Ha down- os lenne a babád megtartanád? 12hkm
Értem. Akkor biztos. Azt tudnod kell, hogy a down is spektrumbetegség: az önellátásra, felügyelet melletti munkavégzésre képes embertől a teljes ellátásra, állandó felügyeletre szorulóig minden lehetséges.
Én se tudom, hogyan álltam volna helyt, de én sem tudtam volna abortálni.
Nekem a sokak szerint már elavult AFP szűrésemnél alacsony lett az egyik érték, ami miatt megyeszékhelyre kellett mennem genetikai ultrahangra. De ott azt mondták, hogy a 12. heti tarkóredő vizsgálat is rendben volt, fiatal is vagyok, a családban sincs beteg ember és az ultrahangon is mindent rendben láttak ott, így mondták is, hogy teljesen rendben van minden, nem kell aggódni és szerencsére teljesen egészségesen is született meg a kisfiúnk. De akkor én belegondoltam, hogy akár lehet is éppen baj és én akkor abban a helyzetben azt éreztem, hogy mindegy, hogy mi lett volna, én megtartottam volna. Tisztában voltam vele, hogy ez egy nagyon nagy dolog és egyáltalán nem könnyű, viszont én késznek éreztem magam arra, hogy úgy is bevállaljam.
De nem vagyunk egyformák. Nem mindenki vállalja ezt be. Én mindkét felet meg tudom érteni, azt is, aki így is megtartja, de ugyanakkor azt is, aki nem vállalja így be.
nem vállalnám. Nem vagyok olyan erős, hogy egy életen át gondozzak valakit 0-24-ben, sokszor még az egészségessel is nehéz. Nem egy családot tesz tönkre ilyen és hasonló állapot. Állandó felügyeletre lenne szükség, és mi lenne vele ha már én sem és a testvérei sem lennének? Én nem tudnám csinálni. Talán nem vagyok elég jó ember. De az biztos, hogy nehezen, vérző szívvel döntenék a terhesség megszakítása mellett.
Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Vannak amúgy ellenpéldák is :
Beszhetnél valakivel, aki úgy döntött, hogy felneveli a beteg babát.
Fúúú kérdező, nem irigyellek, nagyon nehéz döntés. Mi megbeszéltük, hogy ha beteg lenne elvetettem volna, de hogy mit csináltam volna, ha tényleg az lett volna... nem tudom.
Mindenesetre sok kitartást, bárhogy döntesz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!