Vannak itt keresztény lelkületű lányok?
Én egy erdélyi 30/F vagyok
Szoktam gyülekezetbe és templomba járni meg bibliát olvasni.
Szeretem a keresztény zenét hallgatni ez az egyik hobbym!
Szeretném Istennek ajándékozni az életem mert ő is meghalt értem a kereszten mikor még meg se születtem 🙂
Szeretnék keresztény barátokat, testvéreket szerezni, ismerkedni stb.
Az Úr áldjon meg!
"még 4 alkalmas jegyesoktatást is tartott nekünk előtte a pap..."
Jaj, ne röhögtess már! Szerinted ez komolyan "Sőt!"? Ennyit még a legelvakultabb ateisták is lazán bevállalnak, ha ezen múlik, hogy megkapják-e díszletnek a templomot az esküvőjük napjára.
"Saját asszonyomra nyílván tekinthetek házasság előtt ... is"
Mitől a saját asszonyod, ha még össze se házasodtál vele?...
Anonim...
Ha nem is fixen nem lesz, azért a tapasztalat mégiscsak azt mutatja, hogy az ilyen pároknál töredéke a válások aránya a többiekhez képest.
Hát persze, mivel eleve gyakoribb ha valaki még házasság előtt szexel...
Túl könnyű lenne külső hatásokra fogni, nem? Felnőtt emberekről beszélünk, akik képesek felelősséget vállalni a tetteikért.
Ez azért érdekes, mivel a vallások is azért léteznek, mert általuk KÖNNYEBB élni, ha elhiszed a meséket. Mennyország, megbocsátás, minden okkal történik stb. Ha valaki ateista, mint én, az nagyon jól tudja, hogy ezek hiánya bizonytalanságot szül. Persze ezt nem bánom, mert tudatosabban élek és képes vagyok a problémákkal "isteni lelkisegély" nélkül szembenézni. Szóval nem, nem arra céloztam, hogy külső hatásokra fogom, csak megemlítettem azt is lehetséges válóokként.
Egy normális kapcsolatban akkor is lehet rendes kommunikáció és megértés, ha közben van szexuális élet is. Pont hogy kommunikációt igényel megbeszélni azt is, hogy kinek mi a jó, kellemetlen helyzeteket kezelni, stb..
A blogot meglestem, van alatta egy nagyon értelmes komment, olvasd csak el. :)
A videóról.. én nem úgy értelmeztem, hogy a szex rossz a kapcsolat elején. Hanem azt, amivel a legtöbb ember, ha gondolkodik egy kicsit, tisztában van. Azzal, hogy a kapcsolat elején lévő nagy rózsaszín köd az idő múlásával alábbhagy. Ha tényleg összeállik két ember és jól megvannak, ez átalakul egy stabil szeretté.. Ha várunk is a szexxel és ez az izgalom később jelentkezik, egy idő után akkor is alábbfog hagyni, szóval kvázi tökmindegy.
Nincsen semmi olyan magyarázat, amit fel tudnátok hozni az mellett, hogy az ember várjon házasságig a szexszel. Persze azon kívül, hogy szimplán vannak olyanok, akik egy nem létező valaminek szentelik az életüket.
De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni. " Azt jelenti jobb házasságban élni mint bűnben élni vagy paráznalkodni, tehát úgy érzed nem tudod magad megtartani a paraznasagtol akkor inkább házasodj meg, mert az már nem bűn ha házassagban lefekszek a felesegeddel!
Jól értelmezem, hogy az mondod, hogy inkább vegye el a férfi gyorsan a barátnőjét, csak mert nem bírja szex nélkül?? Nem azért kéne elvenni, mert szereted? Mi van akkor ha a pár csak ezért sürgetné a házasságot? Az miért jó?
Anonim újból...
Miért kötekszel Pretorius25-el??
Ő az egyetlen értelmes vallásos ember jelenleg a kommentelők közül. Annyit mondott, hogy nem várt az együttléttel a házasságig, és ezért neki kell esni? Ennyire fáj, hogy sok igaz hivő nem tagadja meg magától az együttlét örömét és ennek ellenére normális párkapcsolatban él?
(egyébként meg ateistaként én sem tagadtam meg, de én is normális párkapcsolatban élek. Mindent megbeszélünk, odafigyelünk a másikra, támogatjuk egymást. Ez két emberen múlik, és nem istenen.)
"Saját asszonyomra nyílván tekinthetek házasság előtt ... is"
Mitől a saját asszonyod, ha még össze se házasodtál vele?...
Úgy értette, hogy a saját barátnője.. Egyébként meg házasság előtt is szoktak minket asszonynak szólítani. :)
"Hát persze, mivel eleve gyakoribb ha valaki még házasság előtt szexel..."
Nem darabszámra értettem, hogy töredéke a válás a körükben, hanem az arányokra, tehát hogy ha mondjuk a többiek körében mondjuk 50% (és akkor még nagyon alá lőttem, azt hiszem, ebben egyetérthetünk), akkor náluk csak mondjuk 5% (de ha jól emlékszem, még annyi se, inkább valami 2-3% körül van, de most nincsenek előttem a számok, amikre Tomka Ferenc hivatkozik talán a Biztos útban.
"Nincsen semmi olyan magyarázat, amit fel tudnátok hozni az mellett, hogy az ember várjon házasságig a szexszel."
Csak az első videót nézted meg, vagy végig az egész előadást, tehát mind a három részt?
"a vallások is azért léteznek, mert általuk KÖNNYEBB élni"
Tehát szerinted könnyebb pl. házasság előtti szex nélkül élni? Akkor miért választják olyan sokan önként a nehezebb életet, vagyis azt, amiben van házasság előtti szex? Könnyebb mindig őszintének lenni, sose hazudni? Könnyebb becsületesen élni, mint itt-ott egy kicsit (kinek mi a kicsi ugye...) csalni, lopni egy egész életen át?
"ha elhiszed a meséket"
Jó, vegyük úgy, hogy mese.
Neked van bizonyítékod rá, hogy Isten nem létezik? Mert ha nincs, te is csak egy mesében hiszel. Akkor mi a különbség vallásos meg ateista között?
"ezért neki kell esni?"
Nem estem neki, csak leírtam a gondolataimat, amin ő felhúzta magát.
"Ennyire fáj, hogy sok igaz hivő nem tagadja meg magától az együttlét örömét és ennek ellenére normális párkapcsolatban él?"
Sok igaz hívő? Tudtommal egy valakiről van szó, mégpedig olyan valakiről, aki felnőtt ember létére még nem bérmálkozott, és nem is úgy tűnik, hogy szándékában áll, pedig szerintem egy "igaz hívő" esetében legalábbis folyamatban kellene, hogy legyen a dolog. Aki valóban igaz hívő legalábbis több mint egy évtizede, miért zárkózna el előle?
Nem darabszámra értettem, hogy töredéke a válás a körükben, hanem az arányokra, tehát hogy ha mondjuk a többiek körében mondjuk 50% (és akkor még nagyon alá lőttem, azt hiszem, ebben egyetérthetünk), akkor náluk csak mondjuk 5% (de ha jól emlékszem, még annyi se, inkább valami 2-3% körül van, de most nincsenek előttem a számok, amikre Tomka Ferenc hivatkozik talán a Biztos útban.
Lehet, de mivel kevesebben várnak a házasságig, igy bármilyen szám is jön ki, nem hasonlítható össze azokkal, akik nem várnak. Tegyük fel, hogy van 1000 ember, aki szexszel is. Ebből 600-an válnak, 400 marad. És van 100 ember, aki vár. Ebből 40 válik, 60 marad.. Nade ha ugyanúgy 1000 emberről lenne szó, nem tudhatjuk, hogy a maradék 900-nál hogyan alakulnak az arányok. Érted? :) Ez sosem fog kiderülni, mivel mindig kevesebben lesznek azok, akik várnak.
Nem néztem meg mindet. De én azért megkérdezném Anonim, hogy neked van-e párkapcsolatod, vagy volt-e. Mi mindannyian beszéltünk a tapasztalatainkról, azonban te eddig csak okoskodtál, de arról nem tudunk semmit, milyen személyes élmények alapján bizonygatod az álláspontodat.
"mivel kevesebben várnak a házasságig, igy bármilyen szám is jön ki, nem hasonlítható össze azokkal, akik nem várnak"
De igen. Százalékszámítás módszerével.
"Tegyük fel, hogy van 1000 ember, aki szexszel is. Ebből 600-an válnak, 400 marad. És van 100 ember, aki vár. Ebből 40 válik, 60 marad.. Nade ha ugyanúgy 1000 emberről lenne szó, nem tudhatjuk, hogy a maradék 900-nál hogyan alakulnak az arányok. Érted? :) Ez sosem fog kiderülni, mivel mindig kevesebben lesznek azok, akik várnak."
Értem. Fogalmad sincs a matekról. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!