Ha down- os lenne a babád megtartanád? 12hkm

Figyelt kérdés
12+ 5 hetes vagyok, es beteg babat varok. 1 hete gondolkodom azon mi lenne a jo dontes. Egyszeruen nem tudom. Nem akarok beteg babat de ugy erzem megolni sem lennek kepes.
2014. márc. 23. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
36os vagyok, nálam mindkétszer 16hesen voltak a vizsgálatok ahol kiderülhetett volna,hogy beteg, nekem akkor azt mondták,hogy meg kell szülnöm!
2014. márc. 24. 11:32
 42/88 anonim ***** válasza:
90%
A korod ismeretében én azt mondom, nem tartanám meg. Fiatal vagy, lehet ezer és egy esélyed egészséges babát szülni még. Ráadásul a terhesség megszakítása utáni regeneráció is minden bizonnyal könnyebb lesz. De ez csak a te/ti szemszöged/szemszögetek. A baba szemszögéből nem tudok és nem is akarok nyilatkozni. Ez egy nagyon súlyos érzelmi kérdés, ami a korodtól függetlenül is ott fog motoszkálni benned életed végéig. Kérdés, hogy mi élvez most prioritást? Hogy gyereketek legyen, vagy hogy egészséges gyereketek legyen? Melyik verzióért mennyi áldozatot lennétek képesek meghozni? Ez morális kérdés, de a baj rajtatok kívül álló, így tehát rossz, vagy jó döntést nem tudtok hozni, csak döntés van. Akárhogy is alakul, magadat soha ne hibáztasd, ez a lényeg!
2014. márc. 24. 12:01
 43/88 anonim ***** válasza:
5%

Hogy mit érezhet a vákuumos abortusznál a magzat, nem tudni. Sejtések vannak, de biztos ismeretek nincsenek. Onnan még senki nem jött vissza.

Egyszer egy szülésznő írta ide egy hasonló kérdésre, hogy az idő előtti szüléssel abortált apróságok tátognak, nyitogatják a szájukat, és utána megfulladnak.

Így is, úgy is borzasztó ez. Sajnos.

2014. márc. 24. 13:38
 44/88 anonim ***** válasza:
59%
Én is úgy gondolom hogy fiatal vagy még ahhoz hogy ekkora terhet vegyél a nyakadba!Persze akkor lehet támadni egymásnak hogy nem probléma meg stb...van aki meg tartaná van aki nem el kell fogadni és nem egymásnak esni!Mindenki saját magában érzi hogy képes e erre vagy sem!Egy biztos véleményeket,tanácsokat kérhetsz de sajnos neked/nektek kell meghozni az utolsó döntést!Személy szerint én megpróbálnék nem bele gondolni hogy vajon mit érezhet,ha pedig még is ezen kattognék és kapnék is rá választ akkor azon kell elgondolkozni hogy egyszer alávetem ennek a dolognak vagy pedig ha súlyosabb lesz a betegsége mert ezt előre nem tudhatod akkor esetleg egész életében fog szenvedni!Nagyon nehéz és borzasztó érzés lehet erről dönteni nem szeretném soha megérezni!Ne hibáztasd magad akár hogy is döntesz!Kitartást!
2014. márc. 24. 15:10
 45/88 anonim ***** válasza:

Igen, velünk járt, nem pest, kisváros, nincs (ill. nem volt) a közelben sem spec. iskola. Ha ez neked hihetetlen, akkor eléggé burokban élhetsz.

Az meg, hogy a gyerekeket kell úgy nevelni, persze, te meg én úgy neveljük, a másik 6 anyuka meg nem, nem sokra mész vele...

2014. márc. 24. 15:21
 46/88 anonim ***** válasza:
88%

:( Szegényem... o

Én nem tartanám meg. 0-24 óra, egész életében.

Ügyfélszolgálaton dolgoztam és oda járt be egy nő a Down-os lányával. Nem volt hajlandó a székre ülni, csak a földre és kb 10-15 mp-enkén iszonyú erővel felordított. :/

Persze van olyan Down-os is, aki pl tanít, meg egyedül él, nincs semmi "baja", de olyan is van, akinek igen... :S És ezt nem lehet előre tudni.

Nagyon nehéz a helyzeted, megértem, h nehéz döntened...

De gondold meg azt is, h feláldozod-e a további életedet... Meg az esetleges többi gyerkőcöd életét (pl ha rájuk marad majd a nevelése... )

2014. márc. 24. 15:58
 47/88 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem meg kell szulnod. A baba ha nem tartod meg pár percen belul meghal es vege a szenvedesen. Ha megtartod talán elhet rendes eletett es lehet boldog a maga modján. De az is lehet hogy egy eleten at szenvedne es te is. Kerdes hogy keszen allsz e egy beteg gyerek nevelesere apolasara vegig tudod e nezni a szenvedeset a kuzdelmeit? Vagy inkább elengeded. Kerdezd meg magadtol te szeeretnel ugy elni hogy egy èleten at másra vagy utalva es mindenki gunyt uz belolled?
2014. márc. 24. 16:16
 48/88 anonim ***** válasza:
Én mikor kórházban feküdtem akkor volt egy szobatársam abortuszra várt,(én a babámért "küzdöttem") nem tértünk ki részletekre azt mondta nem akar beszélni róla, neki 15 hetes volt a magzatja és nem kellett megszülnie. Én úgy tudom 5 . hónap után kell csak megszülni. Védőnőddel beszéltél már? Ne csak itt tájékozódj ha nem a családodat, barátokat is kérdezd meg. És elsősorban a férjeddel beszéld ezt meg, hogy ő mit szeretne. Javasoltam már, hogy keress fel ilyen intézményt, esetleg családot ahol Down szindrómás gyermeket nevelnek. Kérdezd meg az orvosodat a műtétről, és ne itt tájékozódj ezekről, mert itt mindenki mást fog mondani. Akiket személyesen ismersz (orvosod, védőnőd, barátok, családtagok stb.) velük konkrétan beszélj, ők ismernek téged ők tudnak neked a leginkább segíteni.
2014. márc. 24. 16:47
 49/88 anonim ***** válasza:
Egy film a Down-osokról. Címe: Ki köti be a cipőmet? ajánlom mindenkinek:)
2014. márc. 25. 08:45
 50/88 anonim ***** válasza:
Terhesen azt mondtam,ha beteg lenne a babám is megtartanám.Megszületett a lányom egészségesen.Az évek folyamán többször kerültünk kórházba felső légúti fertőzésekkel,semmi komoly,és mégis azt mondom,nem bírnám ki ha tartósan beteg gyerekem lenne.Belebetegednék én is,Nem tudnék jó anyja lenni,hiszen attól is kikészülök ha az egészséges gyerekem egy vírusfertőzéssel,magas lázzal,ezzel-azzal kórházba került.Szégyellem is magam ezért a gondolatért,de nem tartanám meg.
2014. márc. 25. 12:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!