Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Egy 7 hetes magzat ugye nem...

Egy 7 hetes magzat ugye nem érez semmit az abortuszból?

Figyelt kérdés
Csináltam 2 tesztet, mindkettő pozitív. ( megszokásból csinálok időnként, nem akarok gyereket, de hallottam már futcsaságokat, bár nem gondoltam h velem is megeshet... :(). A nőfaló nem lát még semmit ultrahangon. Még a kémiai terhesség szakadzában lehet, bár remélem nem tapad meg, de ha igen, akkor azt mondta a doki, h 7 hetesen lenne biztos az eltávolítás... Ugye akkor még nincs öntudata? Mielőtt bárki megkövezne, védekeztünk és nem is szakadt ki a gumi. Hogy a fenébe lehet egyébként?
2014. aug. 3. 20:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/133 A kérdező kommentje:
Egyébként bocsi, DE! Ő még csak meg se tapadt egyelőre, tehát légyszi ne nevezz gyilkosnak! Másrészt mi a jó abban h valaki úgy vállal gyereket h nem tud neki mindent megadni??! Én ezt nem bírnám elviselni! Annyi ilyen ember van, aki az 5. gyerekét szüli( mert gyilkos az abortusz) és még enni se tud adni neki, és az utcán kéreget??! Ez jobb? Ilyenkor (elvben) még nincs tudata,nem jobb mint egész életében szenvedni? Apa nélkül? ( mert azután h megvert én szóba se vagyok hajlandó állni vele!!!!)
2014. aug. 3. 22:09
 12/133 anonim ***** válasza:
13%

Gyilkosnak én nem neveztelek. Egyelőre még nem is vagy az.

Az viszont tény, hogy amire készülsz, az az.

Tudod te egyáltalán, mikortól van tudata az embernek? Szerinted egy újszülöttnek van? Egy egyévesnek van? Nincs. Az csak jóval később alakul ki és nem is feltétele az életnek. Sem jogilag, sem biológiailag, sem pedig morálisan.

Tiszta vizet kellene önteni a pohárba! Ennek a gyereknek minden jobb volna, mint a halál. MINDEN. Az meg, hogy nélkülözne-e, rajtad múlik.

Be kellene ismerned elsősorban magadnak, hogy neked áll az utadban, hogy neked nem kell, hogy a te kényelmedet, karrieredet, pénzedet stb. veszélyezteti, és ezért küldöd a túlvilágra. Jottányit nem vagy beljebb azzal az önámítással, hogy a gyerek érdeke az, hogy elevenen szétszaggassák. Felnőtt emberek vagyunk. Ne nézzük már egymást madárnak!

Miért nem gondolkozol úgy, hogy összegyűjtöd, mi kellene ahhoz, hogy megéljetek, és ezeket a feltételeket hogyan tudnád biztosítani? Kiszámoltad már például, mennyi az annyi, amiről azt gondolod, hogy nem elég?

2014. aug. 3. 22:18
 13/133 anonim ***** válasza:
74%
Ne akarjátok már a Kérdezőbe ültetni azt a gondolatot, hogy gyilkosságra készül, meg, hogy egy lelkironcs lesz, ha az abortusz mellett dönt. Osztom a kérdező véleményét, igenis, van az a helyzet, amikor ez egy felelősségteljes döntés! Egy 7 hetes magzat még csak egy sejthalmaz, nem érez semmit. Mondom ezt úgy, hogy van egy 16 hónaposom és egy 16 hetes pocaklakóm. Ne gyertek azzal, hogy az ő életüket is kioltottam volna-e , ők tervezett, várva várt babák, akik ezért nagyon boldogok. Gyermeket így szabad vállalni. Ha 21 éves koromban megszültem volna a becsúszott terhességemet, már lenne egy 10 évesem, akinek sokáig nem tudtam volna megadni azt, amit megérdemelet volna. Főleg nem egy apukát, aki lelépett, amikor megtudta, hogy terhes vagyok. Egyáltalán nem volt nehéz döntés, egy pullanatig nem tekintettem a gyerekemnek, eszembe nem jutott így érzelegni, mert teljesen irreális lett volna.
2014. aug. 3. 22:33
 14/133 A kérdező kommentje:
Bocs, de attól is függ, ki honnan jött. Elmondtam szüleimnek ( velük voltam orvosnál), és ők is ezt az egy lehetőséget tartják működőképesnek. Apu ráadásul urológus... És anyunak is volt utánunk egy abortusza, mert nem tudtuk bevállalni. Nem értem a gondolkodásmódod, egy gyereknek akkor kell megszületnie, amikor várják. És mint említettem mi védekeztünk. És nem, nem tudnám megoldani, egyenlőre én is alig élek meg a fizetésemből! Egy gyerek tudod mennyi pénzt igényel? Van gyereked? Nő vagy vagy férfi?
2014. aug. 3. 22:33
 15/133 anonim ***** válasza:
19%

Hogyne tudnám! 3 gyerekem van, ebből egy terven felül.

SOSEM tudnék ártani nekik!

Én máshogy gondolkodom. Nem én kell, hogy megéljek, hanem a gyerekeim. Én ha beledöglök is, de nekik jó (lesz).

Nem vagyunk egyformák.

Engedd meg, hogy ne véleményezzem, ha egy orvos az abortusz mellett foglal állást.

Nem akarlak én bántani! Csak annyit mondtam, hogy szerintem rossz döntést hozol, ha hozol. Én nem tudok és soha nem is tudtam volna azzal a teherrel élni, hogy öltem. Azt, akinek a legnagyobb szüksége lett volna rám.

Inkább jóval többet vállaltam - vállaltunk, mint kellett volna, de a gyerekeink számíthatnak ránk. Mindig.

2014. aug. 3. 22:48
 16/133 anonim ***** válasza:
20%

[link]

7 hetesen van kis keze st....

olvass utána....

2014. aug. 3. 22:52
 17/133 anonim ***** válasza:
77%
Utolsónak: végtagkezdeménynek nevezik.
2014. aug. 3. 23:43
 18/133 anonim ***** válasza:
87%
Ez a "van kis keze" érvelés akkora baromság. Érzelmekre hat érv nélkül. Attól, hogy emberre hasonlít és vannak baromi kezdetleges végtagjai, még nem lesz tudatos lény.
2014. aug. 3. 23:47
 19/133 anonim ***** válasza:
95%

Aki azt írta, hogy egy egyévesnek nincs tudata (mi a tudat szerinted?)... Gondolkozzon picit. A hét hetesnek viszont tényszerűen nézve, élettanilag, nyilvánvalóan nincsen, és ha totálisan földhözragadt akarok lenni, akkor a fájdalom percepció idegi háttere is hiányzik, éppen úgy, ahogy az idegrendszer felsőbb irányítási szintjei. Nem érez, aki mást mond, nem állít igazat.

Annak, aki teljes meggyőződéssel gyilkosozik: ne tedd. És de, hidd el, elsőkézből mondom: van gyerek, akinek jobb volna az életnél a nem lét. Nem igaz, hogy bármilyen lét jobb a nem létnél. Láttam 7 hetes abortumot - nem olyan, mint egy baba. Láttam megtartott, de nem kívánt, és igazából soha nem szeretett gyermeket felnőttként - roncs volt, ő sem volt már emberszerű. Nem tudom, tudsz-e angolul, de idevág: The most dangerous worldview is the worldview of those who have not viewed the world. Magyarul bénán hangzik, de azért: a legveszélyesebb világnézet azoké, akik nem látták a világot. Láttál már pszichés deficitet, amely a nem kívántságból származik? Láttál már ebben tönkrement anyát és családot? Hallottál-e már arról legalább vitákat, hogy az ember melyik szervrendszere (főként az idegrendszere) mikor és milyen stádiumokon át fejlődik? Nem? Akkor nem gyilkosoznék ilyen bőszen. Meg egyébként sem. Nincsen a kezünkben jog az ítélkezésre SENKI felett.

Kérdezőnek: nem, nem érez, nincs öntudata, 6 hetesen mozgásokra is képtelen még, idegi irányítás híján (reflexszerű "úszó" mozgásokat a 8. hét körül kezdenek végezni, fájdalmat a 20-22. hét után, amikor kialakult a talamusz. Neked lesz utána iszonyatos. Próbáljátok közösen feldolgozni, ha a döntés az abortusz lesz, előtte pedig beszéljetek át minden egyéb lehetőséget, akár 2000 alkalommal is, hátha a 2000. alkalommal jöttök rá valamilyen más opcióra.

2014. aug. 3. 23:48
 20/133 anonim ***** válasza:
29%
KÉrdező, mennyi idös vagy?
2014. aug. 4. 00:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!