Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » "Anyáink sem szedtek magzatvéd...

"Anyáink sem szedtek magzatvédő vitamint, mégis egészségesen megszülettünk" - Ezt komolyan gondoljátok?

Figyelt kérdés

Még mindig annyiszor találkozom a fenti szöveggel. És nagyon dühít, mert el nem tudom képzelni, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyet kimondjon. Két lehetőség van: vagy direkt rosszat akar a kismamáknak és a babáiknak, vagy ennyire nagyon buta.

Azoktól kérdezem, akik ilyesmiket írnak: végig gondoltátok már ezt a kijelentéseteket logikusan? Mert persze, hogy ti egészségesen megszülettetek, de soha nem hallottatok még vetélésről, halva születésről, fejlődési rendellenességekről? Aki nyitott gerinccel született és meghalt pár órával a születése után, értelemszerűen nem fog idejönni leírni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen, mert a folsavhiány miatt nem tudott rendben lezajlani az idegcsőzáródás...

Persze ha valaki nem szed vitamint, nem jelenti azt, hogy beteg lesz a gyereke, de nagyobb esély lesz rá, hogy beteg lesz.

Már az is bebizonyosodott, hogy a változatos táplálkozás, és az unalomig ismételt "sokzöldséggyümölcs" sem feltétlenül elég.

Ezek után kérdem én, miért kell kockáztatni?

Mindennek lehordjuk azokat a terheseket, akik elszívtak egy szál cigarettát a terhességük alatt. Pedig egy erős dohányosnak elég nehéz lehet megállni, hogy ne cigizzen. Egy vitamintabletta lenyelése viszont senkinek nem okoz nehézséget.

Elnézést kérek, ha provokatív a kérdésem, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy ennyi buta ember van itt, ezért kérdem, hogy amikor valaki ilyet ír, akkor azt mennyire gondolja komolyan.

2012. okt. 4. 03:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/101 anonim ***** válasza:
62%
...ezért kell már a baba tervezésénél szedni...
2012. okt. 4. 07:21
 12/101 anonim ***** válasza:
87%

Én szedtem/szedem mert az első 3 hónapban nem bírtam enni rendesen, ezért valahogy kellett vitamin a babának meg persze nekem, hiszen ő elveszi, amire szüksége van.Most már nem minden nap szedem, de azért heti 3-4-et beveszek.Ennek ellenére az igaz, hogy nem bírnám elviselni, ha emiatt lenne baja, mert én nem voltam hajlandó bevenni.

Első válaszoló : Bizonyított, hogy a születési súly, nem függ össze a magzatvédő vitamin szedésével/nem szedésével.

Azzal sem értek egyet, hogy a magzatvízvétel egy hülyeség.Nekem volt és igen is megnyugtató, hogy a vizsgált kromoszóma rendellenességek nincsenek a a babámnak.Szóval nem jogosan méltattad a kérdezőt, főleg, hogy te sem vagy tisztában mindennel.

34 hkm

2012. okt. 4. 07:21
 13/101 anonim ***** válasza:
68%
Én a 22. héten voltam genetikai uh-on Hajdú Krisztina genetiusnál. Megkérdeztem. Azt mondta, hogy ekkora terhességnél +nyáron a 2. trimesztertől NEM szükséges a terhesvitamin.
2012. okt. 4. 07:29
 14/101 anonim ***** válasza:
38%

Épp ez az! HA már műzliben, meg gyümölcslében, meg kutyafülében vannak hozzáadott vitaminok, akkor elég megszámolni, hogy nagyjából amit eszel egy nap, abban bent van-e minden, és megfelelő mennyiségben-e, vagy sem. Ha nem, akkor lehet szükséges a +vitamin. Ezt doki mondta.. Aztán hozzátette, jaaa, lisztérzékeny vagyok, akkor egy-két dolgot mégis kéne... De ennyi.

De ha napi ~fél liter multivitaminos gyümilét (mint pl hohesC) megiszom, akkor minden ok. És legalább a folyadékpótlás is megy, mert amúgy keveset iszom.

2012. okt. 4. 07:37
 15/101 anonim ***** válasza:
88%

Jó akkor nézd meg, hogy hány féle vitamin van a HohesC-ben és mennyi egy multivitaminban... azért nem gondolod, hogy ez felér egy teljes értékű táplálkozással?

Pont ez a lényeg. Nem kéne müzliket enni, meg bedobozolt gyümölcsleveket iszogatni, és főleg nem az egészség nevében. Ezek feldolgozott-tartósított tápanyagok. És képtelen vagyok felfogni, hogy akik ezeket a műanyagokat minden gond nélkül tömik magukba (én is, csak próbálok figyelni a mértékre, és tisztában vagyok vele, hogy ez nem egészséges, hanem ártalmas), miért tartják sátáninak azt a napi egy bogyót.

Imádom a nagynénémet, de elszív napi 1-2 doboz piros symphoniát, de amikor a vitamint mondom neki, nem veszi be, mert az nem természetes.

2012. okt. 4. 07:47
 16/101 anonim ***** válasza:
71%

12 hétig szedtem most 19 hetes vagyok elözö gyermekemnél elevitet most gravidát szedtem

de nem a végéig

2012. okt. 4. 07:51
 17/101 anonim ***** válasza:
19%

Nem 2 fajta....

[link]

2012. okt. 4. 08:02
 18/101 anonim ***** válasza:
100%

13. as vagyok, aki írta a Hajdú Krisztina véleményét.

Elfelejtettem írni, hogy az 1. babám varratai elcsontosodtak idő előtt, koponyaműtétje volt.

És az összes orvos esetleges összefüggést látott az elevit és az elcsontosodás között.

De az az igazság, hogy tulajdonképpen fogalmuk sincs az igazi hatásáról a vitaminnak, ők maguk is mindegyik másképp vélekedik.

Ha annyira jó lenne, akkor egységes lenne az orvostudomány állása, nem?

Szóval elevit mellett született egy fejlődési rendellenes gyerekem, ami nem gén és nem kromoszóma rendellenesség. És endokrinológiára is járni kellett, mert ott sem stimmelt a tshj-a a d-vitamin szintje.

Most 4 éves lesz és most kezdii a szervezete egyensúlyba hozni magát, most kezd a vérképe a helyes irányba állni.

Na erre kedves kérdező, mit írsz?

2012. okt. 4. 08:02
 19/101 anonim ***** válasza:
92%

A HohesC-nél nem láttam mennyiséget a vitaminokból.

De hidd már el, hogy ez nem sok, még ha 10 féle is. És ami igazán lényeg, hogy mennyi van benne.

2012. okt. 4. 08:16
 20/101 anonim ***** válasza:
77%

Rá kell kattintani az összetételre.. Nahááát..:)

Oké, nem 36 millió féle, de tizenakárhány van. B-többféle, Folsav, C, E, stb.............. És, nyilván, nem kortyonként kell inni, hogy meglegyen a napi szükséglet, de ez meg józan paraszti ész...

2012. okt. 4. 08:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!