Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 évesen terhes vagyok, de...

16 évesen terhes vagyok, de anya nem akarja, hogy megtartsam a gyereket, hogy fogadtassam el vele a döntésem?

Figyelt kérdés

Nem kérném a kioktatásokat, hogy hogyan lehettem ilyen hülye, ezt már megkaptam anyukámtól is, viszont mindenképpen meg akarom tartani. A helyzet az, hogy anyukám sosem figyelt rám, már egészen kiskorom óta önállóan intézem a dolgaimat.

A sulit estin befejezném, közben van egy ismerősöm, akinek kapcsán munkát is kaphatnék, nem kellene jobban anyán "élősködnöm", mint eddig. (mondjuk neki nem lenne probléma, mert elég jól keres, testvérem meg nincsen)

Ezeket elmodntam neki, de hallani sem akar róla, hogy vegyem rá, hogy támogasson?

2012. jan. 5. 15:02
 81/112 A kérdező kommentje:
Az, hgoy te nem voltál képes ellátni magadat, és anyukádat kell megkérned, hogy "dobjon neked össze egy szendvicset" az nem azt jelenti, hogy mindenki más ugyanilyen. Mint mondtam, már az elején, viszonylag önálló lettem azáltal, hogy kcsiit magamra voltam utalva. Sulis ügyeimet is mindig magamnak intéztem, már évek óta takarítok otthon, az esetek nagy többségében én főzök, és képzeld, a kezemet sem kell már fogni a zebránál...
2012. jan. 5. 16:51
 82/112 anonim ***** válasza:
37%

Jézusom, mennyire flegma vagy.. :D Ez az, amit említettem.. Nem, nem voltam sose önállótlan, te kis okoska.. Hanem 16 évesen én még nem akartam felnőtt lenni, mint most te... ÉS ez a normális, az átlagos... Nem az, hogy ilyeneket mesélsz itt...

Az meg hogy anyád sose dobott össze neked egy reggelit mostanság...hát gratulálok.. Nálunk ez szokás néha.. Van amikor én viszek anyukámnak ágyba kaját, pl reggelire :) Felváltva főzünk itthon már évek óta, mert a nővérem meg én is tudunk/szeretünk főzni, és ha anyu fáradt, mi főznk helyette.. és stb. Tudlak sajnálni, hogy te ilyenekből kimaradsz..

2012. jan. 5. 16:55
 83/112 anonim ***** válasza:
100%

16:04

megkönnyeztem a történeted! nagyon kemény,nem lehetett könnyü.

remélem a kérdező is átérzi a súlyát,.

16:04 van kedved csevegni?

2012. jan. 5. 16:57
 84/112 anonim ***** válasza:
100%
De ha már itt dobálózunk, én 4 éve komoly kapcsolatban is élek, de eszemben sincs gyereket vállalni, mert tudom hogy a gyerekeknek rendes/érett/elég idős anya kell... Sokuk így is rosszul jár, miért pont az én gyerekem kerüljön olyan helyzetbe?!
2012. jan. 5. 16:58
 85/112 A kérdező kommentje:
IGazad van, akkor a gyereked inkább ne kerüljön semmilyen helyzetbe, inkább ne is kapjon rá egyáltalán esélyt, hogy éljen..
2012. jan. 5. 17:01
 86/112 anonim ***** válasza:
100%
Voltál orvosnál?Hány hetes vagy?
2012. jan. 5. 17:01
 87/112 anonim ***** válasza:
100%

Ez a "viszonylag önálló" tök érdekes. Az önállóság nem abból áll csak, hogy heti mondjuk 4 este te főzöl valamit, vagy hogy a suli dolgokat te rendezed.

Eltartani el tudod magad? Mert ha nem, akkor nem lehetsz teljesen önálló, pláne más, ha egy újszülöttet is el kellene látni.

2012. jan. 5. 17:10
 88/112 A kérdező kommentje:
voltam orvosnál, 10 hetes vagyok
2012. jan. 5. 17:29
 89/112 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire későn vettétek észre, vagy már jó ideje tudod? :)
2012. jan. 5. 17:37
 90/112 anonim ***** válasza:
100%
Ha más lenne a helyzet, azt mondanám, nyugodtan gondolkodj, de mivel a magzatot csak korlátozott ideig veszik el, sürget az idő. Ez is mutatja, hogy a cselekedeteinknek milyen nagy következményei lehetnek. És ez is egy ilyen helyzet.
2012. jan. 5. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!