanok vagytok mint a videó szereplő cangás, egy Kamaz rátokhajthatná a drótszamarat.
"Akinek meg az a legnagyobb problémája, hogy a kerékpáros miért nem állt le az idegbeteg autóssal balhézni, azoknak csak annyit, hogy a kerékpárosnak több esze volt, mint a tuloknak"
Gyanítom, hogy az autós attól lett "idegbeteg", hogy a bringás ráordított és bemutatott. Ezzel el is érkeztünk a "ki kezdte, ki folytatta" témakörhöz...
:D
2 majmot vertem már meg így bringásként, megálltak janiskodni. (szerintem többé nem teszik :)
De autóval is utol érem az agreszivan előző barmokat, p lámpánál vasúti átjárónál.
Ott nagy dolog nem történt, csak a nője előtt vertem neki egy csattanós tenyerest.
@Beviz Elek!
"Egyszerűen nem a biciklist akarjuk nézni ha lenne lehetőségünk haladni." -tehát szerinted álló gépjárműve előzte a kerékpárost? Mert a video szerint haladt.
A félreértések elkerülése érdekében a "haladni" nem jelenti automatikusan a megengedett legnagyobb vagy afeletti sebességet -ha így lenne, akkor a városi forgalomban ez a kifejezés értelmetlen lenne...
"Ne mond már hogy komoly életveszélybe kerülne a drótszamaras szerencsétlen ha elengedné az autóst azzal hogy ideiglenesen 1 métert jobbra húzódik (kb 3 métert kell ott biciklizni míg az autós elmegy). " -mindenesetre nagyobb veszélyt jelent rá, ha behúzódik az ajtózónába, mint az autósnak az, ha kb. 50 méterrel később előzi meg, ahol azt szabályosan megteheti. Ne a másik féltől várja el, hogy lehúzódjon azért, hogy szabálytalanul előzhesse...
". A probléma szerintem a ti készüléketekben van. Bunkók vagytok, fostok másra, nektek meg vannak a jogaitok és a gonosz autósok meg mind forduljanak fel ha nem akarnak mögöttetek menni." -a probléma inkább azoknak a "készülékében" van, akik nem tudják elviselni, hogy a közúton mások is ugyanolyan jogokkal közlekednek, mint ők és nem fognak köddé válni csak azért, hogy nekik ne kelljen alkalmazkodniuk a többi közlekedőhöz. Ha előtted van és nincs lehetőség megelőzni, akkor mögötte haladsz. Még akkor is, ha autóban ülsz. Mi ebben olyan felfoghatatlan?
@36: "Gyanítom, hogy az autós attól lett "idegbeteg", hogy a bringás ráordított és bemutatott." -ha esetleg végignézed, akkor éstreveheted, hogy a "bemutatás" a kerékpáros reakciója volt arra, hogy egy idegbeteg tulok veszélyeztette. A "ki kezdte, ki folytatta" témakör esetén egyértelmű: a gépkocsivezető kezdte (a szabálytalan előzésével) és ő is akarta folytatni -miután a kerékpáros kinyilvánította a véleményét eme cselekedetéről és ezzel részéről lezárta az ügyet.
Én elhiszem, hogy autóban ülve nem egyszerű leküzdeni az irigységet, ami egy kerékpáros megpillantásakor fogja el az embert, de ennek kinyilvánítására vannak kulturáltabb, értelmes ember számára is elfogadható módjai. És lehet tenni ellene ahelyett, hogy a frusztrációt a másikon vezetnék le...
Te aztán jó kemény legény vagy. Érdekes hogy gyakorin összegyűlik az összes MMA harcos és lecsaptok mindenkit. Aztán lehet mégsem, csak a Tekkenben megy ennyire a dolog :D
Az első résszel jól kiforgattad a semmit, nincs is nagyon mit reagálni rá. Ha már értelmesen nem tudunk válaszolni, akkor magyarázzunk baromságokat:D
A továbbiakra egyben: pont ezt írtam. Téged (titeket) egyáltalán nem érdekel hogy mennyire tartjátok fel a másikat, nektek legyen jó. Én nem ilyen vagyok, én megpróbálok úgy közlekedni hogy nekem is és másnak is jó legyen. Tehát ha biciklizem, akkor az autós mehessen a dolgára, én meg ráérősen eltekergetek.
Felhozhatod 100x az ajtózónát, de szabály szerint az autós akkor nyithatja ki, ha nem jön senki. Milliószor megyek teherautóval olyan utcában, ahol esélytelen megfelelő oldaltávolságot tartani, nem hordatom el a kocsikat autómentővel és nem is kopogok végig hogy "ugyanmá', ne tessék ajtót nyitni me' gyüvök". Vannak helyzetek, amikor bízni kell a többi emberben, nem megoldás az hogy sokszorosan túlbiztosítjuk magunkat, ezzel pedig fölöslegesen szivatjuk a másikat.
Egyszerűen bunkó, tahó vagy, mint rengeteg biciklis aki felrakosgatja az értelmetlen videóit a youtube-ra, majd veritek a melleteket hogy az autósok miatt csorbulnak a jogaitok.
És mint írtam, nekem nem kifejezetten veletek (a biciklisekkel) van a bajom, hanem a tahókkal akik direkt vagy agysejthiányból akadályozzák a másikat. Igen, autósból is van ilyen, pl akik gyér forgalom mellett egymás mellett mennek a Vácin úgy, hogy ne tudd megelőzni őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!