"Anyáink sem szedtek magzatvédő vitamint, mégis egészségesen megszülettünk" - Ezt komolyan gondoljátok?
Még mindig annyiszor találkozom a fenti szöveggel. És nagyon dühít, mert el nem tudom képzelni, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyet kimondjon. Két lehetőség van: vagy direkt rosszat akar a kismamáknak és a babáiknak, vagy ennyire nagyon buta.
Azoktól kérdezem, akik ilyesmiket írnak: végig gondoltátok már ezt a kijelentéseteket logikusan? Mert persze, hogy ti egészségesen megszülettetek, de soha nem hallottatok még vetélésről, halva születésről, fejlődési rendellenességekről? Aki nyitott gerinccel született és meghalt pár órával a születése után, értelemszerűen nem fog idejönni leírni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen, mert a folsavhiány miatt nem tudott rendben lezajlani az idegcsőzáródás...
Persze ha valaki nem szed vitamint, nem jelenti azt, hogy beteg lesz a gyereke, de nagyobb esély lesz rá, hogy beteg lesz.
Már az is bebizonyosodott, hogy a változatos táplálkozás, és az unalomig ismételt "sokzöldséggyümölcs" sem feltétlenül elég.
Ezek után kérdem én, miért kell kockáztatni?
Mindennek lehordjuk azokat a terheseket, akik elszívtak egy szál cigarettát a terhességük alatt. Pedig egy erős dohányosnak elég nehéz lehet megállni, hogy ne cigizzen. Egy vitamintabletta lenyelése viszont senkinek nem okoz nehézséget.
Elnézést kérek, ha provokatív a kérdésem, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy ennyi buta ember van itt, ezért kérdem, hogy amikor valaki ilyet ír, akkor azt mennyire gondolja komolyan.
Nem nagyon minden választ végigolvasni.
Én pár pontban leírnám,amit gondolok:
1,a vitamin nem csodaszer,de biztosan nem árt!!!Akkor miért nem ér meg ennyit a kismamáknak?
2,Van aki rosszul van,de annyi féle van a piacon,hogy lehet egyet találni ami nem okoz hányingert!
3,A legfontosabb a baba tervezése előtt elkezdeni szedni (akár csak a folsavat külön) és a szervi fejlődések végéig szedni.kb21.hét.
4,Utána azért szedjük,hogy a saját szervezetünket feltöltsük hiszen a baba elveszi,ami neki kell.
5,Én hiszek a helyes táplálkozásban,de a mai világban nagyon nehéz az élelmiszerekre rámondani,hogy teljes tápértékűek...
6,Nekem eddig soha egy orvos nem mondta ne szedjek,sőt annyit javasoltak,hogy az elején mindenképpen!Egyébként a családban sok orvos van és tudom,hogy hány embernek a gyógyszercégektől "függ" a tanácsa...:(
7,Az első babámmal elevitet szedtem (elején minden nap,majd heti 2 szemet)és 4kilós lett.Apukája,nagypapája majdnem 5kilósan-szóval ez a genetikai.
A másodiknál gravidát 3,5kilós lett.
Most femibiont szedek és ha elfogy akkor a flavon lekvárt fogok enni innentől a szoptatás végéig.
Engem megnyugtat,hogy szedtem és sosem tanácsolnám azt egy kismamának,hogy felesleges!
Nagyon sajnálom azokat akiknek fejlődési rendellenességgel született a babájuk és természetesen igaz,hogy ez ellen nincsen tökéletes megoldás.
Kérdező:én megértem a kérdésed lényegét és téged is!Bennem is felmerült ez már amikor ilyet olvastam...
Nem olvasok végig 6 oldalt most kapásból.Csak 1 mondatodra reagálnék: . Egy vitamintabletta lenyelése viszont senkinek nem okoz nehézséget.
Na én a 16.hétig rengeteget hánytam de komolyan sokat. Volt hogy másfél órát a vécén voltam mert jött ki,már ott sirtam egyszer. (A lányom hozta a telt s hivta apát,meg a mamát,"asztalon" kint van gyorshivóban,okostel2.5éves)Na én bevettem a jó kis terhes vitamint és jött is ki.Nem tudtam lenyelni semmi kapszulát.Ha vizet ittam a viz jött ki,ha teát az..
Igen, erre egy link: [link]
Volt idő, amikor a ddt-ről is azt hirdették hogy milyen klassz, egészséges a babának, a gyerekkel meg itass 7Up os tejet. -nem tudom mennyi idős lehetsz, ha nem is ismerős a neve, akkor érdemes utána nézni hogy milyen súlyos tévedés volt a bevezetése.
Sőt, volt egy olyan "trend" is, hogy ha "az uradat szereted", akkor hipos vizzel öblögeted a vaginádat hogy kellemes legyen az "ájjer" odalent.
A cigizést pedig maximálisan trendinek és egészségesnek állították be. Kötelezően választanod kell a fentiek közül.
Melyiket választanád? :) Megvolt ezekben a korokban is az "a vonal", aki butának gondolta azokat a nőket akik trendi módon nem öblögettek hipós vízzel intim mosakodás szerűen. "Hiszen ha a tabletta lenyelése nem okoz nehézséget, akkor egy kis hipós vizet sem nehéz felpumpálni a hüvelyedbe, mit árthat"... És most azt gondolod olvasás közben hogy mekkora butaságot írok le. Pedig ez le van írva cikkekben, és valóban alkalmazták, gondolva hogy milyen egészséges. Mindaddig amíg be nem bizonyosodott az ellenkezője.
Vagy pl. az influenza elleni védőoltások körüli cirkusz. Beoltattad magad amikor ott volt a lehetőség- amikor hallani lehetett a hírekben hogy kismamák haltak bele az oltás szövődményeibe?
Nem vagyok bio, és vega sem. Nem gondolom hogy mindent úgy kell csinálni, ahogyan nagyanyáink. De pl. amikor azt olvasom a Lidllben árusított májkrémen hogy toluol-t tartalmaz (érdemes utána olvasni hogy mire használják), amikor tudom hogy rengeteg ételbe beleteszik a laktózt töltőanyagnak (nekünk ez problémát jelent.Nézz utána hogy milyen gondokat okoz az emberek körében), akkor azért elgondolkozom egy-egy ilyen terhes vitamin körül, hogy akarok-e szintetikus anyagokat magamhoz venni. Szedtem én is. Femibiont, 12. hétig de leálltam. Nem bírtam lenyelni és mellékhatása is volt.
Nem kell mindent vakon elhinni a médiának, orvosoknak, a reklámoknak. És ha végig gondolod ezeket a dolgokat, akkor lehet hogy finomabban teszed fel ezt a kérdést, nem pedig úgy, hogy határozottan butának állítod be azt az embert aki az ellenkezőjét gondolja. (úgy gondolom te is buta vagy és a másik fél is. Mi a különbség kettőtök között? Mindketten a saját véleményeteket hajtjátok a témában, egymás mellett haladva mint két szemellenzős ló).
A baba egészségét illetően pedig érdemes az életkörülményeket is figyelembe venni. -a dohányzáson kívül, hogy az anyának milyen körülményei vannak. Lakhatás, stressz, táplálkozás vitaminon innen és túl...
45, 56, 57 vagyok szintén.
Még 1 dolog. Nekem mondhatod hogy én egy szemét anya vagyok mert nem nyeltem le a terhességem alatt azt a napi 1 szem vitamint. Viszont tudom, hogy amíg vártam a piciket MINDENT megtettem az egészségükért. És te mondhatsz itt bármit, akkor is mélyen felháborít, amit nekem írtál. Valamint még a kérdésedben az alábbi rész: " Két lehetőség van: vagy direkt rosszat akar a kismamáknak és a babáiknak, vagy ennyire nagyon buta. "
Honnan veszed hogy aki ezt mondja hogy nincs szükség erre a bogyókra rosszat akar az anyának és a bébinek? A szülész/nőgyógyász is rosszat akar szerinted? Vagy annyi évi tanulás és tapasztalat valamint önképzés után is buták? Nem gondolod, hogy te vagy egy kicsit butácska?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!