"Anyáink sem szedtek magzatvédő vitamint, mégis egészségesen megszülettünk" - Ezt komolyan gondoljátok?
Még mindig annyiszor találkozom a fenti szöveggel. És nagyon dühít, mert el nem tudom képzelni, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyet kimondjon. Két lehetőség van: vagy direkt rosszat akar a kismamáknak és a babáiknak, vagy ennyire nagyon buta.
Azoktól kérdezem, akik ilyesmiket írnak: végig gondoltátok már ezt a kijelentéseteket logikusan? Mert persze, hogy ti egészségesen megszülettetek, de soha nem hallottatok még vetélésről, halva születésről, fejlődési rendellenességekről? Aki nyitott gerinccel született és meghalt pár órával a születése után, értelemszerűen nem fog idejönni leírni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen, mert a folsavhiány miatt nem tudott rendben lezajlani az idegcsőzáródás...
Persze ha valaki nem szed vitamint, nem jelenti azt, hogy beteg lesz a gyereke, de nagyobb esély lesz rá, hogy beteg lesz.
Már az is bebizonyosodott, hogy a változatos táplálkozás, és az unalomig ismételt "sokzöldséggyümölcs" sem feltétlenül elég.
Ezek után kérdem én, miért kell kockáztatni?
Mindennek lehordjuk azokat a terheseket, akik elszívtak egy szál cigarettát a terhességük alatt. Pedig egy erős dohányosnak elég nehéz lehet megállni, hogy ne cigizzen. Egy vitamintabletta lenyelése viszont senkinek nem okoz nehézséget.
Elnézést kérek, ha provokatív a kérdésem, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy ennyi buta ember van itt, ezért kérdem, hogy amikor valaki ilyet ír, akkor azt mennyire gondolja komolyan.
Fiatal lányoknak? :)
Hm, bár így lenne... 29 éves anyuka vagyok, de azért köszi :)
Igen, fiatal vagy... :) Nem baj... majd ahogy öregszel.
A lehetőségeket vázoltam fel neked, hogy mi minden történik az emberekkel... nem a határozott véleményemet. :)
A nagynéném eltemette annak idején az egészséges kislányát 4 évesen, mert megfulladt egy szem gyógyszertől ott a kezei között -nem, itt most nem kell azt gondolnod, hogy gyógyszert szedni bűn...:)
ezt azért mondom, hogy tényleg nem lehet mindent kivédeni.
A te generációd utópiája az, hogy tökéletes rózsaszínű világnak kell lennie ennek, ahol nem lehet csecsemőhalandóság és semmi borzalom. És szóba se jöhet ezért más nézet, csak ami a legkorszerűbbnek vélt technológiákat hirdeti. :)
A nagynénémnek született két egészséges gyereke, unokái vannak és éli tovább az életét. Nem szedett bogyókat, nem járt pszihológushoz.. valóban "hullottak a csecsemők" -ahogyan te ezt leírtad. És ne jöjjön olyan világ vissza, de az emberek túléltek... de ez megint off. :) Kérdezz utána anyukádéktól ezeknek az időknek. Nagyon tanulságos.
"Ha a gyerekorvos felír antibiotikumot, nem adod be neki?"
Nem, nem adnám be neki, ugyanis az antibiotikumoknak több a káros hatása mint a hasznos.
74-es, tudsz róla, hogy amíg nem voltak antibiotikumok, egy tüdőgyulladás simán halálos betegségnek számított?
Szóval ha a gyereked pl tüdőgyulladást kap, akkor sem adod be neki az antibiotikumot? Azt tudod, hogy ha a gyereked meghal emiatt, akkor ezért büntethető is leszel?
Kérdező, te normális vagy???
Hogy mersz bárkit is lebutázni, mert te máshogy gondolsz valamit? Szállj magadba.
Nem az a probléma, hogy te szedsz, szedtél vitamint, (én is szedtem, bár nem végig és leginkább felet csak naponta), hanem, hogy másokat minősítesz.
Undorító, gusztustalan viselkedés.
Szégyelld magad!
"Ha a gyerekorvos felír antibiotikumot, nem adod be neki?"
"Nem, nem adnám be neki, ugyanis az antibiotikumoknak több a káros hatása mint a hasznos."
Ha esetleg még olvasod.
Látatlanban megmondom, hogy neked nincs gyereked. Egy felelősségteljes anyuka nem így gondolkodik! A gyerek gyógyulása az első!
Manapság az orvosok nagyon nem szeretnek antibiotikumot felírni. Ha már felírják, arra nyomós okuk van.
Felháborító, ami írtál...Fel kéne jelenteni téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!