Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megéri a családnak...

Szerintetek megéri a családnak "összedobni" a pénzt egy jobb autóra?

Figyelt kérdés

első autóm szeretném megvásárolni, van 2,5 millió kp-m, de amit kinéztem az autó 4 millió forint.

Arra gondoltam mi lenne ha megkérném anyukámat, hogy adja el a kocsiját, ami kb 1 milliót ér, és így már 3,5 millió lenne, aztán nagyiéktól kölcsönkérnék 500 ezret.

Ez a terv, aztán mondanám anyunak hogy ő is használhatja cserébe (elviszem ide-oda) ha benne van.

de a nagyapám nevére megy az autó, mert nem akarok apek-ozni, meg fizetni kötelezőt, nekem sokba lenne éves szinten.

Már így ki gondoltam az egészet.

Megéri így összedobni a pénzt egy jó kicsiért?

#autó #BMW #autóvásárlás #pénz összedobás autóra
2013. aug. 7. 23:51
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/146 anonim ***** válasza:
93%
Még annyit had tegyek hozzá, hogy ha a rokonság belemegy ebbe, hát.... őket se kell sajnálni.
2013. aug. 8. 18:32
 62/146 A kérdező kommentje:

Most 20 éves vagyok OKJ-ra járok, adóigazgatási szakügyintéző szakon, mellette van állandó diákmunkám már 2 éve, így jött össze a pénz.

Igazából két millió forint, plusz az 500 ezer forint amit a középiskolai ballagásomra kaptam.

Havonta össze tudok szedni 100 ezret, ezzel nincs gond, nem is nagyon költök semmire belőle szüleimnél lakok meg kajolok, ruháim meg nem nőttem ki, de fatertól kérek kölcsön ha ruhára kell pénz vagy valami másra.

Végül beszéltem szüleimmel anya átgondolja még, nagyszüleim tudják állni az 500 ezres támogatást tehát már fél siker.

2013. aug. 8. 19:03
 63/146 anonim ***** válasza:
64%
100k-s fizetésből akarsz 4 milliós BMW-t venni és fenntartani? Hát te nem vagy normális... Csak tudnám, hogyha úgyse veszed figyelembe senki véleményét, akkor miért írtad ki a kérdést.
2013. aug. 8. 20:18
 64/146 anonim ***** válasza:
93%

"de fatertól kérek kölcsön ha ruhára kell pénz vagy valami másra."

Neharaguggyámá' megneharaguggyá', de ezek után van pofád egy ekkora kéréssel eléjük állni? Azért húzzál már egy határt valahol, ember... És igen elgondolkodtató, hogy a szüleid is ennyire egyszerűek-e, mint te, vagy csak jól befolyásolod őket... NAGYON GÁZ VAGY!

2013. aug. 8. 20:26
 65/146 A kérdező kommentje:

63

Mint mondtam semmire sem költök felveszem a fizetésem és ennyi, mindenem megvan, főznek rám mosnak rám még fiatal vagyok, megtehetem, feleslegesen nem szórok ki pénz ez lenne a normális. Nem attól vagy felnőtt hogy minél hamarabb elmész otthonról és hitelekbe vágod magad, meg kell találni mindenhol a lehetőségeket, hogy hogyan juthatsz előre számodra előnyös módon.

Igazából az etikai része a dolognak abszolúte hidegen hagy nem erről kértem a véleményetek, hogy szemét húzás-e.

Ez a minimum, hogy a szüleim támogatnak, azért vannak, nagyszüleimnek meg mi az az 500 ezer?-semmi.

Legfeljebb többször lemegyek majd hozzájuk, hogy láthassanak.

Szóval azt ne mond nekem visszatérve a 100 ezerre, hogy kevés, nem egyből fog elromlani.

2013. aug. 8. 20:41
 66/146 A kérdező kommentje:

64

jah a bankba bemenni 10 milliós devizahitelt felvenni kevésbé gáz dolog, tényleg, igazad van.

legalább ott téged fognak átbaszni, de cserébe mosolyognak rád a csinos hölgyek.

Mondjuk abban igazad van, hogy nem mindenki teheti ezt meg, pl ahol 3-an 4-en testvérek biztos nem fog jutni annyi minden gyereknek.

Meg függ a szülőtől is, én jó viszonyban vagyok a szüleimmel nincs okom elrontani a viszonyunkat, meg is mondtam így nekik, egyet értettek, hogy rendes gyerek vagyok, és támogatnak, ne ezen a kis anyagi dolgon múljon a család viszonya.

Ez mindenkinek jó lesz, felesleges megkérdőjelezni, az autó manapság már fontos a mindennapi élethez.

2013. aug. 8. 20:45
 67/146 anonim ***** válasza:
27%

Persze, 20 évesen tényleg nagyon fontos a mindennapi élethez. Menni kell a Tesco parkolóba driftelni, mi? :D:D:D

Még 26 évesen is csak néha sóhajtozok, hogy jó lenne egy autó, de egyelőre még mindent meg tudtam oldani nélküle.

2013. aug. 8. 20:53
 68/146 anonim ***** válasza:
71%

"jah a bankba bemenni 10 milliós devizahitelt felvenni kevésbé gáz dolog, tényleg, igazad van.

legalább ott téged fognak átbaszni, de cserébe mosolyognak rád a csinos hölgyek."

Ezt melyik ujjadból szoptad ki, hogy én bármilyen hitelt is felvettem valaha?

"ne ezen a kis anyagi dolgon múljon a család viszonya."

Te egyébként tudod a szíved mélyén, hogy undorítóan kihasználod őket? Szánalmas, ocsmány egy ember vagy...

2013. aug. 8. 20:56
 69/146 A kérdező kommentje:

68

ha személyesen beszélnénk biztos venném a fáradságot hogy alaptalan személyeskedésed megcáfoljam egy jól hangzó magyarázattal, de most nem fecsérlem erre az energiám.

ha így lenne ahogy mondanád nem foglalkoznának velem a szüleim és a barátnőm se, tehát valamit csak jól csinálok akkor, nem? :)

2013. aug. 8. 21:03
 70/146 anonim ***** válasza:
80%
Ha nekem lenne 2,5 milkóm én tudod mire költeném? Vennék 1 misiért egy kocsit, a többit ház felújításra, adósság rendezésre, laptopra, motorra fordítanám. Esetleg megalapoznám a jövőmet. A szüleid se lesznek mindig. Akkor mi lesz? Amilyen szakmát Te tanulsz abból biztos nem keresel majd annyit, hogy fenntarts egy BMW-t. Örülhetsz, ha majd nettó százezerért felvesznek és ennyiből kell majd megoldanod a lakbért, rezsit, élelmet és a többit. Akkor majd eszedbe fog jutni, hogy nem kellett vna elverni a zsetont ami volt feleslegesen.
2013. aug. 8. 21:03
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!