Vannak itt keresztény lelkületű lányok?
Én egy erdélyi 30/F vagyok
Szoktam gyülekezetbe és templomba járni meg bibliát olvasni.
Szeretem a keresztény zenét hallgatni ez az egyik hobbym!
Szeretném Istennek ajándékozni az életem mert ő is meghalt értem a kereszten mikor még meg se születtem 🙂
Szeretnék keresztény barátokat, testvéreket szerezni, ismerkedni stb.
Az Úr áldjon meg!
Egyébként meg, igen, lehet hogy egyszer majd elválnak, de szerinted ha az ember vár a házasságig a szexszel akkor fixen nem lesz válás?? Ket ember közötti kapcsolat bármikor megromolhat akar külső hatás miatt vagy a két fél hibájából, de ennek nincs köze ahhoz
, amit te akarsz bizonyítani. Ahhoz viszont van, hogy semmi gond nincs azzal, ha az ember szexszel házasság előtt. :)
39-nek: Igazán vallásosak vagyunk. Én és családom. Te gyakorlatilag megkérdőjelezed a vallásosságom/vallásosságunk?
Úgy hogy semmit sem tudsz rólam/rólunk, csak amit a hozzászólásomban leírtam... Ez Neked szegénységi bizonyítvány, és nem nekem/nekünk! Bocs!
Mi az hogy egyáltalán házasság e az amiben élünk?? Megkérdőjelezed a házasságunkat? Vagy mi? Ezt nem tudom igazán hová tenni! Írtam hogy polgári, és római katolikus szertartás szerinti vallási házasságkötésünk volt. Sőt!
Ha hiszed ha nem, még 4 alkalmas jegyesoktatást is tartott nekünk előtte a pap...
2012-ben, 30 évesen házasodtunk össze, abban igazad van hogy símán benne van a folytatásban bármi. Viszont ez kb. olyan, hogy folytassam ezt a gondolatsort, hogy valaki 1 éve házas, jön egy beszólás, hogy úgyis el fogtok vállni. Eltelik 10 év, ismét jön az a bizonyos személy: Oké, 11 éve házasok vagytok, de az semmi, úgyis el fogtok vállni!
Már 50. házassági évfordulót tartják, jön megint az az alak: Oké, 50 éve házasok vagytok, de még mindig lehet h el fogtok vállni!
Tehát végülis, mikortól mondhatjuk ki biztosan, hogy na mi már nem fogunk elvállni?? Soha? Mert mindig lesz valaki aki arra bazíroz hogy: Á! Ez még nem lefutott meccs! Még símán benne van a folytatásban bármi...
40-es: Köszönöm! :)
2010-ben jöttünk össze a leendő feleségemmel, és még abban az évben összeköltöztünk egy 1 szobás albérletbe.
2011.ben kértem meg a kezét, és 2012-ben össze is házasodtunk. Ekkor voltunk 30 évesek. Ezután költöztünk saját 2 szobás lakásba az albiból. A gyerekeink már oda születtek. Idén nyáron ünnepeltük a 10. házassági évfordulónkat.
1.Kor. 7-11
8.Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is. 9 De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni. 10 Azoknak pedig, akik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék. 11 Hogyha pedig elválik is, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön meg férjével; és a férj se bocsássa el a feleségét.
MT 5.28.
Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kivánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.”
"De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni. "
Házasságban élek.
"Azoknak pedig, akik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék."
Hogyha pedig elválik is, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön meg férjével; és a férj se bocsássa el a feleségét.
Nem váltunk el, nem is tervezünk ilyet.
"Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében."
Saját asszonyomra nyílván tekinthetek házasság előtt és után is, a máséra meg nem tekintek. Tehát? Átmentem a " vizsgán " ??
"ha az ember vár a házasságig a szexszel akkor fixen nem lesz válás??"
Ha nem is fixen nem lesz, azért a tapasztalat mégiscsak azt mutatja, hogy az ilyen pároknál töredéke a válások aránya a többiekhez képest.
"Ket ember közötti kapcsolat bármikor megromolhat akar külső hatás miatt vagy a két fél hibájából"
Túl könnyű lenne külső hatásokra fogni, nem? Felnőtt emberekről beszélünk, akik képesek felelősséget vállalni a tetteikért.
Igen, megromolhat a kapcsolat. Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek.
A kérdés az, hogy mit kezdenek egy ilyen helyzettel.
Minél inkább megtanultak hatékonyan kommunikálni egymással még mielőtt lefeküdtek volna egymással, annál nagyobb esély van rá, hogy meg fogják tudni oldani a problémát, és minél inkább csak a biokémia, a hormonok vihara a kapcsolat alapja, annál kevésbé.
https://www.youtube.com/watch?v=Xo9oBm_eTf4
"ennek nincs köze ahhoz, amit te akarsz bizonyítani"
Minden mindennel összefügg. Az, hogy te nem látod az összefüggést (talán mert nem annyira közvetlen), még nem jelenti azt, hogy nincs is.
"semmi gond nincs azzal, ha az ember szexszel házasság előtt"
Az vele a gond, hogy ha túl hamar jön a szex, akkor egy csomó minden kimarad, aminek pedig sokkal nagyobb szerepe van egy hosszú távú kapcsolatban, az egésznek a megalapozásában: a kommunikációnak, a közös élményeknek, mindannak, ami akkor is össze tud tartani egy kapcsolatot, amikor nem lehet szex (pl. betegség, nagy távolság, vagy akármi miatt).
Itt a biokémiai előadás mindhárom része:
https://www.youtube.com/watch?v=Xo9oBm_eTf4
47# nincs semmiféle vizsga, nem rád celoztam! Akinek nem inge ne vegye magára! Ez csak néhány igevers, mert nem csak kenyérrel él az ember, ahogy mondja az Úr! Lehet tanulunk belőle valamit
Szóval: De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni. " Azt jelenti jobb házasságban élni mint bűnben élni vagy paráznalkodni, tehát úgy érzed nem tudod magad megtartani a paraznasagtol akkor inkább házasodj meg, mert az már nem bűn ha házassagban lefekszek a felesegeddel!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!