Videó alapján büntethetnek?
Egy órája csináltam egy záróvonalon előzést. Nem szeretném részletezni, hülye voltam, tudom. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy ha ezt valaki autós kamerával felvette volna, akkor mennyi esélye van, hogy büntetnének érte?
A büntetési tétel egyébként ilyen esetben állítólag max 50ezer, 4 büntetőpont, ill. esetleg 1-12 hónap felfüggesztés.
1., Közterületen azt veszel fel amit akarsz. Nyilvánosságra nem lehet hozni pl: azt, ha felveszed a Bélát premier plánba, de itt ugye nincs szó nyilvánosságról
2., Mind a rendőrség mind a bíróság tökéletesen és gond nélkül elfogadja a fedélzeti kamerás felvételeket bizonyítékként - lsd. biciklis vs BKV sofőr tavaly.
Pont ma írta meg itt is egy kérdező, hogy megbüntették a kamerafelvétele alapján a szabálytalan autóst:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztonsa..
De amúgy igen kicsi rá a sansz, hogy bárki azzal foglalkozik, hogy téged feljelentgessen, ha nem történt kvázi semmi veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!