Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 16 évesen terhes vagyok, de...

16 évesen terhes vagyok, de anya nem akarja, hogy megtartsam a gyereket, hogy fogadtassam el vele a döntésem?

Figyelt kérdés

Nem kérném a kioktatásokat, hogy hogyan lehettem ilyen hülye, ezt már megkaptam anyukámtól is, viszont mindenképpen meg akarom tartani. A helyzet az, hogy anyukám sosem figyelt rám, már egészen kiskorom óta önállóan intézem a dolgaimat.

A sulit estin befejezném, közben van egy ismerősöm, akinek kapcsán munkát is kaphatnék, nem kellene jobban anyán "élősködnöm", mint eddig. (mondjuk neki nem lenne probléma, mert elég jól keres, testvérem meg nincsen)

Ezeket elmodntam neki, de hallani sem akar róla, hogy vegyem rá, hogy támogasson?

2012. jan. 5. 15:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/112 anonim ***** válasza:
88%
szerintem az anyukád pont azért mondja,hogy ne tartsd meg,mert jól tudja:mivel jár egy baba. + nem akar még egy gyereket felnevelni,mert elég egyértelmű hogy akkor az ő bevételére is szükséged lesz.
2012. jan. 5. 15:48
 42/112 anonim ***** válasza:
95%
Amikor a barátaid majd szépen lassan elkopnak mellőled, mert már anyuka leszel és nem mész majd velük bulizni, szórakozni, amikor anyukád majd lesajnálva néz rád, hogy elkövetted azt a hibát, amitől mindennél jobban meg akart védeni, akkor fogsz rájönni, hogy hiba volt. Anyukád is szeret téged, és valószínűleg Te is mindennél jobban szeretnéd a babád, de ez egy életre szóló döntés. Más segítségére ne alapozz, egyedül magadra. Ha egyedül lennél, akkor is bevállalnád? Mert mi van, ha neadjisten anyukáddal történik valami?
2012. jan. 5. 15:50
 43/112 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom te is védekeztél. Szerintem, tinik, akik ide írogattok, hogy védekezés mellett teherbe estetek, mert hát mindenki úgy esik teherbe, fogjatok össze és pereljetek. Biztos megnyeritek, abból eléltek egy darabig, mert ha ennyire lutri a gyógyszer és a gumi, nem is értem miért használják fogamzásgátlásra.Többen esnek így teherbe, mint akik szeretnének és nem védekeznek.
2012. jan. 5. 15:50
 44/112 A kérdező kommentje:
Hát ez a baj, hogy nem is kellene nélkülöznie, ha anya kicsit segítene, teljesen okésan kijönnénk így hárman a gyerekkel. Persze valahogy visszatéríteném neki a későbbiekben. Egyébként meg a barátaim is(idősebbek is vannak) biztosan segítenének, nincsenek sokan, de legalább jó barátok. Az örökbeadás nekem is eszembe jutott, de annyira furcsa lenne, hogy tudom, hogy van valahol egy gyerek a világban, aki az enyém, és soha nem láthatom..
2012. jan. 5. 15:51
 45/112 anonim ***** válasza:
91%
Gyereket magunknak szülünk, nem más nyakára! Ez jelzi, mennyire kislány vagy még te magad is...
2012. jan. 5. 15:52
 46/112 anonim ***** válasza:
100%
fogalmad sincs mennyi kiadással jár egy gyerek..
2012. jan. 5. 15:55
 47/112 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem jelen pillanatban tökéletesen mindegy, védekezett-e és hogyan.

Kérdező, továbbra is azt mondom, és fogadd meg: üljetek le komolyan és sokat beszélgetni. És 16 évesen nem élősködés, ha Édesanyád tart el, csak ma divat ezzel nyomasztani a fiatalokat. Régebben teljesen normális volt, hogy a gyerekeket az egyetem elvégzéséig vagy munkába állásig támogatták a szülők.

Édesanyád is megpuhul majd, hidd el!

2012. jan. 5. 15:55
 48/112 anonim ***** válasza:
76%
Alapvetően ha annyira nagylánynak érzed magad, aki érett az anyaságra, akkor miért teregeted ki a szennyest idegeneknek éretlen módjára? Egy felelősségteljes ember ilyen mérvű döntésnél nem kéri ki idegenek véleményét. Tehát?
2012. jan. 5. 15:56
 49/112 anonim ***** válasza:
100%
Ha 16 éven keresztül nem beszélgetett vele az anya, most már nemigen alakulhat ki köztük ilyen bizalmas kapcsolat...
2012. jan. 5. 15:56
 50/112 anonim ***** válasza:
94%
az első 15:50-es nem mond hülyeséget! Nekem apukám halt meg váratlanul, el sem tudod képzelni, mennyire meg voltunk lőve. De nem is kell haláleset, csak mondjuk anyukád elesik, eltörik valamilye. Akkor éhen haltok? Hidd el, nekem is vannak nagyon jó barátaim (most pl. közös albérletet ajánlgat az egyik srác), de ha odamennék, hogy hoppácska, terhes vagyok, ők sem tudnák vállalni, hogy kisbabára vigyáznak, míg én tanulok/dolgozom, vagy fizetik a dolgokat, amik kellenek. Nem tudom, a barátaid mennyi idősek, hogyan élnek, de ha fiatalok, nem valószínű, hogy be tudják vállalni, hogy téged évekig segítenek.
2012. jan. 5. 15:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!