Mikor tanult meg babád mászni?
Hány hónapos korában?
Az enyém 3 napja, és már úgy megy mint a kis fürge nyúl. Anyum szerint ez a gyerek egy zseni, mert hogy milyen korán mászik. És hogy már 1 hete ül is magától. Szerintem meg átlagos gyerek, anyum szeret túlzásokba esni. Főleg ezért lennék most kiváncsi kié mikor kezdett 4kézláb mászni.
Nem rég, 8 hónaposan, már 2 hónapja kúszik, másfél hónapja felállt... azt hittük már sose fog mászni, de nagynehezen sikerült :D.
De a lényeg: szerintem ha megvan a mozgásforma, akkor már pár nap alatt nagyon gyorsan bele tudnak lendülni. Szóval szerintem ez így természetes, hogy nem megy, elkezdi és pikk-pakk már gőzerővel csinálja.
Mindenki másban ügyes és minden gyerek más ütemben fejlődik.
A fiam fél évesen már stabilan ült, 7 hónaposan állt fel először a kiságyban, utána már kúszott is, viszont mászni nagyon későn, csak 10 hónapos korában tanult meg, viszont 1 hónappal később már stabilan és önállóan járt.
De ismerek olyat is egyébként, akinek a gyereke előbb tanult meg járni, mint mászni.
Szóval ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni.
Az én lányom 10 hónaposan kezdett mászni, de már előtte felállt és kapaszkodva lépegetett. 12 hónaposan kezdett járni.
A szomszéd kisfiú 7 hónaposan állt fel, 6 hónaposan kezdett mászni, mégis szintén 12 hónapos volt, mire elindult.
Úgyhogy a fejlődési ütem mindenkinél más, és messzemenő következtetéseket sem lehet levonni belőle.
Pl pont itt írta valaki korábban, hogy az ő gyermeke már nagyon korán kezdett járni, jóval az átlag előtt (nem emlékszem a pontos hónapra, csak erre) de a későbbiekben, ovis-iskolás korban pl kifejezetten bénácska volt... Szóval ez semmire nem garancia....a zsenialitásra meg pláne nem :)
De ettől még persze ügyes a picid :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!