Szerintetek megéri a családnak "összedobni" a pénzt egy jobb autóra?
első autóm szeretném megvásárolni, van 2,5 millió kp-m, de amit kinéztem az autó 4 millió forint.
Arra gondoltam mi lenne ha megkérném anyukámat, hogy adja el a kocsiját, ami kb 1 milliót ér, és így már 3,5 millió lenne, aztán nagyiéktól kölcsönkérnék 500 ezret.
Ez a terv, aztán mondanám anyunak hogy ő is használhatja cserébe (elviszem ide-oda) ha benne van.
de a nagyapám nevére megy az autó, mert nem akarok apek-ozni, meg fizetni kötelezőt, nekem sokba lenne éves szinten.
Már így ki gondoltam az egészet.
Megéri így összedobni a pénzt egy jó kicsiért?
20 évesen egyáltalán nem baj, ha még a szüleidnél laksz és ők tartanak el, az meg igazán dicséretes, hogy ennyi pénzt összeszedtél és nem szórtad el, de... épp most próbálod ezt meg, csak tömbösítve. Mi a jó fenének neked 100 ezres fizuhoz 20 évesen BMW, ha anyádéknál laksz? Egyáltalán nem kell ilyenkor kocsi. Én is 20 éves vagyok, semmi olyan dolgom nincs amihez feltétlenül kéne, ha kell is akkor maximum elkérem az apámét. Arra h.lyeség autót venni, hogy hetente 2x elmész szórakozni meg boltba. Inkább törekedj arra, hogy minél hamarabb önállósítani tudd magad. Gondolj arra, hogy milyen jó lesz az, ha 25 éves korodra lesz félre téve 7-8 milliód, amivel már el tudsz indulni, a kortársaidnak meg lesz maximum 100 ezer forintja, mert az utolsó fillérüket is elszórták.
Ha mindenképp akarsz valami autót, akkor én azt mondanám, hogy vegyél egy használt kisautót 1 millió forint körül max, de szerintem tök fölösleges. Hidd el, én is 20 vagyok és az ismerőseimből meg magamból kiindulva, ha ismerném ezt a sztorit és így lett BMW-d igen kiröhögnélek. Az nem gáz, ha valakinek a szülei milliomosok és jót akarnak a gyereknek és vesznek neki drága kocsit, mert megtehetik, de ti ahogy nézem nem igazán engedhetitek meg magatoknak, ez csak ripacskodás.
Hagyjátok úgysem érti meg hiába mondjuk ugyan azt 100-zan neki.
Kérdező meg nyugtatlak vegyél nyugodtan BMW-ét adasd el a mutiddal a kocsiját és kérjél nagyapádtól fél millát,És vegyél 4 millióért.Sőt tudok még jobbat nagyszüleid és az anyud házát is ad el hogy tudjál venni 30 millióért egy fullos M5 BMW.
Remélem ilyen választ váltál és így már boldog lesz a lelked!
" feleslegesen nem szórok ki pénz ez lenne a normális. Nem attól vagy felnőtt hogy minél hamarabb elmész otthonról és hitelekbe vágod magad, meg kell találni mindenhol a lehetőségeket, hogy hogyan juthatsz előre számodra előnyös módon. "
Dehogynem, ez pont felesleges pénzszórás.
Nem attól vagy felnőtt, hogy összespóroltál valamennyi pénzt, és kunyerálsz még másfél milliót a családodtól, hogy abból aztán vegyél egy BMW-t. Ez nem előrejutás. Arra a kocsira (mint minden más autóra) folyamatosan költeni kell majd, miközben az értéke csökken. Ehelyett ha gyűjtögetnél még egy darabig, és vennél egy lakást, az már előrejutás lenne. De ezt úgyis hiába mondom, teljesen reménytelen eset vagy, adjatok el mindent és vegyetek egy BMW-t.
a lakást nem lehet élvezni, veszek egy lepukkant szart 7 milláért mit érek vele? semmivel sem leszek boldogabb.
akkor inkább lakom itthon szép a környezet, mindenem megvan.
az autót viszont lehet élvezni és aludni is lehet benne ha muszáj, egy mérnöki csoda, és gyönyörűség.
Hát azért inkább alszok egy szerinted lepukkant 7 millás lakásban, mint egy BMW hátsó ülésén.
Amúgy egyre inkább úgy érzem, hogy ez fake kérdés.
76
mondom hogy itthon lakom nekem itt jó nagy a ház.
ha mégsem tudok a barátnőmnél is aludni, végső esetben nagyszülők.
és egyik ház sem valami lepukkant és mindenhol szívesen fogadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!