Milyen anyagi helyzetre vállalnátok/vállaltátok be a
babát?
Mi így vállaltuk:
-mindketten dolgoztunk (párom: 160ezer, én 120ezer+paraszolvencia, ha volt)
-volt hol lakni
-tudtuk fizetni a számlákat
-tudtunk félretenni
-minden szükséges dolgot meg tudtunk venni a kicsinek
Nekünk ezek voltak a szempontok, ami után jöhetett a baba. 300ezer forint nem kevés. Nagyon sokan fele ennyiből nevelnek több gyereket, mégis megvan mindenük :) Sok sikert!
2012. szept. 18. 21:35
Hát az attól függ, hogy mennyi a kiadásotok. A férjem is ennyit keres, erre még rá jön az én gyedem is. Két gyerekünk van, egy 20 hónapos és egy 4 éves. Elég nehezen jövünk ki. Hó végére már alig van pénzünk. Sajnos sok a lakáshitel+ egyebek. Szóval ezt így nem lehet megmondani.
2012. szept. 18. 21:37
Miért kell ilyen hülyeséget kérdezni? Tudod mennyi Magyarországon az átlagkereset? És mégis születnek gyerekek.
2012. szept. 18. 21:38
mi havi 150 ezerből élünk 4-en ,.
nem élünk nagy lábon de nem éhezünk a gyerekeknek mindene megvan
hitel nincs.
2012. szept. 18. 21:43
5/19 A kérdező kommentje:
Ami fix, az 300e, emellé még havi szinten jönnek maszek dolgok, úgy havi 50e. Ami fix kiadás: 70e rezsi, 50e lakáshitel (családon belüli, szóval ez ennyi) 40e fundamenta előtakarékoskodás. Van saját lakásunk, és egy öreg autónk, de nincs vele gond.
kedves pontozó, megmagyaráznád, hogy miért pontoztál le? Nem hasznos a válaszom? Csak egy indokot, mert baromira kíváncsi lennék rá!
2012. szept. 18. 21:50
ami akkor megmarad magatokra + kajára az havi 150.
legyen kajára akkor 50 ezer egy hónapban.( max, ha mindenből a legjobbakat)
akkor is marad 100 000 + a 50 ami a fusi.
tisztán marad 150 000.
azért ebből már lehet gyereket vállalni......
2012. szept. 18. 21:51
és még nem is írtam a gyermek utáni járandósságot.
attól függ hogy GYES,VAGY GYEDET kapna az anyuka.
de még az is max 40.000 ft, ha nem több..
2012. szept. 18. 21:52
9/19 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Őszintén szólva azért tettem fel a kérdést (saját magamtól eszembe sem jutna, hogy ennyi pénzből nem lehetne felnevelni 1-2 gyereket) de mióta olvasom ezt az oldalt, egyre inkább úgy látom, hogy annyira-de annyira elanyagiasodott ez a világ. Manapság is volt egy kérdés, ahol nettó 200e ft volt a havi kereset, és le lett "mire vállal gyereketezve"... Egyszerűen nem értem, hogyan jutottunk el eddig. 50-100 évvel ezelőtt sokkal kevesebből éltek az emberek, mégis megvoltak, és nem nyomorban. Manapság meg már elvárásnak érzem, hogy legyen ház (lassan már a lakás is kevés), min. 2 autó, csak új ruhákat lehet venni, a többiről nem is beszélve. A rokonok padlásáról meg megy a ruha a kukába...
Szóval..én és a férjem albérletben vagyunk 42nm-en.A férjem keresete kb 100-110 ezer forint nettóban(mentős létére,ami nem kicsit szégyenhogy csak ennyit keresnek a mentősök),az enyém 70 ezer volt,de mivel eljöttem táppénzre,így szinte semmit nem fogok kapni.Jövőre próbáljuk megigényelni a saját lakást(szülés után),és természetes hitelt is fel kell hozzá vennünk,ami nem kis összeg lesz.Autónk nincs,biciklivel járunk boltba,ide-oda,vagy pedig gyalog,ha pedig messzebbre kell menni,akkor marad a busz.A férjem jövőhónaptól megy el másodállásra,mert kevés az ő egy fizetése..rezsit fizetni belőle,(kb. 70 ezer,télen ez kb 80-85 ezer)ruhát venni,és persze a kajáról még nem is beszéltem.Terhes vitaminok,stb-stb.És persze 3-4 év múlva azért szeretnénk egy kis tesót is.Ez a helyzet.A férjem 26 éves én pedig 23.A babának a dolgokat úgy tudjuk megvenni,hogy mivel tudatosan terveztük,így már fél éve gyűjtögettünk össze pénzt(amiből persze mindig venni kellett el,mert mindig jött közbe valami fizetni való),aminek az összege 260 ezer ft.Ha ez a pénz nem lenne,semmit nem tudnánk venni a kicsinek.
2012. szept. 18. 22:44
Kapcsolódó kérdések: