Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Abortusz vagy felnevelni?

Figyelt kérdés
Még tanuló vagyok. A barátom amikor megtudta hogy terhes vagyok elhagyott. Én sem érzem még magam érettnek az anyasághoz. Egy hely van, ahová esetleg tudnám vinni a gyerekeket (ikrek) az anyámnál van ahol most is lakom. Fűtés nincs. Víz kint az udvaron. Nekem semmi bevételem nincsen. Édesapám 3 hónapja halt meg. Mit csináljak? Örökbeadni nincs szívem őket, nem bírnám elviselni, hogy van valahol 2 gyerekem.
2013. jún. 17. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/134 anonim ***** válasza:
64%
A helyedben elvetetnem. Nyilván a szivem szaladnak meg ,de ha nem tudod eltartani, nincs kire szamithatsz, még tanulsz... Orokre megpecsetelned mindharmotok életet. Állandó küzdelem lenne az eletetek. Ha a sulit nem fejezed be nelkuloznotok kellene. Se normalis munka, se semmi. 2gyerekkel és adott körülmények között rendes párt találnod esélytelen lenne szinte. Vagy az örökbeadas jöhetne még szoba.
2013. jún. 17. 20:53
 12/134 A kérdező kommentje:
Bárcsak tudnák anyuval beszélni:( Jobb ilyenkor nem is menni a közelébe. Nagyon félek hogy észreveszi a hasamat és bántani fog.
2013. jún. 17. 20:55
 13/134 anonim ***** válasza:
100%
hány éves vagy?
2013. jún. 17. 20:56
 14/134 anonim ***** válasza:
74%

na de ha már úgy állsz hogy észre veheti a hasadon a terhességet akkor már nincs az az orvos aki segítene

max a szülés levezetésében

2013. jún. 17. 21:00
 15/134 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok. Szeretnék érettségit.

De az is az én kérdésem. Tegnap még biztos voltam bent hogy jobb ha nem maradnak velem, de egyre jobban úgy érzem hogy szeretem őket. Nemtudom mi legyen. Félek a bizonytalanságba hozni őket. Ha műtét lesz akkor jobb lenne minnél előbb. 8 hetes voltam amikor kiderült, most vagyok 10 hetes és egy domborulat van a hasamon lent, eléggé lehet már látni őket.

Meddig lehet abortuszra menni?

2013. jún. 17. 21:01
 16/134 anonim ***** válasza:
27%
hetes korig de ha ennyi látszik nem hiszem hogy csak 10 hetes lehetsz... ha nem tudsz gondoskodni róluk akkor nagyon gyorsan intézkedj mert vannak olyan orvosok akik már el sem válalják... ráadásul még mire időpontot kapsz... egyébként mióta nem jött meg? biztos vagy benne hogy 10hét? az ultrahang heteket csalhat... azaz a méreteket nagyon elnézhrtii
2013. jún. 17. 21:07
 17/134 anonim ***** válasza:
68%

Én elvetetném,bármilyen szívtelennek is hangzom!

Ráadásul ikrek,te jó ég az rengeteg plusz kiadás,mindenből 2 kell.Na meg még magadat sem tudod eltartani,szegényeknek milyen jövőjük lesz.Párod ha melletted állna könnyebb lenne,de így egyedül 2 picivel....

Gondolom az első lenne.Majd lehet még másik!

Sajnálom a helyzetedet!

2013. jún. 17. 21:07
 18/134 anonim ***** válasza:
77%

Megértelek. 1 gyerekkel sem könnyű, de ikrekkel dupla annyira nehéz. Nekem is vannak ikreim (is).

Az ikrek gyorsan tápszeresek lesznek, egy gyerekkel ha mákod van, szoptatással kihúzod.

tápszer: 2300 Ft/doboz, ez 2 napra elég, azaz havi 30.000 Ft. Pelusból havi 300 kell, az majd 20.000 Ft

gyes+családi: összesen 55.000 + 26.000 körül van, kb 80.000 havonta. Ami soknak tűnik, de 2 gyerek van. Arányaiban annyi, mint 1 gyerekre a 40.000. Ha megveszed a gyógyszert, törlőkendőt,nem sok marad. Akkor miből élsz te?

Most kezdem őket hozzátáplálni, ma vettem bébikaját. Ennyi mennyiségért nem főzőcskézek, majd az is lesz, de még nem. 1 üveg 300 ft, (nem a ledrágább, hanem az olcsóbb) de kettő kell, így 600 FT. És ez csak 1 etetés.

Az apára jobb, ha nem számítasz, ha elhagyott, mert ha nem fizet, akkor csak te magadra számíthatsz. (persze, lehet perelni, de addig is kell enni a gyereknek, sőt ha minimálbért keres papíron, vagy munkanélküli...)

Szóval jól gondold meg. Ott állsz 2 gyerekkel, munka nélkül, suli nélkül (befejezni 2 gyerektől szinte lehetetlen, gondolom, alkoholista anyukádra nem hagyod őket).

Persze, el lehet tengődni, nyomorogni. Itt versenyt űznek sokan ezen az oldalon, hogy ki él meg kevesebből, de tényleg ezt akarod?

Gondolj bele, mit teszel akkor, ha ott üvöltenek előtted, és nincs tápszerre, pelenkára pénz, mit csinálsz?

A gyereknek nem elég a szeretet, anyagiak is kellenek.

Felelős döntést hozni tudni kell. A felelősség pedig azt jelenti, hogy be kell látni, hogy mit lehet, és mi az, amit nem. Most nem.

2013. jún. 17. 21:08
 19/134 anonim ***** válasza:
67%
12 hetes korig bocsi lemaradt. És pároddal mi a helyzet tutira nem számíthatsz rá? émelygés hasonlók vannak? vagy elmúlt már..? óvatosan tapizd meg a pocid. és ird le kb meddig érzed feszültebbnek a köldöködig esetleg párcentivel lentebb... erre csak azért vagyok kiváncsi hogy omndod h dommborodik a hasid... én nem hiszem h ez ennyire látszana.
2013. jún. 17. 21:10
 20/134 anonim ***** válasza:
61%
Az előttem szólónak annyit, hogy igen dupla... de 8 hós koráig ingyenes az anyatej.orvos irja fel!!! Addig meg hozzátáplálja...
2013. jún. 17. 21:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!