Egy 7 hetes magzat ugye nem érez semmit az abortuszból?
59%-os, nem akarnál szülni egy negyedik gyereket is, hogy végre kicsit lekössön?
Nézem itt a topicban a hozzászólásaidat, tiszta agyrém!
59%-os válaszolónak
Megnéztem. A képeknek bevallottan az a céljuk, hogy sokkoljanak, ami nem is volna baj, ha a szöveg nem volna félrevezető. Udvarias ember vagyok, azért nem mondom, hogy hazugság.
Egy 7 hetes embriónak nincsenek kifejlett végtagjai, a hossza 7-10 mm, a súlya nem egészen 1 gramm. Egészében véve kisebb, mint egy babszem. Az én tenyerem 9 cm széles, pedig kis kezem van. A képen egy kb. 10-11 centis magzat van, úgy 15-16 hetes lehet.
Gondolom a vákuumos abortusz menetéről is ugyanarról az oldalról informálódtál. Kb. abban is annyi az igazság, mint a képfeliratokban. A vákuumcső nem szúr és nem vág le semmit, az csak egy cső, amivel kiszívják a méh tartalmát. Nem vág le végtagokat, mert nincsenek még végtagok. Miért kellene darabolni egy babszemnagyságú 1 grammos embriót?
Ha ezen túlléptünk, sajnos csak azt mondhatom neked, hogy akármilyen szívhezszólóan is írsz, (halálba menetelő kisember? egy 7 hetes embrió?) az én felfogásomban továbbra sem gyilkosság az abortusz. Továbbra sem vagyok képes egy 1 grammos sejthalmazra úgy gondolni, hogy az gyerek vagy ember. A tojást sem látom csirkének.
Egy embrió esetleg gyerek-kezdemény, amiből vagy lesz gyerek vagy nem. Ha a szülei nem kívánják, jobb neki, ha nem lesz.
Kedves fórumtárs, szívesen megosztom veled, milyen kincset találtam nemrégiben.
A 8 hetes embrió képét nézd, és döbbenj meg. Ezek nem manipulált, hanem abszolút dokumentumértékű felvételek. Ez a kép kb. akkora embert mutat, akiről éppen szó van.
Mint a képeknek hála, láthatóan mindene megvan, hiba tehát azt képzelni, és állítani hogy végtagtalan. Íme:
Ezen kívül itt van még ez is, igaz, 8 hetes embrióról ír:
A méh tartalma tehát, akit kiszívnak, akit feldarabolnak, ahogyan írod: egy ember. Egy élő ember. Aki nem egy sejt (kezdem egyre inkább azt hinni, hogy a kérdező édesanyja nem lehet orvos, ha azt meri állítani, hogy a 7 hetes embrió egy sejt, vagy annyi se...), hanem egy rohamosan fejlődő, komplex emberi lény. Nem emberré válik, hanem annak is fogan. Mégpedig annak a DNS-nek köszönhetően, ami visszavonhatatlanul az emberi fajhoz sorolja őt már zigóta korától kezdve.
A tények tények. Szerintem felesleges vitatkozni velük. El kell ismerni, hogy az embert élete első 12 hetében meg lehet ölni, és balgaság eltagadni, hogy az abortusz nem gyilkosság.
Még mindig várom a magyarázatodat, mitől NE volna az. Mert hogy eddig ilyennel nem szolgáltál.
De nem fogod fel, hogy ezek a képek nem valósak?! Hogy pusztán az olyan csőlátásúaknak találták ki őket, akiket az ilyen hatásvadász képek megtévesztenek?
És akkor elmondon én is, újra:nem darabolnak. Te nem tudsz olvasni?! Már leírták, hogy:nem darabolnak semmit sem fel, mert nincs mit darabolni 1 mm-en. Pont.
Akkor kb mindenkiből, aki az első trimeszterben elvetél, darabjaira hullva potyognának ki a gyereke darabjai, és látná a kis kezét, stb.
Ja persze, ilyenkor meg mély hallgatás van... :D ha a hülyeség fájna :D
Továbbá, hidd el kérlek, hogy nem te vagy a világon a legokosabb (kommentjeid alapján ez elég nehéz lesz számodra), és orvosok által meghatározott okokból kifolyólag legális meg még a mi kis ballibsó-korcskomcsi országunkban is a 12. hétig az abortusz.
Kérdező, te meg ne aggódj, nem érez semmit. Ha úgy érzed, ez s helyes döntés, akkor kitartást hozzá. A karogokkal ne foglalkozz!
Az embrió a kérdéses időszakban akkora, mint egy málnaszem. Az aspirátor szívócsöve meg hajszálvékony. Ez a műszer be kell, hogy szívja a magzatburkot, a magzatvizet és az embriót. Ráadásul az embrióban elkezdődik a csontosodási folyamat, amiről itt olvashatsz:
Gondolom, képes vagy belátni, hogy a hajszálvékony szívócső ekkor már nem képes csak úgy beszippantani a testet, mert egyrészt túl nagy ahhoz, másrészt már túl kemény is, ezért darabol. Pont.
Vetéléskor meg vagy spontán tágul fel a méhszáj annyira, hogy a magzat távozik az anyaméhből, vagy műtétileg fejezik be a folyamatot.
Na, ennyit a mély hallgatásról...
Azt a kitételedet meg már egyszerűen nem is kommentálom, hogy "még a mi libsi - komcsi országunkban is legális az abortusz a 12. hétig", mert egyrészt a tényt sosem vontam kétségbe, másrészt meg politikailag, ideológiailag tökéletesen értelmetlen. Éppen az az ok ugyanis, amit még...is relációban bátorkodtál megnevezni.
Az ostoba személyeskedésre meg nem fogok felelni sem most, sem máskor, sem semmikor.
Tök hiába provokálsz tehát... Szal kár a gőzért.
Egyébként meg tessék:
Nem montázs, nem hamisítvány, nem agitprop, hanem a hús-vér valóság, ami önmagáért beszél.
Erről ennyit.
Kedves kérdező!
Nagyon kérlek ne foglalkozz azokkal az emberekkel akik nyomják az ilyen meg olyan fotókat neked, hogy még szarabbul érezd magad még annál is ahogyan most érzel!!
Azoknak akik ezeket a fotókat küldik üzenem, hogy semmi emberség nincs bennetek,nem ezzel nem segítetek a kérdezőnek. Mért kell az amúgy is szar kedvét még inkább lehúznotok? Ez aztán az összetartás. Gratulálhattok magatoknak. Még egy dolog kérdező. Sztem ha bármi kérdésed van, ne itt tedd fel mert bár lesznek normális,korrekt válaszok, de lesznek olyanok is akik majd gyilkosnak tartanak és mindenféle morbid fotóval próbálják bizonygatni az igazukat mert ennél nincs fontosabb dolguk az életben! Sok erőt és kitartást neked és hozd számodra a legjobb döntést!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!