Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vállalnátok a helyemben még...

Vállalnátok a helyemben még egy babát?

Figyelt kérdés
36 éves vagyok, egy gyönyörű egészséges két éves kisfiú anyukája. A férjem külföldön él, és dolgozik. Sajnos csak két hetente látjuk egy-két napra. Jelenleg nem megoldott, hogy utána menjünk, de ezt most nem akarom részletezni. Rengeteg a hitelünk és még így sem vagyunk kint a vízből, hogy ő jól keres. Mindig azt mondtuk, hogy nekünk nem kell csak egy gyerek. Ő kapjon meg mindent és ne kelljen semmiben hiányt szenvednie. A nagyszülők dolgoznak, amit tudnak segítenek, de munka mellett nem könnyű nekik sem. Viszont most, hogy a fiam két éves lett, elkapott a vágy hogy mégis kellene egy kis tesó, ne legyen egyke a gyerkőc. Meg aztán sajnos munkahely sem nagyon van a láthatáron, bár ez nem kifogás, hogy itthon maradjak, főleg hogy csak gyest kapnék a második után mivel megszűnt a munkám. Félek egyedül vállalni, de mégis vágyom rá.
2012. aug. 16. 13:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ami nekem szempont:

- apuka elérhető közelségben legyen (hogy a baba egyáltalán megfonjon és utána se legyek tök egyedül a két kicsivel)

- anyuka és apuka egy véleményen legyen a gyerekvállalást illetően

- meglegyen a megfelelő anyagi biztonság (nem milliókra gondolok, csak hát szeretetből nem tudom befűteni a lakást)

A vágy nekem önmagában nem elég. Ha leszakad a plafon a hitelek miatt, ha apuka messze van, akkor nem mernék belevágni.

Miközben megértem, hogy motoszkál benned a vágy egy második baba után, éppen ezért mérlegelj, hogy a hitelek meddig lesznek a nyakatokon, párod pedig mennyi ideig lesz tőletek távol. Mert ha a közeljövőben megoldódnak a problémák, akkor vállaljatok babát. Ha viszont nagyon kilátástalan most még minden, akkor várjatok (korod miatt nem lehet nagyon sokat várni, de azért kapkodni sem szabad, ha a feltételek közül semmi sem adott).

2012. aug. 16. 13:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

ha nagyon vágysz rá, biztos meg tudod majd oldani, hogy legyen.

Én, személy szerint nem vállalnám:

-36 év

-apa többet nincs, mint van

-anyagiak

2012. aug. 16. 13:20
 3/9 anonim ***** válasza:
43%
Jöjjön a baby:-) Biztos bevállalnám a helyedben, nem vagy már Te sem fiatal (37 vagyok én is), most tudsz még szülni, ha elszalasztod később meg fogod bánni! 9 hkm
2012. aug. 16. 13:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Jajjjjjjjjj, mindenkinek igaza van!!! Köszönöm, hogy ilyen gyorsan írtatok!
2012. aug. 16. 13:31
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
a férjeddel beszéltél már erről? ő mit szól ehhez az ötlethez? előttem szólónak igaza van, hogy ha nagyon szeretnél és nem lesz, nagyon fogod bánni. ez hosszútávú állapot, hogy ilyen keveset látod a férjed? mert ha igen, akkor nagyon nehéz lesz neked két gyerekkel
2012. aug. 16. 13:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazából már a férjem is pedzegette párszor, hogy azért egy tesó mégis csak jó lenne. Azután meg elvetettük, persze én sem erősködtem. De most valahogy nagyon akarom Azt hiszem ha ez az érzés még egy két hónap múlva is ilyen erős akkor belevágunk. Hiszen az anyagiak mindig változnak, mi viszont nem leszünk már fiatalabbak :(
2012. aug. 16. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hiszem, vállalnék, persze csak miután a férjemmel megbeszéltem és ő is szeretné. Nekem nincs testvérem, és mindig nagyon vágytam rá... Még felnőttként sem bántam volna, ha a szüleim rászánják magukat... 8 éves a kislányunk, most vagyok 25 hetes a kistesóval. Az anyagi körülményeink nem éppen a legideálisabbak, de 11 év után is nagyon szeretjük egymást, és gyermekünk eddig sem szenvedett hiányt semmiben, főképp szeretetben, amitől nincs fontosabb. Lehet, h nem hord márkás ruhákat (bár a turiban gyakran találok), de mindene megvan. És most testvére is lesz, amire már évek óta nagyon vágyik. Az nem éppen ideális, hogy a férjed távol van tőletek, de akár ez is változhat, gondolom, nem így akarjátok leélni az életeteket, egymástól távol. Kívánok nektek sok boldogságot, kitartást és egy szép kistesót! :)
2012. aug. 16. 13:49
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
szerintem én is bevállalnám, főleg, hogy a férjed is emlegette a dolgot. nálunk 10 év lesz a két gyerek között, nagyon sok... régóta érzem, hogy kéne már a nagynak egy kistesó
2012. aug. 16. 13:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Én a helyedben próbálkoznék mikor a férjem itthon van, és ha a sors is úgy akarja jönni fog a baba :-)
2012. aug. 16. 15:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!