16 évesen terhes vagyok, de anya nem akarja, hogy megtartsam a gyereket, hogy fogadtassam el vele a döntésem?
Nem kérném a kioktatásokat, hogy hogyan lehettem ilyen hülye, ezt már megkaptam anyukámtól is, viszont mindenképpen meg akarom tartani. A helyzet az, hogy anyukám sosem figyelt rám, már egészen kiskorom óta önállóan intézem a dolgaimat.
A sulit estin befejezném, közben van egy ismerősöm, akinek kapcsán munkát is kaphatnék, nem kellene jobban anyán "élősködnöm", mint eddig. (mondjuk neki nem lenne probléma, mert elég jól keres, testvérem meg nincsen)
Ezeket elmodntam neki, de hallani sem akar róla, hogy vegyem rá, hogy támogasson?
Ez az a kérdés, amiben sose lehet jót mondani. Ha a leányzó elvetetni akarná, akkor azok köveznék meg, akik szerint megtartani kéne, ha megtartja, azok, akik szerint így megy tönkre az élete.
Ha valóban komolyan gondolod, akkor ne vetesd el. A suli+munka elképzelés jó, de nagyjából kivitelezhetetlen, jobb, ha előre úgy készülsz, hogy bizony Édesanyádnak kell majd támogatnia anyagilag (is).
Szerintem még több hosszú beszélgetést kéne folytatnotok a dologról, mielőtt bármi eldől végleg. Nyilván az első reakciója neki is az ijedség, düh, harag, szomorúság, a "hogy lehet ez" és a "csináljuk vissza".
Le kell ülni, és nagyon komolyan beszélni mindenről. Kicsit korán, de bizony Neked most fel kell nőnöd. A jövőben nem élhetsz úgy, mint a kortársaid, ha vállalod ezt a döntést. (Megjegyzem egy abortusz után se lenne már semmi ugyanolyan, mint rég.)
Akárhogy lesz is, erőt kívánok hozzá!
16 évesen nagyon korai.Ne haragudj hogy ezt kell mondanom. Én 25.5 évesen szültem az első gyermekem. Örülök hogy szeretnél dolgozni. De mi van akkor ha terheségi magas vérnyomásod lesz? Ha nem tudsz utána dolgozni? Ne haragudj de teljesen megértem anyudat. A lányom már nagy(áprilisban lesz 2 éves) de még mindig nem tudok elmenni mellette dolgozni! S nem is akarok. Hiszen szopizik.Jó persze választhatod azt hogy nem adsz neki szopi lehetőséget,de az neki nem az igazán jó!!!!
Szerintem elöször érettségizz le,szerezz szakmát és utána ha már dolgoztál kicsit legalább utána jöhet a baba. Egyáltalán hol a baba és a te apukája?
valaki írta, hogy miért szidom anyukámat. Nem szidom, nem foglalkozott velem, 14 évesen volt, hogy haza sem mentem, és azt sem tudta, hol vagyok, de semmi baja nem volt vele. Egyébként ő 18 volt, mikor én születtem, és ezért sem akarja, hogy én is tönkretegyem az életemet, mikor ő anno tönkretette az életét VELEM.
ÉS tudom, hogy nem lesz "minden szép és jó", tudom, hogy rohadt nehéz lesz, de én nem hiszek az abortuszban, csináltam valamit, és ennek vállalni akarom a következményeit. Amúgy az apának még nem szóltam, és nem is biztos, hogy fogok, nem hiszem, hogy együtt tudnánk maradni.
Egyrészről érthető, hogy le akar beszélni, de annyi lehetne benne, hogy rádbízza...
Nem hiszem, ha megszülnéd, anyád otthagyna cserben.
Most csak mondja, hogy nem segít stb, de ha ott lesz, úgyis fog.
Ha meg nem, akkor gyönyörű anya.
Jaj, azt nem írtam, hogy köszönöm a válaszokat!
Apukám semmit nem szól hozzá, kb 3 éve nem találkoztam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!