Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Anyáink sem szedtek magzatvéd...

"Anyáink sem szedtek magzatvédő vitamint, mégis egészségesen megszülettünk" - Ezt komolyan gondoljátok?

Figyelt kérdés

Még mindig annyiszor találkozom a fenti szöveggel. És nagyon dühít, mert el nem tudom képzelni, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyet kimondjon. Két lehetőség van: vagy direkt rosszat akar a kismamáknak és a babáiknak, vagy ennyire nagyon buta.

Azoktól kérdezem, akik ilyesmiket írnak: végig gondoltátok már ezt a kijelentéseteket logikusan? Mert persze, hogy ti egészségesen megszülettetek, de soha nem hallottatok még vetélésről, halva születésről, fejlődési rendellenességekről? Aki nyitott gerinccel született és meghalt pár órával a születése után, értelemszerűen nem fog idejönni leírni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen, mert a folsavhiány miatt nem tudott rendben lezajlani az idegcsőzáródás...

Persze ha valaki nem szed vitamint, nem jelenti azt, hogy beteg lesz a gyereke, de nagyobb esély lesz rá, hogy beteg lesz.

Már az is bebizonyosodott, hogy a változatos táplálkozás, és az unalomig ismételt "sokzöldséggyümölcs" sem feltétlenül elég.

Ezek után kérdem én, miért kell kockáztatni?

Mindennek lehordjuk azokat a terheseket, akik elszívtak egy szál cigarettát a terhességük alatt. Pedig egy erős dohányosnak elég nehéz lehet megállni, hogy ne cigizzen. Egy vitamintabletta lenyelése viszont senkinek nem okoz nehézséget.

Elnézést kérek, ha provokatív a kérdésem, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy ennyi buta ember van itt, ezért kérdem, hogy amikor valaki ilyet ír, akkor azt mennyire gondolja komolyan.

2012. okt. 4. 03:18
 71/101 A kérdező kommentje:

Fiatal lányoknak? :)

Hm, bár így lenne... 29 éves anyuka vagyok, de azért köszi :)

2012. okt. 27. 23:33
 72/101 anonim ***** válasza:
80%

Igen, fiatal vagy... :) Nem baj... majd ahogy öregszel.

A lehetőségeket vázoltam fel neked, hogy mi minden történik az emberekkel... nem a határozott véleményemet. :)

A nagynéném eltemette annak idején az egészséges kislányát 4 évesen, mert megfulladt egy szem gyógyszertől ott a kezei között -nem, itt most nem kell azt gondolnod, hogy gyógyszert szedni bűn...:)

ezt azért mondom, hogy tényleg nem lehet mindent kivédeni.

A te generációd utópiája az, hogy tökéletes rózsaszínű világnak kell lennie ennek, ahol nem lehet csecsemőhalandóság és semmi borzalom. És szóba se jöhet ezért más nézet, csak ami a legkorszerűbbnek vélt technológiákat hirdeti. :)

A nagynénémnek született két egészséges gyereke, unokái vannak és éli tovább az életét. Nem szedett bogyókat, nem járt pszihológushoz.. valóban "hullottak a csecsemők" -ahogyan te ezt leírtad. És ne jöjjön olyan világ vissza, de az emberek túléltek... de ez megint off. :) Kérdezz utána anyukádéktól ezeknek az időknek. Nagyon tanulságos.

2012. okt. 27. 23:46
 73/101 A kérdező kommentje:
Na ez most már kezd elmenni abba az irányba, hogy ha a nagyanyáink annyit szenvedtek, akkor nehogy már a fiatalabb generációnak jobb legyen. Könnyű azt mondani, hogy régen túlélték a szülők, hogy néhány gyereket eltemettek. De ha a te gyerekeddel történik valami, akkor gondolom nem lépsz túl ilyen könnyen ezen, azzal a jelszóval, hogy ilyen az élet.
2012. okt. 27. 23:57
 74/101 anonim ***** válasza:
31%

"Ha a gyerekorvos felír antibiotikumot, nem adod be neki?"

Nem, nem adnám be neki, ugyanis az antibiotikumoknak több a káros hatása mint a hasznos.

2012. okt. 29. 12:34
 75/101 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó: a 2.5 éves lányom kapott most elöször antibiotikusmot.Ha nem eszi meg legalább 1 hét kórház és lehet hogy már nem is lenne köztünk. Sima kis gennyes mandula gyuszija volt.38fokos lázzal küldték haza a bölcsiből. S mindez ugy jött ki hogy a héten suliban voltam s őkevesebbet szopizott.Attól hogy teigx gondlkodz hogy aZ ANTIBIOtikUMOTnem adOd be neki attól nem kell más anyákat erre a hülyeségre buzdítani. Mi is úgy voltunk vel,hogy ugyanmár egy kis láz senkinek nem árt... DE hosszu hétvége jött,lányom kis törékeny(11 kg) a dokit mikor felhivtuk azt mondta azonnal menjünk be és adja neki(most elöször az antibiotikumot.) Nagymama is azt mondta hogy igenis ezt be kell vennie!!! Mert elpatkolhat ha nem eszi meg! S az ő szavára jobban adok mint máséra.Gyógyszergyárban dolgozik mióta lediplomázott!!!
2012. okt. 29. 14:45
 76/101 anonim ***** válasza:
78%
Én buzdítok más anyákat? Nem. Csak elmondtam a véleményem. Más úgy csinálja ahogy akarja, nem nézek le senkit semmiért. Én így csinálom, de nem oktattam ki senkit.
2012. okt. 29. 15:59
 77/101 A kérdező kommentje:

74-es, tudsz róla, hogy amíg nem voltak antibiotikumok, egy tüdőgyulladás simán halálos betegségnek számított?

Szóval ha a gyereked pl tüdőgyulladást kap, akkor sem adod be neki az antibiotikumot? Azt tudod, hogy ha a gyereked meghal emiatt, akkor ezért büntethető is leszel?

2012. okt. 29. 20:05
 78/101 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem meg az dühítő, hogy egyátalán kiírsz ilyet és hogy erről vita megy. Neharagudj, de szerintem mindenkinek a saját döntése felelőssége eldönteni, hogy szed e vmit. vagy sem! Mindkét döntésnek van jó és rossz oldala is. Senkinek sincsen joga megkérdőjelezni a másik döntését.
2012. nov. 20. 20:02
 79/101 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, te normális vagy???

Hogy mersz bárkit is lebutázni, mert te máshogy gondolsz valamit? Szállj magadba.

Nem az a probléma, hogy te szedsz, szedtél vitamint, (én is szedtem, bár nem végig és leginkább felet csak naponta), hanem, hogy másokat minősítesz.

Undorító, gusztustalan viselkedés.

Szégyelld magad!

2012. nov. 20. 21:52
 80/101 anonim ***** válasza:
49%

"Ha a gyerekorvos felír antibiotikumot, nem adod be neki?"

"Nem, nem adnám be neki, ugyanis az antibiotikumoknak több a káros hatása mint a hasznos."

Ha esetleg még olvasod.

Látatlanban megmondom, hogy neked nincs gyereked. Egy felelősségteljes anyuka nem így gondolkodik! A gyerek gyógyulása az első!

Manapság az orvosok nagyon nem szeretnek antibiotikumot felírni. Ha már felírják, arra nyomós okuk van.

Felháborító, ami írtál...Fel kéne jelenteni téged.

2012. nov. 20. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!