Vannak itt keresztény lelkületű lányok?
Én egy erdélyi 30/F vagyok
Szoktam gyülekezetbe és templomba járni meg bibliát olvasni.
Szeretem a keresztény zenét hallgatni ez az egyik hobbym!
Szeretném Istennek ajándékozni az életem mert ő is meghalt értem a kereszten mikor még meg se születtem 🙂
Szeretnék keresztény barátokat, testvéreket szerezni, ismerkedni stb.
Az Úr áldjon meg!
Már leirtam hogy a fogamzásgátlóknál nagyon kicsi az esély a teherbe esésre. Erre mondtam, hogy ha valaki ennyire paranoiás akkor használjon óvszert és tablettát is.
De szeretheted a másikat 100%-osan úgy, hogy szexelsz vele. Itt az a lényeg, hogy isten miatt nem akar a csajjal együtt lenni. Miért lenne valami fontosabb amiben csak hiszel, mint az a hús vér ember, akit szeretsz??
"Miért lenne valami fontosabb amiben csak hiszel, mint az a hús vér ember, akit szeretsz??"
Aki hisz Istenben, annak Isten nem "csak valami, amiben hisz", hanem Isten az állandóság, maga az örök szeretet, az, akire mindig, minden körülmények között számíthat, aki nem hagyja el soha - nem úgy, mint azok a hús-vér emberek, akikről te beszélsz, főleg, ha olyan kapcsolatokra utalsz (és te ilyenekre utalsz), ahol még a valódi elköteleződésig sem jutottak, csak egyszerűen az ágyig...
Akkor beszéljünk most egy kicsit Istenről. Miért hiszitek el a történeteket, amiket anno emberek találtak ki? Mi van a többi vallás istenével? Zeuszékkal, a sintó istenekkel, mi van a buddhizmussal? Ezekben is sok ember hisz. Mi választhatjuk ki, hogy miben hiszünk.. és miért? Hogy azt higgyük halálunk után a mennybe jutunk. Hogy azt higgyük ha meghal egy családtag a mennybe jut, ahol majd találkozhatunk vele. Hogy ha valami rossz történik ráfoghatjuk isten akaratára. Az emberek nem akarnak szembenézni a valósággal ezért hisznek ezekben... nem isten miatt kellene jól cselekednünk, hanem önszántunkból. Vagy a gyónás.. csinálsz valami rosszat meggyónod és el van felejtve? Nem átlátszó ez egy kicsit?
De megértem hogy jó dolog hinni. Nem is ezzel van a legnagyobb bajom, hanem az ilyen elvakultsággal, hogy valaki képes lenne emiatt lemondani például a szexről ami egy átlagos dolog az ember életében.
"De megértem hogy jó dolog hinni. Nem is ezzel van a legnagyobb bajom, hanem az ilyen elvakultsággal, hogy valaki képes lenne emiatt lemondani például a szexről ami egy átlagos dolog az ember életében."
Átlagos dolog, aha... Szerinted. Mások szerint meg az a legtöbb, amit egy másik embernek adhatsz, hogy teljesen odaadod magad neki, tehát egyáltalán nem átlagos. Átlagos mondjuk egy kézfogás. De nem a szex.
Egyébként meg azt se értem, hogy mi abban az "elvakultság", ha valaki egy (szerinted) "átlagos" dologról lemond... Ennél még egy fogyókúra is komolyabb valaminek tűnik, nem? Akkor miért lenne elvakultság?
Római katolikus vallásúak vagyunk mindketten a feleségemmel.
Én elsőáldozó voltam, feleségem bérmálkozott is.
Kb. 2 hete voltunk együtt, mikor megtörtént az első szex köztünk.
Aztán összeköltöztünk albérletbe.
1 éve voltunk együtt mikor megkértem a kezét, és újabb 1 év múltán házasodtunk össze. ( Polgári, és vallási szertartás)
Aztán megvettük életünk első lakását, és 3 évvel később megszületett az elsőszülött fiunk. Meg lett keresztelve. Utána másfél évvel született meg a második gyermekünk, a lányom. Ő is meg lett keresztelve.
Mind a négyünknek a mai napig fontos a vallásunk az életünkben.
Mégsem vártunk a szexel a házasságig. Mielőtt összekötjük az életünk, előtte meg kell ismernünk egymást minden téren. Különben a házasságnak nagyon hamar vállás, vagy egy boldogtalan élet lesz az eredménye!
Amikor gyereket akartunk nem védekeztünk, amikor meg nem akarunk gyereket, óvszerrel védekezünk, mert a feleségem nem szedhet fogamzásgátlót.
40/F.
Pretorius, ha igazán vallásos lennél, akkor házasan, két gyerekkel, 40 évesen nem tartanál ott, hogy még mindig nem bérmálkoztál, vagyis hogy vallási értelemben még mindig nem vállaltad a felnőttséget...
Az, hogy két hét után fejest ugrottatok az ágyba, nem biztosíték arra, hogy nem fogtok elválni, sőt, még arra sem, hogy egyáltalán valóban házasság-e az, amiben éltek. Láttam már olyat, ami hasonlóan kezdődött, házassággal és gyerekvállalással folytatódott - és amiről aztán kiderült, hogy mégsem házasság volt, így amikor polgárilag elváltak, mindketten szabadállapotúak lettek, és mindketten másvalakivel házasságot kötve folytathatták - és folytatták is - az életüket.
A történetedből még annyi sem derül ki, hogy hány éve vagytok együtt... Simán benne van még a folytatásban bármi.
Anonim, semmi okod belekötni Pretoriusba, leírta rendesen hogy vallásosként hogyan alakult a kapcsolata úgy, hogy volt szex házasság előtt.. miért számít, hogy nincs megbérmálkozva? (Én megvagyok, mégsem hiszek abban amiben ti..)
És az alapján, amit leírt, minimum 6 és fél éve vannak együtt vannak.. leírta. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!