5 hónapos terhes leszek most ebben a hónapban, nem eszek sokat, mégis szaladnak fel a kilók, vizesedem stb, mitől lehet ez?
(eddig 5 kilót híztam
pl mai étrendem: reggeli 1 barna kenyeres szendvics, ebéd-kicsi adag krumlifőzelék, vacsora: füstölt lazac 1 barnakiflivel
étkezések között gyümölcs)
5 kiló teljesen normális. Ha tényleg nagyon vizesedsz (tehát fáj, feszít és nem fér bele a lábad a cipődbe, az ujjad a gyűrűidbe) beszélj róla mielőbb az orvosoddal, nézzen vért, vizeletet.
5 hónaposan 5 kiló teljesen normális! Ne aggódj!
A lényeg, hogy ezután se jöjjön fel 1, másfél kilónál több havonta. :)
Én 6.5 hónaposan 5.5 kilónál tartok és dícsér nagyon a védőnő, mert eléggé hízásra hajlamos vagyok. Úgyhogy az 5 kiló az tök normális.
Boldog babavárást!
Én úgy csinálom, hogy ha már látom, hogy kicsit elszaladt velem a ló /a kilók/ :), akkor visszaveszek a tempóból, mégpedig úgy, hogy este 6után már nem eszek csak max.zöldséget, natur joghurtot, almát. Igy 4-5nap és szépen visszaáll a súlyom. Havi 1kg-t "szeretnék hizni", egyébként a 20.hét környékétől heti 300-500g a normális, de nekem van sulyfeleslegem is /10kg/.
Tudom, az lenne a normális ha minden nap megfelelően táplálkoznék, csirkemell, saláta, stb....de sokmindennek nemtudok ellenállni, főleg a jó fűszeres kajának.
Azért koplalni ne koplalj, mert a babának szüksége van szénhidrátra. Ha nagyon tenni akarsz ellene, akkor kövesd a cukros kismamák diétáját, mert attól nem leszel éhes (szigorúan 5x kell enni naponta) és semmi felesleges nem megy beléd, csak az ami a babának feltétlenül szükséges.
Persze elég macera a diéta, de nekem bevállt (mondjuk nekem muszáj is..)
Egyébként én nagyon vékony testalkatú vagyok, 6 hónapos terhes és 5,5t híztam, szóval szerintem 5 hónaposan 5 kiló nem sok.
Kedves kérdező!
Cukor helyett próbálj meg gyümölcscukorral ízesíteni...
A vizesedés nagyon hatékonyan visszaszorítható a só drasztikus csökkentésével.
Mindkettő szerepel az élelmiszerek többségében. Nézzük csak a mindennapi kenyeret. Nem véletlenül olyan ízletes... Benne a cukorka és a kellő sótartalom. Fokozatosan le lehet állni róluk.
Édesanyám 15 kg!!!-mal lett könnyebb tesóm megszülése után.
Velem már odafigyelt erre, és várandóssága alatt a magzatvízen kívül minimális volt a vizesedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!