Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen anyagi helyzetre...

Milyen anyagi helyzetre vállalnátok/vállaltátok be a babát?

Figyelt kérdés
300e ft/hó nettó nem kevés?
2012. szept. 18. 21:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kérdező, provokálni akarsz??

Tudja mindenki nagyon jól, hogy ebben az országban az állítólagos "átlagkereset" is úgy jön ki, hogy rengeteg ember keres 60-70 ezret és kevesen milliókat.

Nem vagyunk cigányok, képzettek, értelmesek vagyunk, mégis albérletben élünk, nekem most nincs állásom, 22ezres segélyt kapok, férjem összesen havi 70ezer nettót hoz haza (Borsod Megye...).

Mire kifizetjük az albérletet, rezsit, marad ételre, ruhákra és egyéb kiadásokra 20ezer ft havonta, egyenlőre kettőnkre.

Télen csak a szobát fűtjük, bérletet nem veszünk, kerékpárral járunk (illetve én 30 hetesen már egy ideje nem), húst csak akkor veszek, ha épp találok olyat, aminek aznap jár le a szavatossága, így féláron adják, ruha természetesen csak turkálóból jöhet szóba.

A ti 300 ezretek felével olyan boldog és elégedett lennék, hogy táncra perdülnék.

Szülés után plusz segítség lesz a családi, amiből futja majd pelenkára.

Mielőtt bárki elítélne:évekig vártunk/vágytunk a babára, de az anyagi helyzetünk nem javult, sőt... :(

Férjem állása legalább stabil, de nekem hol volt munkám, hol nem, félretenni így nem is tudtunk.

30 évesen döntöttem úgy, hogy nem várok többé a csodára.

Nem akarom úgy leélni az életem, hogy mindig csak az anyagi biztonságot várom és közben lemaradok a legfantasztikusabb dologról amit nő átélhet, az anyaságról.

Szerencsére nem kellett sokáig várni a gyermekünkre, de így is 31 éves leszek, mire megszületik és persze szeretnénk majd neki testvért is.

2012. szept. 18. 23:13
 12/19 anonim ***** válasza:
45%

Most miért kell b.sztatni a kérdezőt már bocs!

Az ilyen témában azt imádom,hogy valaki el sem tudja képzelni,hogy esetleg nem mindenki a legminimumabb szinten akarja majd nevelni a gyereket?

Anno mi is kaptunk ilyen beszólásokat,hogy miért nem jön már a gyerek! Szimplán azért, mert mi nem vagyunk olyanok, hogy jaj ruhát majd a turiból, meg a rokonoktól és onnantól kezdve minden happy. Én nem akartam pánikolni,hogy ha hó végén beteg a gyerek, akkor miből veszek gyógyszert. Sőt azt sem akartam,hogy sírógörcsöt kapjak, ha két napot késik a GYED-em!

Nekünk ezért anno még várni kellett két évet,hogy nekem is normál fizum legyen! Meglett és jött a gyerek. Nem éreztem magam 28 évesen öregnek a szüléshez. Viszont nem kell félnem a téltől,hogy mennyi lesz a gázszámla, néha megengedhetek egy új ruhát a gyereknek stb.

Ettől függetlenül úgy gondolom,hogy a 300 ezer nettó nem kevés, de nem lehet tudni,hogy van-e hitel, mennyi a rezsi stb.

2012. szept. 19. 05:40
 13/19 anonim ***** válasza:
51%

Ja már látom,hogy mennyi a rezsi, a hitel!

Viszont ha bejön még pluszban 50 ezer, akkor azért ez elég!

2012. szept. 19. 05:41
 14/19 anonim ***** válasza:
52%

Nekünk gyesig kb ez a 300 nettó lesz szintén. Saját lakás, viszonylag alacsony rezsi, és egy havi 12e ftos panel programot fizetünk. Nem vagyok extra igényűek, de tényleg úgy érezzük,hogy nincs gond az anyagi helyzetünkkel. Van autó, van kutya :) jut szórakozásra, és ha nagyon akarnánk maradna is.

Ettől függetlenül én is turiból öltözök, és a gyereknek se tervezek sok új dolgot venni. Ezen nem fog múlni. Viszont minden létező genetikai vizsgálatot megcsináltatok a terhesség alatt, szedem a femibiont, és itthon vagyok táppénzen, hogy minden rendben legyen.

Eddig a pillanatig még nem jutott eszembe,hogy kevés lenne a pénzünk a gyerekre.

2012. szept. 19. 08:24
 15/19 anonim ***** válasza:
66%

Én megértem,hogy feltetted ezt a kérdést és én is látom,mennyire anyagias világban élünk.Sajnos,ez a normális,mert nagyon bizonytalan minden a mai világban.

Mi nagyon jó keresetből élünk,én 2évig gyeden voltam,most újra babát várok.

Ettől függetlenül minden hónapban megszámoljuk mire mennyit költöttünk el.Takarékoskodunk,veszünk turiban is ruhát és a gyerekek nem kapnak meg minden kacatot.

Sokat költünk élelmiszerre,vitaminokra és utazásokra.Ezen nem spórolunk.

Ettől függetlenül kevés pénzből is lehet gyereket nevelni,csak nehezebb.

Mindenki maga érzi,hogy mikor jön el az idő és áll készen az anyaságra.

Sajnos sokan azzal nem számolnak,hogy nem mindig úgy alakul,ahogyan szeretnénk.Van akinek mindene meglesz és évekig várat magára a baba!

2012. szept. 19. 08:45
 16/19 anonim ***** válasza:
66%

Nem tartom magam anyagiasnak és nem is szólok meg valakit, aki "kevésre" vállal gyereket. De azért had ne legyek már én a szar, mert átgondolom. Gyerekként éheztünk, volt hogy csak a suliban ettünk, a szegénységre hivatkozva vertek a szüleink. Talán meglepő, de nem ugyanezt akarom a gyerekemnek.

Nekem volt 160 nettóm, ezután max gyed-et kapok. Páromnak 220 nettó. Hiteles lakásunk van, de kamatmentes a hitel (bankban dolgozok), így nem sok. Ennél kevesebbre is vállaltam volna, de akkor még nem tartott ott a kapcsolatunk :-)

A lányunk mozgásszervi betegséggel született, az állami ellátásra 15 hónapot(!!!!) kellett volna várnunk. A magándoki 7 hónap alatt rendbe hozta, már csak havi 1x járunk ellenőrzésre. Azért nem mindegy.

2012. szept. 19. 09:34
 17/19 anonim ***** válasza:
73%

nahát... igaz mindig az panaszkodik,hogy milyen csóró, akinek több van. mi a terhesség előtt mindketten dolgoztunk, kettőnk keresete volt egy átlagos hónapban olyan 160 ft. igaz a rezsink minimális, mert úgy alakítottuk ki a házat,hogy csak és kizárólag az émász küld csekket (15Eft), meg egy gázpalackot kell vennünk 2 havonta nyáron(5000ft/2hó). ezzel így a lakás el is megy magától. víz saját kútból, fűtést ha egész évre lebontom,akkor kb 10E/hó. így összeszámolva 27E ft a rezsi költségünk. DE! mióta várandós vagyok, a munka mibenléte miatt nem dolgozhatok (veszélyes anyagok) és 22 nap híjján munkanélkülit sem kapok. tehát 80E ftunk van havonta, ebből 27E a rezsi, 30E a kaja, van még telszámla, meg Fundamenta, meg épp a múlthónaptól egy áruhitel (ez össz.kb 23E ft.) noh és akkor el is fogyott a fizetés. pedig félkész házban lakunk, amivel nagyon szépen tudtunk haladni eddig, hiszen az én egész fizumat rá tudtuk költeni. most viszont egy helyben toporog. és márciusban jön a baba. és igaz, hogy főleg mostanában eszembe jutott,hogy pánikba kellene esnem, de van aki sokkal rosszabbul él. van aki ha összeadja a legfőbb kiadásait, az meghaladja a bevételeit.

szóval ezt én is elég sértésnek érzem,hogy ilyen kérdést tettél fel, holott köztudott, hogy a magyar átlagember minimálbérből él...

300E ft bevételünk sosem volt, de sztem bálokat rendeznénk belőle minden héten!

2012. szept. 19. 09:44
 18/19 anonim ***** válasza:
72%

Ne foglalkozz másokkal. Igen, anyagias lett a világ, és a legtöbb ember szerint csak milliókra lehet gyereket vállalni.

A férjemnek és Nekem (nekem már táppénz) most havonta 310e ft jön össze, plusz a férjemnek havonta kb. 40-50e ft.- Ebből ált. tankolunk, mert 2 autónk van, sokat használjuk Őket, és a várostól 8km-re lakunk, tehát így vagy úgy de elkocsikázzuk.

Kiadásunk egy 30e ft-os háztörlesztés, kocsik hitelmentesek hálistennek, és a rezsi kb. 40e ft. Ezen kívűl kajára ugyebár változó mennyi megy el, meg a háztartás egyéb dolgaira. De nem panaszkodunk, minden megvan, a kicsinek is, egyáltalán nem élünk szűkösen.

De bizony mostanra jött el az életünkben az az idő, hogy be mertük vállalni a babát. Jöhetett volna akár 3 évvel ezelött is, de most könnyebb, már ami az anyagiakat illeti.

Szerintem ennyiből bőven meg lehet élni, nem kell ezen aggódnod!

37hkm

2012. szept. 19. 11:53
 19/19 anonim ***** válasza:

Csatlakoznék ahhoz, akinek mozgásszervi betegsége van a gyermekének!

Márpedig annyiban, hogy az én fiam hipotón. Kénytelen vagyok Dévényre hordani, ami havi 16 ezer!

Nem volt tejem, tápszeres lett, havi 12 ezer! Ez eddig ugye már 28 ezer! Ha ehhez még számolom a pelenkát, popsitörlőt, ruhát (mert nem mindig találok a turiban megfelelőt), gyógyszert (mert lehet ám beteg is), tápszersűrítőt, c vitamint stb. Van,hogy 40 ezer nem takarja be a gyereket!Erre igenis fel kell készülni.

Jómúltkor a tanácsadáson a váróban egy anyuka okított egy fiatal lányt, aki elkísérte és még nem volt gyereke, hogy hát a gyerek nem kerül ám sokba, mert ugye anyatej van, turiban mindent megkap, csak pelenkára kell költeni!

Hát igen! Nagyon-nagyon optimális esetben, de még akkor sem! A gyerekvállalásnál igenis bele kell az anyagiakba kalkulálni a nemvárt kiadásokat, mert attól még azok ott lesznek!

Csak amit a kórházba behozott a férjem, az volt kb. 5-6 ezer forint. Nem luxus dolgok, hanem eldobható bugyi, betét, domestosos fertőtlenítő kendő, szoptatós tea, ásványvíz.

2012. szept. 19. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!