"Anyáink sem szedtek magzatvédő vitamint, mégis egészségesen megszülettünk" - Ezt komolyan gondoljátok?
Még mindig annyiszor találkozom a fenti szöveggel. És nagyon dühít, mert el nem tudom képzelni, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyet kimondjon. Két lehetőség van: vagy direkt rosszat akar a kismamáknak és a babáiknak, vagy ennyire nagyon buta.
Azoktól kérdezem, akik ilyesmiket írnak: végig gondoltátok már ezt a kijelentéseteket logikusan? Mert persze, hogy ti egészségesen megszülettetek, de soha nem hallottatok még vetélésről, halva születésről, fejlődési rendellenességekről? Aki nyitott gerinccel született és meghalt pár órával a születése után, értelemszerűen nem fog idejönni leírni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen, mert a folsavhiány miatt nem tudott rendben lezajlani az idegcsőzáródás...
Persze ha valaki nem szed vitamint, nem jelenti azt, hogy beteg lesz a gyereke, de nagyobb esély lesz rá, hogy beteg lesz.
Már az is bebizonyosodott, hogy a változatos táplálkozás, és az unalomig ismételt "sokzöldséggyümölcs" sem feltétlenül elég.
Ezek után kérdem én, miért kell kockáztatni?
Mindennek lehordjuk azokat a terheseket, akik elszívtak egy szál cigarettát a terhességük alatt. Pedig egy erős dohányosnak elég nehéz lehet megállni, hogy ne cigizzen. Egy vitamintabletta lenyelése viszont senkinek nem okoz nehézséget.
Elnézést kérek, ha provokatív a kérdésem, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy ennyi buta ember van itt, ezért kérdem, hogy amikor valaki ilyet ír, akkor azt mennyire gondolja komolyan.
Minden vitamint megvettem, amit a piacon kapni lehetett, és kerestem azt az egyet, amitől nem hányok. Nem találtam meg. Kétségbe esve fordultam az orvosomhoz, hogy most mi lesz. Elevites reklámpóló volt rajta éppen. Azt mondta semmi. Táplálkozzak normálisan, ha bennem marad, és nem lesz baj. Ő személyesen a gyógyszeripar gazdagodását, és manipulációját látja csak a háttérben,(ezzel magam is egyet értek), és hogy a pluszban bevitt folsavon kívül másra amúgy sincs szükség.
3. gyerekemet várom, most sem tudok szedni semmit. Cukros diéta mellett, vegetáriánusan, vitaminok nélkül is óriás babáim lettek (3900g 57cm, 4100g 59cm). A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Az orvostudomány meg fejlődött, ahogyan a kórházak, terhesgondozás, műszerek, és a higéniás körülmények is. Ezek miatt nincs akkora csecsemőhalálozás, mint korábban. Nem a vitaminok miatt.
Vannak olyanok akik a természetesség, paleolit táplálkozás, környezettudatos élet hívei. Ők elvből elutasítanak minden mesterség vitamint, gyógyszereket, hormonkészítményeket, tisztítószereket...stb. Érdemes elolvasni pár könyvet, és megváltozik a szemlélete az embernek.
Szerintem mindenki véleményét tiszteletben kell tartani, hiszen a saját testébe azt visz be úgyis, amiről meg van győződve, hogy jó neki, és a babájának. Hivatalos állásfoglalást én nem találtam a témával kapcsolatban. De persze lehet, hogy van.
Végigolvastam a kommenteket, hát mondtadok mindent.
Először is a baba nagysága nagyon nagyban függ a genetikától....szülők, nagyszülők mekkora súllyal születtek. A vitaminoktól nem lesz 6 kilós gyereked...hogyan is lehetne.
Másodszor pedig a vitaminok között tegyünk már különbséget! Van vízben és zsírban oldódó vitaminok. A vízben oldódó vitaminokból (C és társai) bőven lehet fogyasztani/túladagolni, mert a felesleget a szervezet a vizeletben elvezeti.
A zsírban oldódó vitaminokat lehet egyedül túladagolni, ami problémát okozhat, de ezekből pedig nincsen sok az ilyen terhesvitaminokban.
Én Elevitet szedek és vettem a fáradtságot végigbogarázsni az összes benne található vitamint és összevetettem, miből mennyire van szüksége egy terhes nőnek. Gyakorlatilag a vitaminokból olyan kevés van benne, ami éppen csak azt a minimális pluszt biztosítják a babának. Nem hiszem, hogy bárki NAPONTA meg tudna enni annyi halat, vagy salátát, vagy brokkolit vagy káposztát stb amivel biztosítani tudná ezt a mennyiséget. A "hetetne eszem halat" pedig nem feltétlenül elegendő D vitamin, cink, jód és vasforrás, nem is beszélve a tengeri halak megemelkedett higanytartalmáról. Vagy talán mindenki busát eszik? (az lenne a legegészségesebb halfajta)
Egyébként az Elevitben nincs jód, erre érdemes figyelni.
Végül pedig minden szervezetnek más és másra van szüksége.
Engem tutira nem nyugtatna meg semmi sem, ha neadjisten beteg babám születne. Biztosan életem végéig bántana a bűntudat, hogy vajon ha bevettem volna az a vitamint, akkor TALÁN elkerülhettem volna-e, hogy a babám allergiás, asztmás stb legyen...
A véleményem és a saját tapasztalatom!
Én nem szedek magzatvédő vitamint, az orvosom nem is mondta, hogy szedjem. Helyette ittam a gránátalmalevet, és minél több gyümölcsöt ettem.
A tapasztalatok pedig azt bizonyítják, hogy aki magzatvédőt szed, semmivel nem lesz egészségesebb babája, mint annak, aki nem szedett és helyette egészségesen táplálkozott!
A magzatvédő ráadásul felpuffasztja a babát, és valóban (ahogy az 1. hozzászóló is írja) épp emiatt születnek nagy súllyal a babák!!!
Nem kitaláltam, ez valóban így van!!!
34+3 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!