Szerintetek megéri a családnak "összedobni" a pénzt egy jobb autóra?
első autóm szeretném megvásárolni, van 2,5 millió kp-m, de amit kinéztem az autó 4 millió forint.
Arra gondoltam mi lenne ha megkérném anyukámat, hogy adja el a kocsiját, ami kb 1 milliót ér, és így már 3,5 millió lenne, aztán nagyiéktól kölcsönkérnék 500 ezret.
Ez a terv, aztán mondanám anyunak hogy ő is használhatja cserébe (elviszem ide-oda) ha benne van.
de a nagyapám nevére megy az autó, mert nem akarok apek-ozni, meg fizetni kötelezőt, nekem sokba lenne éves szinten.
Már így ki gondoltam az egészet.
Megéri így összedobni a pénzt egy jó kicsiért?
nem szeretnék családot, és eljegyezni sem fogok senkit, nem vagyok én hülye.
nekem tökéletes hogy van barátnőm, nem kötelezem el magam.
majd talán 30-35 éves korom között megfontolom a gyereket, addig élem a saját életem nem akarok másokkal foglalkozni nagyon.
amúgy nézzétek csak mit raktak fel a netre:
Pont mintha rám szabták volna, de úgy látom hogy USÁ-ból lett behozva. Az miben hátrány?
elég olcsó is a többihez képest.
Miért érzed magad többnek mert egy BMW-vel jársz? Ha te ettől többnek érzed magad akkor sajnos súlyos gondjaid vannak.
És de, pont attól leszel valaki hogy ha a saját lábadra állsz 20 évesen.
Nem kell hitelt felvenned ahhoz hogy önálló és önellátó legyél.
Ha már mindenképpen BMW-t akarsz, vegyél valamit maximum 1.8-as motorral, olyan 2001 körüli évjáratot. Ez max. 7-800 ezer Ft.
A maradékból pedig ki tudsz venni egy lakást, berendezni, az autóra is marad, na meg félre is tudsz tenni.
Ez egy okos döntés lenne, de segíteni csak azon lehet aki hagyja hogy segítsenek rajta.
Az autó nem minden, sőt, semmi.
Egy autóban nem lakhatsz.
Sem a szüleid, sem a nagyszüleid, sem az "anyósodék" nem fogják megtűrni 25 éves korodban hogy ott lakj és egy fillért ne adj bele a dolgokba.
Az autó értéke egyre csökken. Ha most vennél egy olcsó lakást, egy kis ráfordítással 3-4 éven belül (remélhetőleg) szép haszonnal el tudnád adni.
Az ingatlan értéke felfelé megy, a gépkocsié lefelé.
Vagy vegyél most egy régebbi autót mint már említettem, és ha elköltözni nem is akarsz, mivel annak a kocsinak az értéke már nem csökken annyit, 2-3 éven belül lesz annyi pénzed hogy vegyél egy linkelt típust.
Ha nem így gondolod, akkor szerintem ne írj többet ide mert mindenki ezt mondja, te nem fogadod meg, de sajnos az élet a legkeményebb iskola, és mindenki a saját kárán tanul a legjobban...
Szerintem én ismerem ezt a srácot :D
Vagy legalábbis ismerek rajta kívül még egy ekkora idiótát.
Hiába minden próbálkozásunk, hogy embert faragjunk belőle, ha már a szülei nem tették meg...
Annyira naiv vag yKérdező, és annyira fogalmad sincsen az életről, hogy én már csak nevetek :)
Csak egy pár dolog:
30-35 éves korodnál előbb nem tervezel családot alapítani. Ezzel önmagában semmi gond. De arra ne számíts, hogy a mostani barátnőd akkor még melletted lesz. Azt gondolom nincs az a lány, aki ha komolyan gondolja a kapcsolatot, nem szeretne gyereket 5-7 éven belül, ha korodbeli. 10-15 évet tuti nem várna arra senki, hogy neked benőjön a fejed lágya. Ha pedig 35 éves korodban még mindig otthon fogsz lakni, akkor hidd el a nők többsége erősen el fog gondolkodni, hogy miért is van ez? Anyuci mos rá, apuci ad neki pénzt ruhára, pedig van saját keresete, a Nagyiék százezreket vágnak hozzá különböző költséges hobbijai finanszírozására. Ez a legtöbb fiatal nő szemében taszító, töketlennek és életképtelennek fogsz tűnni. Hiába mondod, hogy de majd akkor elköltözöm. Egy barátnő a barátnőd akar majd lenni, nem az anyád, hogy megtanítson mosni, teregetni, takarítani, esetleg főzni. Mert a közös élet az általad szeretett lánnyal nem arról szól, hogy azután nem anyád, hanem egy fiatalabb és csinosabb nő lát el téged, akit ráadásul néha meg is lehet d**ni. Hanem ki kell majd venned a részed a tennivalókból.
Nagyon jó barátomnak van egy munkatársa. Igen jó fizetése van, nagyon szeret motorozni. De egy fillér megtakarítása nincsen, minden pénzét a motorozásba, új ruhák, cipők stb minél drágább helyen történő megvásárlásába öli gyakorlatilag. SŐT, nemrég a szüleitől kért egy valag pénzt egy új motorra meg a hozzá való ruházatra. Hadd ne mondjam, a többiek kiröhögik - vagyis inkább sajnálják. Te pontosan ugyanilyen vagy, akármennyire is mondod, hogy nem. Szüleid sajnos nem azzal tesznek jót, hogy belemennek ebbe az alkuba. Az sokkal életszerűbb lenne, hogy ha azt mondanák, hogy Fiam, a saját lehetőségeidhez igazítsd az igényeidet. Mondjuk annyit segítenék neked szülőként, hogy az átírást kifizetném. De egyébként ahogy írták: addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.
Sajnos szüleid valahol elrontották a nevelésedet. Mert épeszű ember eleve úgy nézelődik, ahogy a lehetőségei engedik. Jó, persze ha pár tízezer forint hiányzik egy jobb állapotban lévő autóhoz, az oké, arról lehet beszélni. De Te másfél MILLIÓ forintot akarsz lejmolni a szülőktől. Ráadásul te úgy gondolod, hogy ez neked jár, ez a legdurvább :) Milyen ember vagy te? :D
Egy utolsó, gyakorlati gondolat:
A kötelezőt én akármilyen drága, a saját nevemre íratnám a helyedben. Minél előbb elkezd ketyegni a Bonus-óra a biztosítónál annál jobb, annál hamarabb lesz kedvező díjú a biztosításod. 30 évesen már B10-es biztosítást köthetsz az autódra, az azért nem rossz.
Pfúú, ha 20 évesen lett volna 2,5 millám, meg mellette 100.000 forintos fizum, akkor egy millából vettem volna egy jó autót (igen ennyiől is lehet nagyon jó autót venni), a többiből pedig beutaztam volna Európát, meg mentem volna nyaralni, meg bulizni, ugyanis 20 évesen ki kell éljed magad, mert az utoslsó jó éveid, utána már úgy sem marad időd ilyesmire, és akkor bánni fogod.
És közben meg kell gondolnod a jövődre is, nem hogy 20 évesen ilyen adósságokba vered magad egy BMW-ért, ami két év múlva a felét sem fogja érni mostani árának.
Lehet az lenne a legjobb, ha már nem akarod élni az életed, hogy befektess valami tuti bizniszbe, amiből később meg lehet élni.
A kérdezőn jót röhögtem. Nem számol vele, hogy a már most használt autója 5, de max 10 éven belül lepukkant xar lesz, ha ennyi pénzből akarja fenntartani. Akkor meg majd miből vesz autót... persze majd anyuci nyugdíjából :) Havi százból fenntartani Bömöst ha csak garázsban áll :). Lágy vonalakban összeszámoltam mennyi nekem egy évre az alsó középkategóriás japán családi autó, és picivel 2 milla fölött állt meg a végösszeg. Ez az értékének kb a fele. Ha ez az autó az a Bömös lenne, kb egyösszeg lenne az értékével. Ecsém, nem elég megvenni az autót, fenn is kell tartani. Szeretik lopni a rejtett munkaerők ezt a fajtát. Viszik lezárt garázsból és kertből is. A Cascot ehhez is igazítják. Ha pedig nem kötsz rá biztosítást majd pislogsz ha egyszer a hűlt helyét látod, mint a főiskolai csoporttársam az első főiskolai napján. Olaj is kell bele 15 ezrenként, nem ám gagyi Tacskós (meg légszűrő meg olajszűrő) és ezek még csak a filléres költségek.
Amit meg feltettél az 2006-os évjárat, minimum 150 ezer kilométer van benne (óvatos becslés) de simán kinézem belőle, hogy több is :D Gondolod Amcsiba csak addig használják az autót amíg a garázsból kigurulnak postaládáig meg vissza? Ott vannak a legnagyobb távolságok. Nem ritkán 100 meg 200 km-rekre járnak melózni az emberek. Ha 5 év használatban volt kinn az... :) számolj utána te.
7 millás lepukkant lakás
Na ezen jót röhögtem. Max. akkor lepukkant, ha Pesten veszed, ott egy sz*r panelt kapsz ennyiért, de vidéken azért szép kis házat lehet annyiból venni, én örülnék neki, ha olyanban lakhatnék. Am. tudom, a Suzuki az Neked papír kocsi, de mi 6 éve 400 ezer ft-ért vettük és annyit azóta már rá is költöttünk. És ez csak egy alacsony kategóriás Suzuki. Hát akkor egy BMW-t mégis mennyi lenni fenn tartani?
Meg majd jössz azt az 1 sávos körforgalomban dudálgatsz meg megelőzöl mint ma egy köcsög autós? Megyek be a körforgalomba, sehol senki, 1x csak vki dudálgat meg előzget úgy, hogy kint volt az irányjelző 50 centire volt a kijárat. Az a személy az a Te típusod. Eltudom képzelni, hogy a Te fajtád egy ilyen kocsiba az út császárának érzi magát. De kisfiam azt el ne felejtsd, hogy a KRESZ a Te kocsidra is ugyanúgy vonatkozik, mint az én Suzukimra. Meg ha a rendőr megharap anyudék megint csak fizethetik a büntetést. Debil állat -,-"
Utolsóhoz hozzáfűznék még annyit, hogy az egy dolog, hogy a KRESZ ugyanúgy vonatkozik BMW-re is, meg Suzukira is.
De ami még fontosabb (és szerintem meglepő a Kérdező számára), hogy a fizikai törvények is :D
De ezt majd megtanulja a saját kárán :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!