Ha down- os lenne a babád megtartanád? 12hkm

Figyelt kérdés
12+ 5 hetes vagyok, es beteg babat varok. 1 hete gondolkodom azon mi lenne a jo dontes. Egyszeruen nem tudom. Nem akarok beteg babat de ugy erzem megolni sem lennek kepes.
2014. márc. 23. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
78%

Ugyanígy voltam vele, mint Te. Nem tudtam volna mást tenni, mint vállalni őt. Végül egészségesen született.

Tudom, hogy borzasztó nehéz ez.

Biztos, hogy down-os?

2014. márc. 23. 16:33
 2/88 anonim ***** válasza:
90%
Én bármennyire is fájó, nem tartanám meg, nem tudnám vállalni ezt a terhet. :-(
2014. márc. 23. 16:41
 3/88 anonim ***** válasza:
96%
Iszonyú nehéz döntés....De nem tartanám meg:(((
2014. márc. 23. 16:48
 4/88 anonim ***** válasza:
97%
a down nem élettel összeegyeztethetetlen. azonban óriási áldozatot igényel a gyermek családjától. nem csak a szülőktől, hanem a nagyszülőktől és testvérektől is. egy down szindrómás ember mellé 0-24-es felügyelet szükséges akkor is ha már nem gyerek a korából adódóan. egy egészséges testvérre is szükség van egy down szindrómás gyerek mellé, mert ha már a szülők nem lesznek (vagy nem lesz már erejük) akkor ő fogja tudni a legjobban ellátni a testvérét. nagyon sajnálom, hogy beteg a babád kérdező. :( én személy szerint biztosan nem tartanám meg ha az lenne. nálam van is rá esély, a családban van down.
2014. márc. 23. 16:52
 5/88 anonim ***** válasza:
96%
Remélem soha nem kell ilyen kérdésben döntenem. Biztosan nagyon megviselne, de nem tartanám meg. Ez igaz arra is, ha valamilyen komolyabb testi rendelenessége lenne.
2014. márc. 23. 16:55
 6/88 A kérdező kommentje:
Igen biztos. Kedves elsõ nálad hogy volt ez? Ki mondta hogy beteg?
2014. márc. 23. 16:57
 7/88 anonim ***** válasza:
96%
Én sem tartanám meg . :(
2014. márc. 23. 16:58
 8/88 anonim ***** válasza:
100%
Fogyatékos gyerekekkel dolgozok, imádom őket, olyan kis kedvencem is van (állami gondozott) aki rendszeresen haza hozok néhány napra pl. tavaszi szünet, karácsony stb. DE amikor babát vártam előre leszögeztük (főleg én) a férjemmel, hogy ha csak egy pici esély is van arra, hogy fogyatékos lesz a gyermekünk nem tartjuk meg. Nem könnyű döntés, de én úgy látom egy sérült gyermek az egész családot tönkreteszi. (anyagilag, érzelmileg, szociálisan) Más kérdés, ha korszülöttségből vagy szülés közbeni sérülésből lett volna fogyi a babám akkor nem hagyom a kórházban (bár ezt sem tudom biztosan, de 80% hogy nem hagyom ott) viszont így hogy felmerült ez a probléma nem vállalnám be. Hisz ezért végeztettétek el a vizsgálatot ha vaj van akkor döntsetek a sorsa felől. Nem tudom milyen vizsgálat alapján derült ez ki, én kérnék még egy vizsgálatot ha annak is ez az eredménye, nem tartanám meg.
2014. márc. 23. 16:58
 9/88 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem ezt amíg az ember nincs az adót szituációban nem lehet megmondani.

A down kórosok akkora szeretett tudnak adni a családnak,hogy nem véletlenül állítják down kóros gyerek szülei, hogy Isten hat nap alatt teremtette a világot. A hetediken megpihent, körülnézett, majd a nyolcadikon megteremtette a downosokat, hogy több szeretet jusson a földre.

[link]

2014. márc. 23. 16:59
 10/88 anonim ***** válasza:
40%
Úgy gondolom, hogy én megtartottam volna. 12 hetesen már annál nagyobb volt köztünk a kötődés, hogy elvetessem. Akárhogy döntesz, Kérdező, sok erőt kívánok a megvalósításhoz!
2014. márc. 23. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!