16 évesen terhes vagyok, de anya nem akarja, hogy
megtartsam a gyereket, hogy fogadtassam el vele a
döntésem?
Figyelt kérdés
Nem kérném a kioktatásokat, hogy hogyan lehettem ilyen hülye, ezt már megkaptam anyukámtól is, viszont mindenképpen meg akarom tartani. A helyzet az, hogy anyukám sosem figyelt rám, már egészen kiskorom óta önállóan intézem a dolgaimat.
A sulit estin befejezném, közben van egy ismerősöm, akinek kapcsán munkát is kaphatnék, nem kellene jobban anyán "élősködnöm", mint eddig. (mondjuk neki nem lenne probléma, mert elég jól keres, testvérem meg nincsen)
Ezeket elmodntam neki, de hallani sem akar róla, hogy vegyem rá, hogy támogasson?
én sem pártolom abban, hogy szülje meg, ha nem akarja elvetetni, adja örökbe!
2012. jan. 5. 16:33
72/112 A kérdező kommentje:
Bocsánat, hogy nem reagálok mindenre, de annyi a hozzászólás (azért még mindet elolvasom, és dolgozgatom őket magamban)
Én nem bánnám, ha mindenemet a gyerekre kellene költenem, sosem voltak nagy igényeim, és nem, nem dacból akarom vállalni a babát, hanem mert tényleg meg vagyok győződve róla, hogy ez a helyes, meg hogy az abortusz gyilkosság. Valahogy az én fejemben az elvetetés az egyszerűen nem opció.
2012. jan. 5. 16:34
73/112 A kérdező kommentje:
Ja, és azt természetesen belátom, hogy az apának szólnom kell róla, nem akarok önző módon viselkedni, csak előbb kell egy kis idő, míg kicsit elrendezem a dolgokat a fejemben.
2012. jan. 5. 16:36
74/112 anonim válasza:
ISTENEM, végig húztam az összes oldalt de senki nem írta, hogy kamu a kérdés..
Tegnapelőtt tette fel valaki a "Terhes vagyok 17 évesen.." kezdetű kérdést..
Most pedig itt a "16 évesen terhes vagyok.."
NEKTEK NINCS SZEMETEK? Bezzeg mikor egy 10 éves kisfiú sírva könyörgött, hogy az Anyukája már nem akar a családja lenni és segítsetek, ezren jelentettétek a moderátoroknak, mondván, hogy egy 10 éves nem tudja bekapcsolni a számítógépet és nem tud szépen fogalmazni..
2012. jan. 5. 16:36
75/112 anonim válasza:
Amúgy én azt is átgondolnám, amit a 11 éves kissrác anyukája mond. (amúgy az írásod alapján nagyon rendes nőnek tűnsz :)) Még mindig neveli, nevelni kell, pedig eltelt 11 év. Azért 11 év az nagy idő, de még mindig teljesen függ tőle a kisfiú. Sőt, mondok jobbat, egyetemista létemre még nekem is szükségem van anyukámra. :D Pl. a legutóbbi, lángost szerettünk volna enni barátaimmal, fel akartam hívni anyut, hogy segítsen, ő hogyan csinálja, de nem értem el, mert dolgozott. El voltam veszve nélküle. Jogilag felnőtt vagyok, de még mindig nem tud 100%-ben "megszabadulni" tőlem.
2012. jan. 5. 16:38
76/112 A kérdező kommentje:
Hát szerintem nem úgy működik, hogy egy anyának kötelessége az "élősködő" gyerekét eltartani, aztán kihajíthatja kedvére... Anyukám biztos nem hajítana ki engem, annak ellenére, hogy igen, nem túl sokat törődött velem. Persze ez nem szép tőlem, mert sokat dolgozik (bár szerintem kicsit a munkájába menekül)
2012. jan. 5. 16:41
77/112 anonim válasza:
pedig sajnos ez a Helyzet..-ha ez most kamu is,akkor is nagyon sok a kiskorú terhes. legalábbis a környezetembe is látom :-(
2012. jan. 5. 16:41
78/112 A kérdező kommentje:
mi értelme lenne egy "kamu kérdésnek"?
2012. jan. 5. 16:44
79/112 anonim válasza:
Ha kamu, ha nem, majd évek múltán jössz rá mennyire hülye voltál 16 évesen.. Nyers vagyok, és őszinte, igen... Én ha most visszagondolok a 16 éves énemre (pedig nem buliztam, nem cigiztem, nem ittam) látom, mennyire gyerekes voltam, pedig csak 3,5 év telt el... Azt hiszed tiéd a világ, mindent meg lehet oldani, de amíg nem tapasztaltad a munkát, az egyedül élést, főzést, takarítást, önmagad ellátását, addig semmit se tudsz... én nem rég kerültem albérletbe főiskola miatt, szerencsém van mert a szüleim támogatnak...de anélkül, h én fizetném a lakbért is szörnyen nehéz ellátni magamat, és nem, nem azért mert buta, és ügyetlen vagyok .. :) de egyszerűbb, ha anyut megkérheti az ember, h dobja össze a reggelijét, ha épp nagyon fáradt...főtt kaja mindig, ha hazaérek...stb
2012. jan. 5. 16:47
80/112 anonim válasza:
ja és az lemaradt, hogy neked a hirtelen felnőtté válás mellett még egy gyereked is lenne, aki 24 ÓRÁS felügyeletet igényel akár évekig...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!