Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek megéri a családnak...

Szerintetek megéri a családnak "összedobni" a pénzt egy jobb autóra?

Figyelt kérdés

első autóm szeretném megvásárolni, van 2,5 millió kp-m, de amit kinéztem az autó 4 millió forint.

Arra gondoltam mi lenne ha megkérném anyukámat, hogy adja el a kocsiját, ami kb 1 milliót ér, és így már 3,5 millió lenne, aztán nagyiéktól kölcsönkérnék 500 ezret.

Ez a terv, aztán mondanám anyunak hogy ő is használhatja cserébe (elviszem ide-oda) ha benne van.

de a nagyapám nevére megy az autó, mert nem akarok apek-ozni, meg fizetni kötelezőt, nekem sokba lenne éves szinten.

Már így ki gondoltam az egészet.

Megéri így összedobni a pénzt egy jó kicsiért?

#autó #BMW #autóvásárlás #pénz összedobás autóra
2013. aug. 7. 23:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/146 anonim ***** válasza:
88%
Már látom lelki szemeim előtt ahogy Józsi bácsi csoszog a 325i felé, beleül majd megkérdi: "Kipróbálhatom azért? Ha már a nevemen van..." Beül, rád néz majd elereszt egy apró mosolyt miközben tövig nyomja a gázt és kapartatva tovaszáll a gumifüst felhőben :D
2013. aug. 8. 06:43
 52/146 anonim ***** válasza:
72%

Nah egy újabb fura család. Azaz ember. Van ugye a kisfiú akinek apuci megveszi a bmwwt. Semmirekellőek. Okokat tudjuk. Aztán te, akinek nincs pénze, de bmwt akar. okok van valamennyid. Gondolom olyan 20 körül lehetsz mind életkor ill iq ban is. 2millából vehetnél autót az 500 fedezné a bizt, szerviz stbt. Leírták sokan miért. Ócska, olcsóbb autó nem felel meg a kényes pic#ádnak? Szánalmas. Tudod ha a szüleid így engedik ők is. Kb lenullázol mindent. Buta vagy, nem előrrelátó. Tehetősek az asszonyék? Azok ők nem te. Minek mást követni? Van egy haverom, akinek az anyjáék tehetősek! Nem ő, az anyja, ő tanul. Nincs elszálva az agya, meg a szülei sem úgy nevelik, hogy nesze itt a pénz, azt vegyél bmwt. Pedig ott telik. Nem, dolgozzon meg érte. A suli miatt segítették, h pestre ne albiba lakjon, vettek házat, de az befektetés, az autó az csak bukta. Képzeld csak, van úszómedence a házban anyuéknál, a szülőknek A8 as van fullextrás, hobbikocsinak valami böszme terepjáró stb stb. Jah dolgoztak ám érte. De a picifiúnak ilyen környezetből sem égő meg fájó hogy egy f astrával jár. Egyetemre elég, meg saját zsebből van. Jah mrg nem telhetetlen hogy kisírjon egy bmwt. Mert nem hatna a szülőre. Enni is kell neki pesten, tankolni, s ha valami van a kocsit rendbetenni. Az életre nevelik, gondolhatod h üzletire nem pedig hitelfelvevős akárminek. Megtehetné h nagyzoljon, nem teszi. Te nem teheted meg de akarsz. Te fogsz belebukni!

Nah saját autó. Tudod már dolgozok egy ideje, megtehetném én is hogy vegyek egy komolyabb autót, de nem tettem meg. Az oka egyszerü. A ház fontosabb. Igaz van autóm is, nekem egy swift, hitelmentes, és nem új, de már nálam van7 éve. Tudod mi volt a legnagyobb kiadásom egybe rá? 31 ezer forint. Ez műszaki meg pár apróság cseréje egyben! Szervízre ez idő alatt jó ha össz 100ezer elment. Azok is a kötelezően muszáj dolgokra. Fogyaszt 5 litert... Nah ezt hozzd ki a bömössel szervízre. Jah h suzuki... Tudod nekem elég, tudom mit birok anyagilag, mi fontos. Lecserélhetném az általad írt összegű kocsira, de minek?

2013. aug. 8. 07:55
 53/146 anonim ***** válasza:
80%

Édesanyádat, barátnődet és ki tudja még kit fogsz megfejni, hogy villoghass bömöddel. Drága kérdező, te egy vérbeli önző alak vagy.

Ha van pénzed (NEKED, nem anyucinak) megvenni az autót akkor csináld, ha nincs akkor spórolj még pár évet. Ennyi.

2013. aug. 8. 08:59
 54/146 anonim ***** válasza:
95%

Ez egy szar ötlet úgy ahogy van. Édesanyád megdolgozott azért az autóért, és akkor te eladatnád vele, csak azért, hogy neked jobb legyen?

Na de azért egy kicsit a védelmembe is veszlek, mert nem értem egyesek miért ajánlgatnak annyira Suzukit és Daciát. A kérdező középkategóriás autókat néz, ehelyett ajánlotok neki kisautót. Nem mindenki szereti a kisautókat, és 2,5 millióért igenis lehet venni jó állapotú, viszonylag olcsón fenntartható BMW-t. Nyilván nem E90-re vagy E60-ra gondolok, mert annak csak a legalja van ennyiért, és utóbbinak azért már a fenntartása is húzósabb. Nem tudom a kérdező mennyit keres, de ha egy sima középkategóriás autót (mondjuk Passatot) fent tud tartani, akkor egy E90-es BMW-t is. Ettől függetlenül, mivel nincs több pénz, kölcsönt meg ne kéregess, szerintem vegyél egy E46-ot. Fenntartása is olcsóbb, és abból kupét is tudsz venni.

Viszont. Szerintem hasonló korban lehetünk, és én is szeretem a BMW-t. Bár lehet hogy pont a hozzád hasonlók miatt nem lesz sose BMW-m, erősen rontjátok a márka megítélését. Ebben a korban nem azon kéne gondolkoznod, hogy hogy vegyél 4 millás BMW-t, hanem azon, hogy elszakadj végre anyádtól, és vegyél egy saját házat. Ha mindig elköltöd a pénzed egy kocsira, akkor sose lesz spórolt pénzed, mert a kocsi rossz befektetés. Úgyhogy valamilyen szinten mégis egyet kell értenem a Suzukisokkal, bár én nem azt mondom, hogy azt vegyél, de szerintem okosabb lenne 1 millió alattit venni, és spórolni egy házra.

2013. aug. 8. 09:05
 55/146 anonim ***** válasza:
90%

Ember 2,5 milláért olyan E46-ost lehet venni (sőt, másfélért is), hogy megszólal. És még marad egy csomó pénzed szervizre, meg tankolni.

Ja igaz, jobb, ha tartozol mindenkinek, meg ha muterod gondol egyet, akkor rögtön pattanj.

És akkor még nem beszéltünk az E39-ről, ha már nagyon fullos autó kell.

2013. aug. 8. 10:02
 56/146 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező kérlek ird le azért hogy mennyit keresel? Mert lehet h egy év alatt rakott félre 2,5m kpt, azt nem tudhatjuk. Persze lehet 5 év alatt kaparta össze. Viszont azt jó ha tudod hogy egy 325i eszik úgy 10 litert, és évi pár százezer azért kell a fenntartására. Én azt mondanám alsó hangon benzinnel együtt egy havi 60-70 legalább félre kell hozzá rakni (heti 200km autózással).
2013. aug. 8. 10:06
 57/146 anonim ***** válasza:
93%

Most komolyan, visítasz, hogy mindenkinek kocsija van már, és azzal jár. De az nem jut eszedbe, hogy anyád kocsijával járkálj, ha ő úgyis ritkán használja.

Nem. Költeni kell, mert még megszólnak az emberek, hogy nem BMW van a segged alatt. Vagy a barátnőd is otthagy, ha nem propelleressel viszed a plázába....öregem, én csak sajnálni tudlak.

2013. aug. 8. 12:22
 58/146 anonim válasza:
64%
Ez az vegyél BMW-t! :D Mindig szükség van szervdonorokra! :D
2013. aug. 8. 13:12
 59/146 anonim ***** válasza:
79%
Ezt hívják élősködésnek, kedves kérdező. Az ráadásul szánalmas is, hogy a családod adta szeretetet te kihasználod saját magad javára! Nem biztos, hogy neked a Földön van a helyed.
2013. aug. 8. 13:49
 60/146 anonim ***** válasza:
32%
Csak azt tudnám hogy miért akar minden ilyen nyeszledék fiatal egy lepattant béemvével járkálni?A kis p.csödet nem így kéne kompenzálni.De látom hiába beszélünk,nyugodtan b@xd el a saját meg a szüleid pénzét ilyen sz@rra.A terved meg egyszerűen szánalom.Remélem soha nem lesz kocsid.
2013. aug. 8. 18:19
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!