Mit tennétek a helyemben? Abortusz vagy felnevelni?
na de ha már úgy állsz hogy észre veheti a hasadon a terhességet akkor már nincs az az orvos aki segítene
max a szülés levezetésében
19 éves vagyok. Szeretnék érettségit.
De az is az én kérdésem. Tegnap még biztos voltam bent hogy jobb ha nem maradnak velem, de egyre jobban úgy érzem hogy szeretem őket. Nemtudom mi legyen. Félek a bizonytalanságba hozni őket. Ha műtét lesz akkor jobb lenne minnél előbb. 8 hetes voltam amikor kiderült, most vagyok 10 hetes és egy domborulat van a hasamon lent, eléggé lehet már látni őket.
Meddig lehet abortuszra menni?
Én elvetetném,bármilyen szívtelennek is hangzom!
Ráadásul ikrek,te jó ég az rengeteg plusz kiadás,mindenből 2 kell.Na meg még magadat sem tudod eltartani,szegényeknek milyen jövőjük lesz.Párod ha melletted állna könnyebb lenne,de így egyedül 2 picivel....
Gondolom az első lenne.Majd lehet még másik!
Sajnálom a helyzetedet!
Megértelek. 1 gyerekkel sem könnyű, de ikrekkel dupla annyira nehéz. Nekem is vannak ikreim (is).
Az ikrek gyorsan tápszeresek lesznek, egy gyerekkel ha mákod van, szoptatással kihúzod.
tápszer: 2300 Ft/doboz, ez 2 napra elég, azaz havi 30.000 Ft. Pelusból havi 300 kell, az majd 20.000 Ft
gyes+családi: összesen 55.000 + 26.000 körül van, kb 80.000 havonta. Ami soknak tűnik, de 2 gyerek van. Arányaiban annyi, mint 1 gyerekre a 40.000. Ha megveszed a gyógyszert, törlőkendőt,nem sok marad. Akkor miből élsz te?
Most kezdem őket hozzátáplálni, ma vettem bébikaját. Ennyi mennyiségért nem főzőcskézek, majd az is lesz, de még nem. 1 üveg 300 ft, (nem a ledrágább, hanem az olcsóbb) de kettő kell, így 600 FT. És ez csak 1 etetés.
Az apára jobb, ha nem számítasz, ha elhagyott, mert ha nem fizet, akkor csak te magadra számíthatsz. (persze, lehet perelni, de addig is kell enni a gyereknek, sőt ha minimálbért keres papíron, vagy munkanélküli...)
Szóval jól gondold meg. Ott állsz 2 gyerekkel, munka nélkül, suli nélkül (befejezni 2 gyerektől szinte lehetetlen, gondolom, alkoholista anyukádra nem hagyod őket).
Persze, el lehet tengődni, nyomorogni. Itt versenyt űznek sokan ezen az oldalon, hogy ki él meg kevesebből, de tényleg ezt akarod?
Gondolj bele, mit teszel akkor, ha ott üvöltenek előtted, és nincs tápszerre, pelenkára pénz, mit csinálsz?
A gyereknek nem elég a szeretet, anyagiak is kellenek.
Felelős döntést hozni tudni kell. A felelősség pedig azt jelenti, hogy be kell látni, hogy mit lehet, és mi az, amit nem. Most nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!