Ha down- os lenne a babád megtartanád? 12hkm

Figyelt kérdés
12+ 5 hetes vagyok, es beteg babat varok. 1 hete gondolkodom azon mi lenne a jo dontes. Egyszeruen nem tudom. Nem akarok beteg babat de ugy erzem megolni sem lennek kepes.
2014. márc. 23. 16:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
6%
Akkor mond el kérlek ki bántotta? Egy másik down kórós az iskolában vagy egy oxigén hiánnyal született társa?
2014. márc. 23. 22:28
 32/88 anonim ***** válasza:
97%

Mivel kisváros vagyunk, egy iskolába járt velünk. És 10ből 9 gyerek bántotta. Kötözködhetsz velem napestig, akkor is így volt.

Lehet, hogy ma már vannak speciális iskolák, és lehet, hogy a kérdezőnek lenne módja ilyen helyre vinni. De utcán, játszótéren, BÁRHOL érheti atrocitás, pláne gyerekektől, mutogatnak, hangosan megkérdezik, mi a baja, de még a felnőttek is megnézik. És ha súlyosabb a kór, felnőttként is ki lesz zárva kb. mindenhonnan, egész napos felügyelet, dolgozni nem tud, nem tudja magát eltartani. Ha a szülők meghalnak, mehet intézetbe, jobb esetben.

De te persze biztosan ezt is jobban tudod.

2014. márc. 24. 00:38
 33/88 anonim ***** válasza:
19%

Pont múlt héten beszélgettem erről a szomszéddal és már az ő 50 éves down koros gyereke is külön intézetbe járt, szóval az hogy veletek együtt jár nekem elég hihetetlen, főleg hogy nem is tudna veletek együtt haladni.

Az meg, hogy az után a gyerekek hogyan fogadják el, rajtunk szülőkön is múlik. Meg kellene tanítani a gyerekeknek, hogy vannak beteg gyerekek is de velük is lehet játszani.

Szomszéd gyerekei meg ha meghal nagyon szívesen befogadják és nem intézettbe fog kerülni. Testvéreknek sőt már a gyerekeiknek és a férjüknek is a legtermészetesebb lesz, az anya halálakor.

2014. márc. 24. 08:22
 34/88 anonim ***** válasza:
82%
Én is azt mondom, hogy simán van esély arra, hogy "bántani fogják". Nem biztos, hogy speciális iskolába jár, ma már az a nézet, hogy integrálni kell akit csak lehet. A gyerekek kegyetlenek, már azt is ki cikizik aki szegényebb, rongyosabb a ruhája, nem hogy azt aki testileg és szellemileg is sérült. A másik dolog pedig, hogy nem lehet a lakás 4 fa aközött tartani. Tömegközlekedésnél, játszótéren, boltba menet, orvoshoz menet, könyvtárban, kórházban stb stb. helyeken meg fogják nézni, gyerekek hangosan kérdezik "ő miért ilyen", néhány szülő fel fog állni a játszótéren és duzzogva elviszi a saját gyerekét, hogy "ő gyereke ilyennel nem játszhat", adott esetben az egész környéket meg "fertőzi" a lázadás és "kiutálnak" a városból is. A tv-ben nagyon szépen bemutatják, hogy igy meg úgy a fogyi gyerek, csak hogy a valóság nem ez. (A tv-ben úgy mutatják be őket mind a kiskutyákat mondjuk ettől is a falra mászok. (pici,cuki, aranyos, kis öleb , nem mint egy embert)A másik dolog, hogy igen vannak azok a Down szindrómások akiket lehet "mutogatni" és vannak akiket nem mutogatnak. Hidd el tudom, mert ott dolgozok közöttük, ha jön a tv akkor kivan válogatva egy csapat gyerek akiket vehetnek, és egy másik csapattal bevonulunk a tornaterembe, emeletre, hogy még véletlenül se vegyék videóra őket. Most még egy kis gyermekről beszélünk és fiatal anyuka vagy, DE felfog nőni ez a kisgyermek, és felnőtt ember lesz belőle, te pedig egyre idősebb leszel, de a "gyereked" örökre ott fog élni veletek (sok esetben még az odaadó mindent feláldozó apa is lelép, egy kezemen megszámolom hány olyan gondozottam van akiknél még ott az apa 14 éves korig bezárólag vannak a gyerekek) lesznek pl. szexuális igényei is amit vagy megtudsz neki tanítani, hogyan kell normális körülmények között kielégíteni, vagy nem és pl. az utcán jut eszébe. Keress meg több olyan családot akik Dow-os gyermeket nevelnek, keres fel legalább egy intézményt ahol megtekintheted testközelből a jövődet.
2014. márc. 24. 08:28
 35/88 anonim ***** válasza:
92%

Először is nagyon sajnálom, hogy ilyen szörnyű hírt kaptatok. Soha ne keljen ilyenben döntenem, de mi nem tartanánk meg. Még a vizsgálat előtt megkérdeztem a páromat, mi az álláspontja, elmondta. Nagyon rosszul esett, de beláttam, hogy igaza van. Minden elismerésem azoknak a szülőknek, akik erőjükön felül teljesítenek minden egyes nap a downos babájukkal. Személyesen ismerek ilyen családot.

Szégyen vagy sem, nem lenne hozzá elég lelki erőnk, felőrölné a kapcsolatunkat.

2014. márc. 24. 09:00
 36/88 anonim ***** válasza:
97%
Nem tartanám meg, és nálunk nagy esély volt rá,hogy Down-os lesz a baba! Tudom,hogy mennyi szenvedéssel jár egy ilyen gyerek nevelése , a tévében csak azokat mutatják akik mosolyognak és nagyon szeretnek, de azokat nem akik ütnek vágnak, lopnak, esetenként hetekig órdítanak éjjel nappal, nem lehet tőlük aludni, ilyenkor anyuka nem tud elmenni dolgozni,mert kire hagyja a beteg gyereket, nyugdíja sem lesz,mert miből, ha anyuka meghal a testvérekre hárul a feladat, és az Ő gyerekeinek is hallgatniuk, nézniük kell a napi kiabálást, dühöngést, ha unoka születik ők is részesülnek benne. És nem minden Downos gyerek tud megtanulni akár beszélni is, mert igen, van aki nem tud írni olvasni,de még beszélni sem, és ezt mind mind tapasztalatból írom.
2014. márc. 24. 09:31
 37/88 anonim ***** válasza:

Ezzel a borzalommal az legfőbb gond, hogy egy Down-szindrómás ember vagy teljesen rá van utalva a környezetére, vagy polgármester lesz belőle. Tehát van súlyos és kevésbé súlyos válfaja, amit nyilván előre senki nem fog tudni megmondani. Ez ezért borzasztó nehéz. Mert most csak annyit tudsz, hogy Down-szindrómás, viszont azt sem most, sem a szülés után nem fogod tudni megmondani, hogy mennyire lesz nehéz az élete, mennyire lesz rátok utalva.

A korodat megkérdezhetem?

2014. márc. 24. 10:08
 38/88 anonim ***** válasza:
Borzasztóan nehéz ez. :( Pro és kontra, átgondolva az összes dolgot, végül azt hiszem, nem tartanám meg.. a szívem szakadna meg, de a jövőre is gondolni kell, arra, milyen életet választasz nem csak magadnak, az egész családodnak is. Mondjuk nekem már van 2 egészséges kisfiam, már csak miattuk sem, ha viszont első gyerek lenne, ott lenne a gondolat, hogy mi lenne később, az egészséges testvéreivel? Szóval akármelyik oldalról nézzük, a végső szó a nem.. :(( Elhiszem, hogy pokoli most lemondani róla, de még talán mindig könnyebb, mint a születésekor. Hányadik babád, kedves Kérdező? Ha végül mégis úgy döntesz, megtartod, az Isten áldjon érte, de mindenekelőtt kívánok nagyon sok erőt a döntéshez!
2014. márc. 24. 10:17
 39/88 anonim ***** válasza:
Szia!Nagyon sajnálom hogy ilyen kérdésben kell döntened!Pár hete volt Missed ab műtétem mert sajnos hossza(évek) próbálkozása után terhes lettem és elhalt a magzatpapír szerint a 9 hetes Uh-ra mentem és nem volt szívhang,nagyon fáj még mai napig lelkileg!Viszont ha a következő terhességemnél kiderülne hogy bármiféle betegsége lenne a picinek Nem tartanánk meg!Iszonyatosan rossz és fájdalmas érzés az ha babáddal történik valami főleg ha első(de legyen akár hányadik akkor is) és nagyon akarod,de nem lenne erőm megtartani és nem csak magunkat nézve és a családot hogy kinek milyen nehézséggel járna a dolog de a gyermekemet elsősorban hogy neki esetleg mivel járna az élete!Nagyon szorítok neked hogy legyen erőd és kitartásod eldönteni és a továbbiakban is!Szeretnék hallani majd felőled hogy mi is lett a vége,ha nem bánod!
2014. márc. 24. 11:11
 40/88 A kérdező kommentje:
24 êves vagyok ês elsõ baba. 13 -14 hetes magzat mit êrez az abortuszból? Vagy meg kell szülnõm? Szerdán kell visszamenni az orvoshoz, arra dõnteni kêne de hogyan?
2014. márc. 24. 11:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!