Ha down- os lenne a babád megtartanád? 12hkm
Mivel kisváros vagyunk, egy iskolába járt velünk. És 10ből 9 gyerek bántotta. Kötözködhetsz velem napestig, akkor is így volt.
Lehet, hogy ma már vannak speciális iskolák, és lehet, hogy a kérdezőnek lenne módja ilyen helyre vinni. De utcán, játszótéren, BÁRHOL érheti atrocitás, pláne gyerekektől, mutogatnak, hangosan megkérdezik, mi a baja, de még a felnőttek is megnézik. És ha súlyosabb a kór, felnőttként is ki lesz zárva kb. mindenhonnan, egész napos felügyelet, dolgozni nem tud, nem tudja magát eltartani. Ha a szülők meghalnak, mehet intézetbe, jobb esetben.
De te persze biztosan ezt is jobban tudod.
Pont múlt héten beszélgettem erről a szomszéddal és már az ő 50 éves down koros gyereke is külön intézetbe járt, szóval az hogy veletek együtt jár nekem elég hihetetlen, főleg hogy nem is tudna veletek együtt haladni.
Az meg, hogy az után a gyerekek hogyan fogadják el, rajtunk szülőkön is múlik. Meg kellene tanítani a gyerekeknek, hogy vannak beteg gyerekek is de velük is lehet játszani.
Szomszéd gyerekei meg ha meghal nagyon szívesen befogadják és nem intézettbe fog kerülni. Testvéreknek sőt már a gyerekeiknek és a férjüknek is a legtermészetesebb lesz, az anya halálakor.
Először is nagyon sajnálom, hogy ilyen szörnyű hírt kaptatok. Soha ne keljen ilyenben döntenem, de mi nem tartanánk meg. Még a vizsgálat előtt megkérdeztem a páromat, mi az álláspontja, elmondta. Nagyon rosszul esett, de beláttam, hogy igaza van. Minden elismerésem azoknak a szülőknek, akik erőjükön felül teljesítenek minden egyes nap a downos babájukkal. Személyesen ismerek ilyen családot.
Szégyen vagy sem, nem lenne hozzá elég lelki erőnk, felőrölné a kapcsolatunkat.
Ezzel a borzalommal az legfőbb gond, hogy egy Down-szindrómás ember vagy teljesen rá van utalva a környezetére, vagy polgármester lesz belőle. Tehát van súlyos és kevésbé súlyos válfaja, amit nyilván előre senki nem fog tudni megmondani. Ez ezért borzasztó nehéz. Mert most csak annyit tudsz, hogy Down-szindrómás, viszont azt sem most, sem a szülés után nem fogod tudni megmondani, hogy mennyire lesz nehéz az élete, mennyire lesz rátok utalva.
A korodat megkérdezhetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!