Vállalnátok így?

Figyelt kérdés
Teherbe estem. Tudom az én hibám, de már ez van. Az apja közölte, hogy nem tartjuk meg, én nagyon szeretném. 23 éves vagyok, már dolgozom, de még anyuéknál lakom. Anyukám is természetesre veszi, hogy nem tartom meg a babát, fel sem merült benne, hogy esetleg megszülöm. Én nem is mertem ezt mondani neki egyelőre. Egyetlen ember van, aki támogatna, egy barátnőm, de annyira tanácstalan vagyok. Minden észérv amellett szól, hogy vetessem el, de a szívem mélyén nem akarom megölni.
2012. nov. 20. 09:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:

Én a helyedben megtartanám a picit.

Persze mérlegelned kell, hogy vállalni tudod-e anyagilag. Azt gondolom, hogy elég felnőtt vagy ahhoz, hogy leülj a szüleiddel és beszélj velük és persze a pároddal az érzéseidről, a műtét kockázatairól és a jövőről.

Nehéz döntés előtt állsz, remélem helyesen döntesz, kívánom a legjobbakat!

2012. nov. 20. 11:39
 22/67 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Ugyanebben a helyzetben voltam, mint te 1 éve! Terhes lettem, nem terveztük, Anyukámmal laktam, az én párom akarta a picit, ahogy én is, nemrég álltam munkába akkor, anyuék kiakadtak, amikor megtudták, hogy babát várok, eleinte sajnos úgy volt, hogy nem tuti, hogy megtartjuk,mert páromnak igen kevés volt a fizuja, én meg csak GYES-re meg családi pótlékra lennék jogosult, együtt sem lakunk, de úgy döntöttünk, hogy megtartjuk Őt! És ez volt életem legjobb döntése. Én is 23 éves vagyok, és van egy gyönyörű 3 és fél hónapos kislányom, ott alszik a kiságyban, akit imádunk, meg van mindene, párommal anyukáméknál lakunk, nem szenved a kislányom semmiben sem hiányt! Kérlek ne vetesd őt el! Meg fogod bánni!
2012. nov. 20. 14:36
 23/67 A kérdező kommentje:

Párom biztosan nem akarná. Neki már van egy 2 éves gyereke egy másik kapcsolatából. Szintén nem tervezett baba volt, de őt megtartották. Párom ritkán látja, nem jut rá ideje, viszont lelkiismeretesen támogatja, amennyire tőle telik. Másik gyerek viszont nem kellene neki.

A munkám stabil. Járna a gyed, mert 4 éve itt dolgozom folyamatosan. A főnökömmel is beszéltem a helyzetről, azt mondta ha megtartom, szívesen látnak majd újra ha vissza akarok jönni. Szóval lenne hová visszajönnöm.

A lakhatás sajnos egyelőre nem megoldott. Nem gondolnám, hogy anyu kidobna itthonról, bár tényleg nem akarja, hogy megtartsam. Főleg párom miatt, nagyon nem kedveli őt. És mert még én is fiatal vagyok. Egyébként természetesen nem ingyen lakom anyunál sem. A fizetésem több mint felét odaadom, van hogy majdnem az egészet. A barátnőmhöz is költözhetnék, azt mondta mindenben támogat, akár még a lakás probléma megoldásában is.

Én folyton csak sírok, ha arra gondolok, hogy meghal a kisbabám. De én magam is apa nélkül nőttem fel, és tudom milyen nehéz volt anyunak. Nekünk sem volt könnyű.

2012. nov. 20. 15:16
 24/67 anonim ***** válasza:
89%
szia!Eddig is azt mondtam,tartsd meg,így viszont méginkább.Ha anyukádnak nem tetszik,költözz a barátnődhöz.A pároddal pedig értesd meg,attól,hogy neki már van,te még ragaszkodsz a saját gyerekedhez.Nehéz apa nélkül igen(én is tudom)de azért mégis inkább apa nélkül nőjjön fel,mint sehogy!
2012. nov. 20. 15:26
 25/67 anonim ***** válasza:
78%
Az utolso kommentedet olvasva kedves kérdező mostmár biztos megtartanám...ha elvetetnéd nagyon megbánnád már most is sirsz érte holott még a pociban van!!Legyen is ott és kb 8 honap mulva pedig a karjaidban!:-))Anyukád imádná és valoszinűleg a párod is!!Ha nem akkor nem is szeret bocsánat de ez az én véleményem!!!Szoval tartsd meg és mindneképp irj a fejleményekről!!Kitartást kivánok és jó döntést!!Halgass a szivedre!!ne másra!!!!Én azt tanácsolom tartsd meg a gyermek a legnagyobb ajándék és csoda!!!A másik a párod most nem akarja a kisbabát te 23 éves vagy gondolom szeretnél ha most még nem is lettél volna terhes akkor soha nem is lesz gyereked ha vele maradsz???Ugye ezt nem akarja mert a legcsodálatosabb dologtol fosztana meg!!!Férfit találhatsz magadnak még!!!De ezt a kicsi életet ami a pocidban van semmi nem potolhatja!!!Már irtam egyszer akkor is azt tanácsoltam hogy tartsd meg a babát .
2012. nov. 20. 15:36
 26/67 anonim ***** válasza:
75%
22-es vagyok! Én is tudom, hogy milyen apa nélkül felnőni, de szerencsére nem éreztem meg, mert itt voltak, vannak anyuék. Akkor ezek szerint számíthatsz a barátnődre. De szerintem anyukádnak meg a párodnak kell egy kis idő, hogy meggondolják magukat a babáddal kapcsolatban! Még pozitív irányban is változhat a dolog! Tartsd meg őt mindenképp! Majd meglátod, hogy nem fogod megbánni!
2012. nov. 20. 16:51
 27/67 anonim ***** válasza:
69%

TARTSD MEG A PICURKÁT!!! ÉLETED LEGJOBB DÖNTÉSE LESZ!!! Majd írj kérlek, hogy miként döntöttél.

3 kissrác anyukája

2012. nov. 20. 22:40
 28/67 anonim ***** válasza:
NE vetesd el!!!! Mi is véletlenül hoztuk össze, de nem bántuk meg! A mindenünk!!!!
2012. nov. 25. 22:41
 29/67 anonim ***** válasza:
Hogyan dontottel?
2012. nov. 26. 05:35
 30/67 A kérdező kommentje:
Nem tartom meg a babát sajnos. Jobb lesz így neki is. Már nem is fáj igazán, mert nagyon fiatal vagyok még, lesz még gyerekem. Más helyzetben megtartanám, de egyelőre nem lehet. Párom semmiképp nem állna mellettem, elég friss a kapcsolat még, ezt most nem vállalhatjuk be. Csütörtökre van időpontom.
2012. nov. 26. 13:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!