16 évesen terhes vagyok, de anya nem akarja, hogy megtartsam a gyereket, hogy fogadtassam el vele a döntésem?
Nem kérném a kioktatásokat, hogy hogyan lehettem ilyen hülye, ezt már megkaptam anyukámtól is, viszont mindenképpen meg akarom tartani. A helyzet az, hogy anyukám sosem figyelt rám, már egészen kiskorom óta önállóan intézem a dolgaimat.
A sulit estin befejezném, közben van egy ismerősöm, akinek kapcsán munkát is kaphatnék, nem kellene jobban anyán "élősködnöm", mint eddig. (mondjuk neki nem lenne probléma, mert elég jól keres, testvérem meg nincsen)
Ezeket elmodntam neki, de hallani sem akar róla, hogy vegyem rá, hogy támogasson?
Sehogy nem tudod rávenni.
Szomorú, hogy veled sem foglalkozott, de akkor a te hülyeségedből születő gyerekkel miért foglalkozna jobban? Azt a gyereket még kevésbé akarná. Másrészt meg most akkor neki akarsz szülni? Hogy majd ő eltartja?
Rávenni nem tudod, szerintem nem is köteles. Nagyon furcsa a hozzáállásod. Az apjának nem szólnál (szerintem feltűnne neki, hogy hoppá, ott egy kisbaba, nem a kalapból húztad elő), mintha fel sem fognád, hogy mi is a büdös nagy helyzet. Ugyan abba a hibába fogsz beleesni, mint az anyád. De te tudod... Csak ha majd a te gyerekednek is rossz lesz a gyerekkora, akkor nem szabad csodálkozni.
Vedd észre hogy mindenki anyukád mellett van, és nem véletlenül.Tudom hogy 16 évesen úgy tűnik hogy képes lennél felnevelni egy babát közben az iskolát is elvégezni meg dolgozni, de ez így nem megy. Tudom hogy ahogy az előző 30 kommentelőnek úgy nekem se hiszed ezt el,( hogy őszinte legyen 16 évesen én sem tettem volna... ) de sajnos nem állsz még készen erre:S
Ha ennek ellenére is megtartod akkor minden esetre sok sikert kívánok hozzá :) 19/F
hogy hogyan képzelem el? Mi lesz velem, ha megtartom?
Inkább azt mondanám el, hogyan képzelem, hogy mi lesz velem, ha NEM tartom meg: Egy életen át bűntudatom lenne, gyilkosnak érezném magam, és szép lassan beleőrülnék abba, hogy azon filózok, milyen lenne most a kicsi, hogy nézne ki, stb. Én imádom a gyerekeket, tudom, hogy ez önmagában egyáltalán nem elég, de nem tudnám megbocsátani magamnak.
Na jó, de miből fogod etetni? Ruházni? Gyógyszert, fürdetőt, krémeket megvenni?
Hogy fogod felnevelni?
Érted mit mondok? Az mondod, anyukád sosem foglalkozott veled. Ha te gyereknevelés mellett tanulnál és dolgoznál is, ne haragudj, de azt kell mondjam, neked sem maradna sok időd a gyerekre. Ha nagyon nem akarod elvetetni, akkor add örökbe. Az is biztos nehéz, de akkor már legalább esélye legyen rá, hogy megkapja a törődést. Tudom, könnyű mondani, de én tuti nem tudnám elnézni, hogy a gyerekem mindenben nélkülözzön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!