"Anyáink sem szedtek magzatvédő vitamint, mégis egészségesen megszülettünk" - Ezt komolyan gondoljátok?
Még mindig annyiszor találkozom a fenti szöveggel. És nagyon dühít, mert el nem tudom képzelni, hogy mi visz rá valakit arra, hogy ilyet kimondjon. Két lehetőség van: vagy direkt rosszat akar a kismamáknak és a babáiknak, vagy ennyire nagyon buta.
Azoktól kérdezem, akik ilyesmiket írnak: végig gondoltátok már ezt a kijelentéseteket logikusan? Mert persze, hogy ti egészségesen megszülettetek, de soha nem hallottatok még vetélésről, halva születésről, fejlődési rendellenességekről? Aki nyitott gerinccel született és meghalt pár órával a születése után, értelemszerűen nem fog idejönni leírni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen, mert a folsavhiány miatt nem tudott rendben lezajlani az idegcsőzáródás...
Persze ha valaki nem szed vitamint, nem jelenti azt, hogy beteg lesz a gyereke, de nagyobb esély lesz rá, hogy beteg lesz.
Már az is bebizonyosodott, hogy a változatos táplálkozás, és az unalomig ismételt "sokzöldséggyümölcs" sem feltétlenül elég.
Ezek után kérdem én, miért kell kockáztatni?
Mindennek lehordjuk azokat a terheseket, akik elszívtak egy szál cigarettát a terhességük alatt. Pedig egy erős dohányosnak elég nehéz lehet megállni, hogy ne cigizzen. Egy vitamintabletta lenyelése viszont senkinek nem okoz nehézséget.
Elnézést kérek, ha provokatív a kérdésem, de én tényleg nem tudom elképzelni, hogy ennyi buta ember van itt, ezért kérdem, hogy amikor valaki ilyet ír, akkor azt mennyire gondolja komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!