Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit tennétek? Megtartanátok?

Ti mit tennétek? Megtartanátok?

Figyelt kérdés

Hormonális problémáim vannak amire az endokrinológus azt mondta csak lombik bébim lehet. Beletörődtem, abba is, hogy párom 32 évesen sajnos még éretlen, hogy neki vágjunk. Most 5 hetes terhes vagyok úgy, hogy mindig védekeztünk és csak egyszer hibáztunk. De én nem aggódtam, hogy terhes leszek, hisz a doki szerint meddő vagyok. Én csodának fogtam fel a két csíkos tesztet. Remegtem, szomorú és boldog voltam egyszerre. Sajnos a párom nem örvendezett neki, azt mondta kell még legalább 1 év, mire összeszedi magát anyagilag. Mindenáron el akarja vetetni és nekem a szívem szakad meg. Olyan könnyen és gyorsan nemet mondott. Félek, ha megtartanám rámenne a kapcsolatunk, de attól is félek, ha elvetetem egy életre megbánom. Párom már megrendelte az abortusztablettát... Utolsó reményem az ultrahang, remélem ha meghallja a kicsi szívverését, felfogja mit akar tőlem kérni.

30N

2015. júl. 27. 20:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/148 anonim ***** válasza:
14%
Én megtartanám.
2015. júl. 27. 20:57
 22/148 anonim ***** válasza:
75%

Tabletta A gyógyszeres tehességmegszakításkor semmilyen eszközre nincs szükség, az egész folyamat tulajdonképpen a spontán vetélés mechanizmusát utánozza. A tablettát csak orvos írhatja fel, s ennek használata ellenőrzött kórházi körülmények között történik! A nőnek ekkor előbb be kell vennie egy tablettát. Ez blokkolja a terhesség megmaradásához szükséges hormon hatását, azaz tulajdonképpen megszakítja a terhességet. Két nap múlva a nő egy újabb tablettát kap, ami megnyitja a méhszájat, és erős vérzéssel kiüríti a méh teljes tartalmát, a vetélés erős görcsökkel jár, nagy szükség lehet fájdalomcsillapítóra is. A vérzés ezután napokig, sőt hetekig is eltarthat. – Nem áll fenn a műtéti kockázat, a fertőzés lehetősége. A második tabletta bevétele után ultrahanggal ellenőrzik, hogy a méh teljesen kiürült-e. Ha nem (erre az esetek 10 százalékában van példa), akkor szükség van a méh falának kaparására. A tabletta használatát korlátozza, hogy csak az utolsó menstruációtól számított 49., vagy a fogantatástól számított 35. napig alkalmazható. A műtét után néhány óráig még a kórházban kell maradni megfigyelésre, de a páciens estére általában hazamehet. Az abortusztablettánál is legkorábban fél év múlva lehet gyermeket vállalni. Műtét esetén nagyobb a kockázat, gyógyszer esetében a több napos görcsölés pszichésen is megviselheti a nőt.

2 tablettád van ? - azért gondold végig ezt így végigcsinálnád-e...

2015. júl. 27. 21:00
 23/148 anonim ***** válasza:
63%

Én 23 évesen estem így teherbe, azt mondták meddő vagyok és elég volt egyszer nem védekezni, terhes lettem. Mi megtartottuk, és nem bántuk meg. De mi mindketten akartuk a babát.

Ami bennem kérdéseket vet fel. Ha eddig nem tudtátok anyagilag megalaopozni az életetek, egy év alatt nem fog menni. Én 19, a párom 21 éves volt, amikor elkezdtünk félretenni, nem 30-35 évesen jutott eszünkbe. Ha 9 hónap nem elég felkészülni neki, akkor 12 hónap sem lesz elég. Ha képesek vagytok netről rendelt, illegális és ki tudja honnan származó gyógyszert bevenni, akkor talán jobb is, ha nem vállaltok gyereket, már ne is haragudj.

2015. júl. 27. 21:03
 24/148 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem azt hiszi hogy bekapja a bogyot, verzik egy picit, berohan a korhazba, ott meg elsirja hogy o vetel. Csak nem tudom ezek utan hogy lesz kepes tukorbe nezni. Plusz ha egy vervizsgalat soran kiderul hogy valami illegalis szart tomott magaba, meg bajba is kerulhet a felelotlen ferjevel egyetemben.
2015. júl. 27. 21:04
 25/148 anonim ***** válasza:
34%

Internetről semmilyen gyógyszert sem szednék be, ahogy írták már.

A pasid, ne haragudj egy gazember, ha ezt megetetné veled. Saját gyerekéről van szó könyörgöm. Az érkezése egy csoda, biztos nem vetetném el...de felkészülnék arra, hogy egyedül kell nevelnem, mert erre a hímre nem lehet számítani az tuti. Sajnálom, hogy egyedül vagy a boldogságodban, és remélem nem leszel képes elvetetni. Harminc éves vagy könyörgöm, nem 18!!!

2015. júl. 27. 21:05
 26/148 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok mindennel, 2 hete csak erről olvasok. Az a tapasztalat, hogy várni kell a kaparással, mert nem azonnal 1 nap alatt ürülsz ki, 1 hét kell hozzá, csak ezt sok spontán vetélő nő nem tudja és a doki egyből kikaparja, ha lát benne valamit, mert az a feladata, hogy ellásson. Ezt rendeltük: [link]
2015. júl. 27. 21:06
 27/148 A kérdező kommentje:
Nem derül ki vérvételnél, mivel hormonális...
2015. júl. 27. 21:07
 28/148 anonim ***** válasza:
11%
Magyar abortuszvonalon biztos hogy NEM ajánlottak ilyet, mivel itt ILLEGÁLIS! Nem Amerikában vagy! De ott se úgy alkalmazzák ahogyan azt te megálmodtad, hanem orvosi felügyelet mellett!!! Mi van, mitől félsz, megesznek a rendes abortuszon metán nem telik rá? Ha annyira meg akarod gyilkolni a gyereked húzz el rendes abortuszra mint mindenki más! Magyarázkodhatsz itt a kis tabidról meg mentegetheterd magad de mint már páran leírták felelőtlen vagy! 30 vagy ember, nem 16!
2015. júl. 27. 21:12
 29/148 anonim ***** válasza:
36%

Mamám, a nap kamuja és ennyien még be is nyalják!

Kicsi kêrdező, ha nem tudsz angolul, ne próbálkozz ilyen mesével!

Eleve nem szállítanak ide, mert a feltételeknek nem felelünk meg, hisz itt legális a terhességmegszakítás!

Jó éjt!

2015. júl. 27. 21:17
 30/148 A kérdező kommentje:
De igen az abortuszvonalon ajánlottak ilyet. Felelőtlen meg te vagy, fogalmad sincs az egészről, mert nem jártál utána. Nem tudhatod mit érzek, milyen helyzetben vagyok, sőt az anyagi hátteremről sincs fogalmad. Úgyhogy vegyél vissza légyszíves.
2015. júl. 27. 21:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!