Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti mit tennétek? Megtartanátok?

Ti mit tennétek? Megtartanátok?

Figyelt kérdés

Hormonális problémáim vannak amire az endokrinológus azt mondta csak lombik bébim lehet. Beletörődtem, abba is, hogy párom 32 évesen sajnos még éretlen, hogy neki vágjunk. Most 5 hetes terhes vagyok úgy, hogy mindig védekeztünk és csak egyszer hibáztunk. De én nem aggódtam, hogy terhes leszek, hisz a doki szerint meddő vagyok. Én csodának fogtam fel a két csíkos tesztet. Remegtem, szomorú és boldog voltam egyszerre. Sajnos a párom nem örvendezett neki, azt mondta kell még legalább 1 év, mire összeszedi magát anyagilag. Mindenáron el akarja vetetni és nekem a szívem szakad meg. Olyan könnyen és gyorsan nemet mondott. Félek, ha megtartanám rámenne a kapcsolatunk, de attól is félek, ha elvetetem egy életre megbánom. Párom már megrendelte az abortusztablettát... Utolsó reményem az ultrahang, remélem ha meghallja a kicsi szívverését, felfogja mit akar tőlem kérni.

30N

2015. júl. 27. 20:22
 121/148 anonim ***** válasza:
0%
117-118 egyet értek veled.én is így gondolom
2015. júl. 28. 22:04
 122/148 anonim ***** válasza:
43%

"Igazán segíthetnél picit megértenem mondjuk azt, hogy ebben a kérdésben mire volt jó az, hogy a t. "anyucik" addig provokálták a Kérdezők, amíg pontos koordinátákat adott az ilyenkor alkalmazható megoldáshoz és levezette, miért nem lebukás-veszélyes, és addig provokáltak engem is, amíg ki nem fejtettem, hogy ......"

Nézd, nekem se közöm nincs hozzá, hogy más felhasználók mit írnak itt, se arra nem érzek késztetést, hogy időt szánjak arra, hogy bárki kedvéért az ő lehetséges motivációkkal kapcsolatban találgassak.

Én ahhoz tartom magam az életben is, hogy a saját tetteimért és a kimondott/leírt szavaimért vállalom a felelősséget, és elfogadom, hogy a többiek meg teszik, amit ők jónak látnak.

Engem is provokáltak már ebben, meg két másik rovatban, de soha nem írtam le semmi olyat, amit nem gondolok komolyan, vagy aminek a tartalmáért hangneméért ne vállalnám utólag is a felelősséget.

Ahhoz meg inkább hadd ne fűzzek hozzá semmit, hogy ha a nő nem akar abortuszt, akkor te "végszükség estén" elfogadhatónak tartod az állapotos nő beleegyezése nélküli magzatelhajtást az apa részéről annak érdekében, hogy ő a saját fia vagy lánya puszta létfenntartásához ne legyen kénytelen anyagilag hozzájárulni, amíg gyerek, így nem tud önmagáról gondoskodni.

2015. júl. 29. 12:18
 123/148 A kérdező kommentje:
Azoknak üzenem, akik szerint meg se fogom kapni a tablettát, vagy per indul ellenem, hogy ma meg jött a tabletta. Bár nekem ez nem volt kérdés. Pénteken viszont majd döntenem kell.
2015. júl. 29. 12:33
 124/148 anonim ***** válasza:
13%
Jó szórakozás a tabiddal.
2015. júl. 29. 12:39
 125/148 A kérdező kommentje:
Mindenki magából indul ki...
2015. júl. 29. 12:49
 126/148 anonim ***** válasza:
76%

"Most 5 hetes terhes vagyok"

"Tisztában vagyok mindennel, 2 hete csak erről olvasok."

Ezek szerint nem öt hetes terhes lehetsz, hanem már több.

A terhességet ugyanis nem a fogantatástól számolják (aminek az ideje nyilván bizonytalan), hanem az utolsó menstruáció első napjától. Vagyis amikor valakinek kimarad a menstruációja, és ezért terhességi tesztet csinál, ami pozitív eredményt ad, akkor már több, mint 4 hetes terhesnek számít.

Gondolom, még nem voltál terhességi ultrahang vizsgálaton, ha ezt nem tudtad, mert ott szerepelne a leleteden a terhesség becsült kora, mivel kora terhesség idején a petezsák, illetve az embrió mérete alapján még elég pontosan be tudják lőni a fogamzás idejét, mert ilyenkor még nincs olyan nagy eltérés a fejlődés ütemében, mint később.

Én azt kívánom neked, hogy azt a döntést sikerüljön meghoznod, amire utólag, évek, évtizedek távlatából is úgy fogsz majd visszanézni, hogy jó, hogy így döntöttél.

2015. júl. 29. 12:52
 127/148 anonim ***** válasza:
12%
Tebelőled indultam ki drágám :) Én 3x voltam terhes és 3 gyerekem van... erről ennyit :D
2015. júl. 29. 12:57
 128/148 anonim ***** válasza:
14%
tudod mit ha fontosabb hogy a dedós pasikád mit gondol, és önkényesen rendelket mindenféle szarokat a netről, akkor vedd be, aztán ha bajod lesz, akkor majd azért reméljük, hogy mentőt rádhívja vagy max hagy elvérezni a drága párod
2015. júl. 29. 13:13
 129/148 anonim ***** válasza:
0%
Fotózd le és úgy elhiszem! Ne kamuzzál baromságokat, mert mindegy, hogy mit üzengetsz, attól még nem lesz hihetőbb a történet. Bizonyíték! Érted!? Bizonyíték! És ne netről szedett képet mutass, mert a google-lel rákeresek és azonnal lebuksz. Szóval, kepfeltoltes.hu és hajrá! Ha bármiféle indokkal jössz, hogy miért nem tudod megmutatni a tablettát, akkor az is csak annyit jelent, hogy kamuuuuuzoool. Förtelmes nagy kamuuuuu az egész!
2015. júl. 29. 13:49
 130/148 anonim ***** válasza:
9%
És ahogy össze-vissza írogatod a terhességi heteket is...Ki hiszi el, hogy igaz ez a történet? Nyári szünet...nyári szünet...
2015. júl. 29. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!