Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen anyagi helyzetre...

Milyen anyagi helyzetre vállalnátok/vállaltátok be a babát?

Figyelt kérdés
300e ft/hó nettó nem kevés?
2012. szept. 18. 21:29
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
77%

Mi így vállaltuk:

-mindketten dolgoztunk (párom: 160ezer, én 120ezer+paraszolvencia, ha volt)

-volt hol lakni

-tudtuk fizetni a számlákat

-tudtunk félretenni

-minden szükséges dolgot meg tudtunk venni a kicsinek

Nekünk ezek voltak a szempontok, ami után jöhetett a baba. 300ezer forint nem kevés. Nagyon sokan fele ennyiből nevelnek több gyereket, mégis megvan mindenük :) Sok sikert!

2012. szept. 18. 21:35
 2/19 anonim ***** válasza:
41%
Hát az attól függ, hogy mennyi a kiadásotok. A férjem is ennyit keres, erre még rá jön az én gyedem is. Két gyerekünk van, egy 20 hónapos és egy 4 éves. Elég nehezen jövünk ki. Hó végére már alig van pénzünk. Sajnos sok a lakáshitel+ egyebek. Szóval ezt így nem lehet megmondani.
2012. szept. 18. 21:37
 3/19 anonim ***** válasza:
65%
Miért kell ilyen hülyeséget kérdezni? Tudod mennyi Magyarországon az átlagkereset? És mégis születnek gyerekek.
2012. szept. 18. 21:38
 4/19 anonim ***** válasza:
71%

mi havi 150 ezerből élünk 4-en ,.

nem élünk nagy lábon de nem éhezünk a gyerekeknek mindene megvan

hitel nincs.

2012. szept. 18. 21:43
 5/19 A kérdező kommentje:
Ami fix, az 300e, emellé még havi szinten jönnek maszek dolgok, úgy havi 50e. Ami fix kiadás: 70e rezsi, 50e lakáshitel (családon belüli, szóval ez ennyi) 40e fundamenta előtakarékoskodás. Van saját lakásunk, és egy öreg autónk, de nincs vele gond.
2012. szept. 18. 21:44
 6/19 anonim ***** válasza:
35%
kedves pontozó, megmagyaráznád, hogy miért pontoztál le? Nem hasznos a válaszom? Csak egy indokot, mert baromira kíváncsi lennék rá!
2012. szept. 18. 21:50
 7/19 anonim ***** válasza:
81%

ami akkor megmarad magatokra + kajára az havi 150.

legyen kajára akkor 50 ezer egy hónapban.( max, ha mindenből a legjobbakat)

akkor is marad 100 000 + a 50 ami a fusi.

tisztán marad 150 000.

azért ebből már lehet gyereket vállalni......

2012. szept. 18. 21:51
 8/19 anonim ***** válasza:
73%

és még nem is írtam a gyermek utáni járandósságot.

attól függ hogy GYES,VAGY GYEDET kapna az anyuka.

de még az is max 40.000 ft, ha nem több..

2012. szept. 18. 21:52
 9/19 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Őszintén szólva azért tettem fel a kérdést (saját magamtól eszembe sem jutna, hogy ennyi pénzből nem lehetne felnevelni 1-2 gyereket) de mióta olvasom ezt az oldalt, egyre inkább úgy látom, hogy annyira-de annyira elanyagiasodott ez a világ. Manapság is volt egy kérdés, ahol nettó 200e ft volt a havi kereset, és le lett "mire vállal gyereketezve"... Egyszerűen nem értem, hogyan jutottunk el eddig. 50-100 évvel ezelőtt sokkal kevesebből éltek az emberek, mégis megvoltak, és nem nyomorban. Manapság meg már elvárásnak érzem, hogy legyen ház (lassan már a lakás is kevés), min. 2 autó, csak új ruhákat lehet venni, a többiről nem is beszélve. A rokonok padlásáról meg megy a ruha a kukába...
2012. szept. 18. 22:03
 10/19 anonim ***** válasza:
64%
Szóval..én és a férjem albérletben vagyunk 42nm-en.A férjem keresete kb 100-110 ezer forint nettóban(mentős létére,ami nem kicsit szégyenhogy csak ennyit keresnek a mentősök),az enyém 70 ezer volt,de mivel eljöttem táppénzre,így szinte semmit nem fogok kapni.Jövőre próbáljuk megigényelni a saját lakást(szülés után),és természetes hitelt is fel kell hozzá vennünk,ami nem kis összeg lesz.Autónk nincs,biciklivel járunk boltba,ide-oda,vagy pedig gyalog,ha pedig messzebbre kell menni,akkor marad a busz.A férjem jövőhónaptól megy el másodállásra,mert kevés az ő egy fizetése..rezsit fizetni belőle,(kb. 70 ezer,télen ez kb 80-85 ezer)ruhát venni,és persze a kajáról még nem is beszéltem.Terhes vitaminok,stb-stb.És persze 3-4 év múlva azért szeretnénk egy kis tesót is.Ez a helyzet.A férjem 26 éves én pedig 23.A babának a dolgokat úgy tudjuk megvenni,hogy mivel tudatosan terveztük,így már fél éve gyűjtögettünk össze pénzt(amiből persze mindig venni kellett el,mert mindig jött közbe valami fizetni való),aminek az összege 260 ezer ft.Ha ez a pénz nem lenne,semmit nem tudnánk venni a kicsinek.
2012. szept. 18. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!