Ti vállalnátok így még egy babát?
29 éves vagyok,férjem 41,van egy 3 éves kisfiúnk.
Albérletben lakunk,páromnak van munkahelye,én most megyek vissza dolgozni ha találok munkát.
Minden hónapban kijövünk a férjem fizetéséből,néha szűkebben de mindig megvan mindenünk viszont férjemnek még az előző házasságból van egy 1milliós tartozása aminek most 25ezerrel magasabb lett a törlesztője(jövő hónaptól)és egy autólizing amit most is fizetünk.
Gondolkodom még egy babán főként azérthogy legyen testvére a kisfiamnak.
Ti vállalnátok így még egy babát?
Így én sem vállalnék még egyet... Ráadásul a férjed nem túl fiatal már, öregember lesz, mire a kisebbik gyerek egyáltalán leérettségizik.
Nem rossz dolog ám egykének lenni, eddig mindenki túlélte. :)
Engem főként az zavar hogy nincs tesója és a környezetemben minden gyereknek van,félek nehogy engem hibáztasson majd hogy egyedül marad...bár a tesómmal mi mindig martuk egymást,most is sz@rik rám-bocsánat a kifejezésért de sajnos így van...
Viszont a szülés borzalmas volt,ezért is vonakodom...
Mi mindig pontosan kiszámoltuk,hogy a legrosszabb esetben mennyiből kell gazdálkodnunk havonta! És mivel a legrosszabb eset sem volt rosszabb annál,mint amiben benne voltunk,így vállaltunk testvért.
Javaslom,Ti is számoljatok át mindent! A + családit,a gyes-t,fizetést, és a kiadásokat. Gondolom,a babakocsi,kiságy,kiskád megvan,és pár ruha is akad...
Nem tudom hogyan éltek,mit engedtek meg és mit nem- mindenkinek más a norma!- de ha a legrosszabb eset arról szól,hogy a kistesó jövetele miatt le kell mondani arról,hogy pl. heti 1 alkalommal kaját vitessetek,vagy ne csak húsételen éljetek,akkor én vállalnék még babát!
Hogy konkrétat írjak: ha a számlák,albérlet,egyéb kifizetése után marad 50-60 enni,ruházkodni,tisztító és tisztálkodási szereket, stb. venni,akkor simán belefér még egy gyermek!
És igaza van az egyik Válaszadónak! A legszegényebbek is vállalnak!!!- tapasztalat!!
A döntés csak a Tiétek!! Itt sokan ellene vannak,mert sok embernek a norma azt jelenti,hogy külön óra a gyereknek,nyaralás külföldön,vagy itthon évente többször... Hogy Nektek mi a norma,azt csak Ti tudjátok!!
Üdv: 3 lányos,12 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!