Szerintetek megéri a családnak "összedobni" a pénzt egy jobb autóra?
első autóm szeretném megvásárolni, van 2,5 millió kp-m, de amit kinéztem az autó 4 millió forint.
Arra gondoltam mi lenne ha megkérném anyukámat, hogy adja el a kocsiját, ami kb 1 milliót ér, és így már 3,5 millió lenne, aztán nagyiéktól kölcsönkérnék 500 ezret.
Ez a terv, aztán mondanám anyunak hogy ő is használhatja cserébe (elviszem ide-oda) ha benne van.
de a nagyapám nevére megy az autó, mert nem akarok apek-ozni, meg fizetni kötelezőt, nekem sokba lenne éves szinten.
Már így ki gondoltam az egészet.
Megéri így összedobni a pénzt egy jó kicsiért?
"Nem értem mi bajotok a Suzukival. Jó a régi 1,3-as macerás"
Nem tudom a nagybátyámnak 1.3 8 szelepes volt sedán változat motorikusan azzal sem volt soha baj.
Magadnak veszed a kocsit? És anyukád? Ő adja bele a pénz egy negyedét. (Ha)
Szerintem nem megy bele
Miért jó neki ha ő nem tud autóval menni? Gondolod unja a vezetést vagy mi?
Amúgy is, családon belül ne közösködj. Meg úgy egyáltalán. 2.5 millióból én vennék egy 3-4 éves autót, annak már nem esik olyan durván az ára, és a maradékból meg vennék magamnak mást (tv-t, laptopot, ruhákat, akármit)
00:43:
anyukám is örülne neki ha párszor kölcsönadnám neki és villoghtna meg a szomszédok is irigykedhetnének, szóval neki is jó nem csak nekem
00:45:
és különben is magamnak veszek autót nem másoknak hogy a közvéleménynek melyik autó tetszik.
Ez csak szerintem ellentmondás? :D
Ha rám hallgatsz, azt veszel amit akarsz. De ha már az éves kötelezőt soknak tartod, akkor ez nem neked való autó. Nem tudom milyet néztél , de ha már ahhoz kölcsön kell kérned, hogy egyáltalán megvedd, akkor mi lesz, ha tényleg beüt valami gond? Ha mondjuk E90 320d-t veszel és lehal a turbó? Jó tudom fiatal autó, mi baja lehet. Láttam én már olyan E90-et, amin 3 éves korában turbót kellett cserélni, és az kicsit drágább móka, mint az éves biztosítás.
Írták a gumit is. Mi van, ha most belevágsz a nagyszüleid fél miskájával, de nincs hozzá téli garnitúra a nyári meg 17-es felnin van. 2,5 hónap múlva veszel egy garnitúra felni egy garnitúra gumival? Ha csak átgumiztatod, akkor is 4 normális gumi 100 000 fölött van.
Ha a biztosításra nincs pénzed, akkor cascora lesz? Valaki meghúzza a kocsidat, a fényezés elemenként 30-40 000-ről indul. Bekapsz egy kavicsot fényszóróra, 70-től indul az utángyártott. Ha Xenon-os, akkor 200 000 felett, ha meg bi-xenon hajajj. Két normális ablaktörlőlapát is 10 000 felett van, és akkor még nem nyúltál a fékhez, futóműhöz stb stb... Minden autó fenntartásához szükséges valamennyi tartalék, van amihez elég kevesebb, van amihez több kell. Csupasz s3ggel belefogni egy E90-be az merészség. Előállhat olyan helyzet, hogy vagy eszek a hónapban vagy autót szervizelek.
Ha lenne annyi pénzed, hogy megvedd és fenntartsd akkor nem született volna meg a kérdés. Így, hogy a megvételre sincs pénzed, szerintem gondolkodni is felesleges rajta. Ne sértődj meg, de az ilyenek miatt van ennyi hulladék a használt autó piacon, megveszi nagy nehezen, de olajcserére meg fenntartásra nem telik .
Abba sem árt belegondolni, hogy most kinullázod magad - és a családot - ezzel a mutatvánnyal, aztán ha mégsem működik a dolog és el kell adnod a kocsit, mert kell a zseton, akkor az csak nyomott áron fog menni ( mert olyantól, akinek nincs pénze biztosításra és nagyfater nevére íratja a BMW-t, olyantól okos ember nem vesz kocsit, csak nagyon nyomott áron, pont a fent leírtak miatt ). Erre nem árt lélekben felkészülni, hogy így egy éven belül 1 milliót is bukhatsz rajta. Ez olyan, mintha a mostani kezdőtőkéd 40%-át átutalnád nekem, csak úgy :D
Ha minden jól megy és nálad marad, akkor is qrvasokat buksz az autón pár év alatt.
Van az a buta mondás, hogy addig nyújtózz, ameddig a takaród ér. Autóvásárlásnál ez hatványozottan igaz. 2,5 milláért már elég komoly E46-okat lehet venni, de már 2 milla alatt is találsz normálisakat. Vegyél olyat, pénzed is marad ha hozzá kell nyúlni, az is BMW - ha már neked ez az egyéniséged, " én és a BMW". Azért ki lehet szállni úgy is egy E90-ből, hogy ami rajtad van farmer és póló az több, mint amit te sokallsz éves biztosításért, meg F&F-ben is.
Ésss mielőtt megkapom, hogy csak a kisebbségi komplexusommal küzdök, én egy kicsit nagyobb Volvot tartok fenn. Nem ritkán havonta 100 000 felett tankolok, és akkor hol van még a többi...
Jó ég. Nem csoda h bmw-t akarsz, illik is hozzád amennyi sütnivalód van már boccs..
Pont a te fajtád miatt nem vennék soha az életbe BMW-t. Ti rontjátok le a márka megítélését.
Most komolyan basszus.
De váárj először linkeld ide azt a vadiúj, 0 km-es 3-as bmw-t, ami 4 millióba kerül
Meg te most komolyan minden zsédet ráköltöd egy autóra? Bár nekem aztán tökmindegy mit csinálsz, én csak szüleidet irigylem, mindenki ennyire rugalmas szülőkre vágyik, akinek az anyja eladja az autóját, nagyi pedig ad félmilliót, hogy a drága szemefénye megvehessen első autónak egy 4 milliós bmw-t, ami ráadásul 0 km-es is. De mondom, hidegen hagynak a bmw-k az ilyenek miatt, mint Te, de ezt nem hagynám ki! :)
Bár szerintem csak nem volt pénzed az ozorára, a soundra, vagy a szigetre, vagy a többi baromságra, aztán a nyári szünet meg hosszú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!