Ti mit tennétek? Megtartanátok?
Hormonális problémáim vannak amire az endokrinológus azt mondta csak lombik bébim lehet. Beletörődtem, abba is, hogy párom 32 évesen sajnos még éretlen, hogy neki vágjunk. Most 5 hetes terhes vagyok úgy, hogy mindig védekeztünk és csak egyszer hibáztunk. De én nem aggódtam, hogy terhes leszek, hisz a doki szerint meddő vagyok. Én csodának fogtam fel a két csíkos tesztet. Remegtem, szomorú és boldog voltam egyszerre. Sajnos a párom nem örvendezett neki, azt mondta kell még legalább 1 év, mire összeszedi magát anyagilag. Mindenáron el akarja vetetni és nekem a szívem szakad meg. Olyan könnyen és gyorsan nemet mondott. Félek, ha megtartanám rámenne a kapcsolatunk, de attól is félek, ha elvetetem egy életre megbánom. Párom már megrendelte az abortusztablettát... Utolsó reményem az ultrahang, remélem ha meghallja a kicsi szívverését, felfogja mit akar tőlem kérni.
30N
Netről rendelt, itthon nem kapható gyógyszert semmiképp ne vegyél be! Nem tudhatod mi van benne, bármelyik összetevőjére lehetsz érzékeny, és mivel nem kapható itthon, az orvos se biztos, hogy megfelelően tud kezelni, ha gond van, mert egyáltalán nem biztos, hogy ismert a pontos összetétele! Ne legyél már hülye, az életedről lehet szó! Az, hogy interneten valami pénzhajhász barom azt állítja, ez biztonságos, az égvilágon semmire nem jelent garanciát. Én nem mernék orvosi felügyelet nélkül semmit bevenni, de ahogy látom a többi válaszadó sem. Ekkora egyetértést én még nem láttam abortusz témában ezen az oldalon, komolyan mondom.
A másik, hogy egy pasi érzelmi zsarolásáért tennéd kockára azt, amire lehet, hogy soha többé az életben nem lehet lehetőséged, pedig vágysz rá? Más lenne a helyzet megesett tiniként, de könyörgöm, te akarsz szülni az életedben, és egyáltalán nem biztos, hogy lesz valaha rá megint lehetőséged. Ez nem olyan, hogy majd elmentek lombikra, és varázsütésre sikerül, olvastam pár lombikos blogot, és iszonyat, amit végig kell csinálni. Hormonális stimulálás, petesejtek leszívása, várakozások, kudarcok, és milliós költségek. Nem tudom, mi az a csoda, amire vártok anyagilag, de ha jövőre jöhetne a baba, akkor az a pár hónap már nem számít, ellenben egy lombikra kispórolni a pénzt még stabil anyagi helyzetű családban is megterhelő. Olyat is hallottam már sajnos, hogy 12 éve járnak különböző kezelésekre, lombikra, meg mindenre, ami csak létezik, egy ház árát költötték már el, és semmi. Ezt is belevette a nagyokos párod a számításba?
az abortusz tabletta nem egy szem tabletta, kettovel kezdeni, 3 ora mulva megint ketto, illetve késobb ismét 2. mivel te még nem szultél, fájásokat fog produkálni, lehet az ágybol se tudsz majd kikelni.. általában hányással is jár a dolog..és igen, orvosi felugyelet mellett lehet alkalmazni.
én nem venném be a neten rendelt tablettát...nem tudhatod, hogy valojában mi az, hiába mondanak, adnak rola "hivatalos" papirokat..
Én elfogadó vagyok, jó pár olyan helyzet van, amikor nem tartanám meg a gyereket.
Nos ami ezt a helyzetet illeti.. 30 éves vagy, annyira azért nem fiatal, ráadásul csodaként kell tekinteni arra, hogy teherbe estél. Amennyiben az anyagi helyzeted nem kilátástalan, mindenképpen megtartanám.
Én borzasztóan félnék tőle, hogy ha most abortuszra megyek, akkor aztán tényleg soha többet nem lehet gyereke, semmilyen úton. Nem érdekelne, ha egyedül kell felnevelnem, amennyiben a felneveléséhez szükséges költségeket elő tudom teremteni.
Csak akkor nem tartanám meg, ha tényleg annyira kilátástalan lenne a helyzetem anyagilag, mindenesetre az biztos, hogy ebben a helyzetben, ha nagyon vágysz egy saját gyerekre, akkor nem érdekelne, hogy egyedül maradok, de megoldanám, felnevelném egyedül.
Tehát a fő kérdés. Hogy állsz anyagilag? Meg tudnád oldani? Akár gyerektartással együtt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!