Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
nov. 26. 10:38
 41/100 anonim ***** válasza:
80%

Hát én meg továbbra is azt mondom, hogy nem érted mennyire rossz úgy terhesnek lenni, hogy nem is akartad. És 100%-ban biztos vagyok benne, hogy a feleségednél sokkal rosszabb tüneteim voltak.

Ha ennyire bele akarsz szólni más nők életébe, akkor szóljál. Csak nem lesz sokunk számára releváns, amit mondasz.

Az abortusznak szükséges a létezése. Senki nem várta a gyerekünket, senki nem szerette. Elvonási tüneteket nem lenne szívem egy kisbabának adni, senkinek nem kellene egy ilyen baba, senki nem ölelgetné, csak szenvedett volna. Még mindig azt mondom, hogy jobb döntés volt meghalnia.

dec. 6. 12:06
 42/100 anonim ***** válasza:
59%

33

Milyen igazságot?! Csak mert rohadtul nem az igazságeól írsz.

természetesen onnantól számít valódi emberi lénynek, mikor már egy esetleges koraszülés után legalább gépek segítségével életben lehet tartani.

Élnek, amennyiben az élő sejtek osszességét nézzük, viszont nem egy önálló élőlény a magzat... A néma sikolyról már jópár évvel ezelőtt kiderült, hogy undorító, mocskos hazugságok, csúsztatások, szerkesztések vannak benne, így azt felhozni abortuszellenes érvként....hát, csak méginkább azt éred el a normális embernél, hogy hülyének néz, jogosan.

Pontosan tudod? Hát akkor ne állítsd azt, hogy az abortuszra kényszerülő nők nem védekeztek...

De, a terhességgel van, hiszen ez az, amit sok nő nem akar.

Igen, hívva az abortusz, amellyel megszűnik létezni a magzat még azelőtt, hogy élne, azelőtt, hogy megtudná, mi az a fájdalom.... Persze, hogy élek, ugyanis a vérszerinti anyámnak a szülei tiltották az abortuszt. Megtehették, hiszen akkor ő még kiskorú volt. Tudod, mi lett az eredménye a kikényszerített terhességnek? Várandósság alatt drogozott, ivott, dohányzott, hátha elvetél... De nem így lett, megszülettem úgy, hogy fel sem sírtam, ág utána lévő időszakban pedig alig kaptak enni, bántott, nem volt tiszta ruhám sem... Árvaházba kerültem. Bár ott enni kaptam és koszos sem voltam, továbbra sem foglalkoztak velem, ami örök nyomot hagyott bennem...ugyanis...tudtad, hogy az árvaházban élő, vagy az onnét örökbefogadott gyerekek általában miért nem sírnak? Mert tudjuk, megtanultuk, hogy semmi haszna a sírásnak, nem fognak velünk foglalkozni...nem számít, ha szomorúak vagyunk, vagy ha fáj valami... Az senkit sem érdekel... Ezek után, igen, ki merem jelenteni, hogy sokkal jobb lett volna, ha a vérszerinti anyám dönthetett volna. Jobb lett volna nek, ő és jobb lett volna nekem is...mondkm ezt úgy, hogy én még a szerencsésebbek közé tartozom.

Tudod? Nah persze. Látszik, hogy fogalmad sincs róla, és az, hogy apa vagy, szintén nem jelent itt szinte semmit sem, hiszen te csak láttad a partnered szenvedéseit, de nem te élted át. Nem a te tested változott meg, nem te hánytál, nem neked kellett iszonyatos fájdalmak közt életet adni a közös gyereketeknek ( ezt feltehetőleg végig sem nézted).

Ne legyél ennyire biztos. Még a legabortuszellenesebb statisztikák sem mutatnak ilyen eredményeket.

Még mindig.... TE úgy gondolod, aki pedig ezekben a szituációkban él, az pedig tudja, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű, mint azt te hiszed.

Nem lustaság az, hogy nem akarod 40 hétre kitenni a testedet egy parazitákhoz hasonló módon viselkedő magzatnak. Nem lustaság az, hogy nem akarod, hogy a terhesség miatt kirúgjanak, nem lustaság az, hogy nem akarsz munkanélküli, hajléktalan anya lenni.

Az a lustaság, hogy te egy pillanatra nem gondolkozol el azon, hogy milyen annak, aki benne van ebben.

Nem, nem mentenél meg egy életet sem, cserében MINIMUM 2-t teljesen tönkrevágnál, esetleg nőket öletnél meg közvetett módon. Ebben az esetben te gyilkos lennél, és a nők egész családi körének az életét tennéd tönkre. Legalább ebbe gondolj bele egy egészen picikét, ha van mivel...

Ahhoz képest, hogy nem szólsz bele.... Elég "szépen" ítélkezel...

dec. 6. 13:18
 43/100 gergelice16 ***** válasza:
49%

Látom felesleges bármit mondani neked, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy nem tudjuk egymást meggyőzni. Nagyon más világképünk van, csak értelmetlen lenne minden vita, pláne hogy még mindig nem hagytad abba a sértegetést...

Egyébként még sosem hallottam arról, hogy a néma sikoly csak kamu. De igazából nem is számít, mert szerintem az magáért beszél, hogy több orvos csak addig végzett abortuszt, amíg nem lett ultrahang és nem látta azon keresztül, hogy mit csinál abortusz közben...

dec. 6. 14:33
 44/100 anonim ***** válasza:
42%

43 a tények közlése nem sértegetés. Jól láthatóan még csak meg sem próbálod beleképzelni magadat azok helyzetébe, akiket mélységesen elítélsz, és ez eléggé visszataszító.

Nézz utána, nőgyógyászok erősítik meg, hogy csúsztatások és hazugságok vannak abban a filmben. Elég nagy baj, hogy a nődoki megcsinálhatja azt, hogy nem végzi el a munkáját...

dec. 6. 15:13
 45/100 gergelice16 ***** válasza:
60%

#44 Ki mondta, hogy elítélem őket? Olvasd vissza, legalább 3x leírtam, hogy nem ítélkezek :D Nagyon is átérzem a fájdalmukat, ugyanakkor ezt már meg kéne értened, hogy a dolgok nem a terhességgel kezdődtek. Ezt próbálom hangsúlyozni, hogy nem az abortusz előtt kellene elkezdeni gondolkodni, hanem már jóval előtte. Ezt mind nem azért írtam le, hogy akik már elvégezték az abortuszt, azok rosszul érezzék magukat, hanem azért, hogy akik abortusz előtt, vagy egy gyenge kapcsolatban szexuális aktus előtt állnak, azok kezdjenek már el gondolkodni, mielőtt olyan helyzetbe keverednének, ahol a dolgokra szerintük a gyilkosság a megoldás.

A tények közlése tényleg nem sértés, a többi viszont, amit összeszedhetnék, de nem akarok erre energiát pocsékolni, már sértegetés. És ha ezt még csak észre sem veszed, akkor érdemes lenne ezzel foglalkoznod.

dec. 6. 15:27
 46/100 anonim ***** válasza:
51%
Aki még mindig kételkedik a filmekben és az abortusz ellenes propagandában, nyugodtan írjon rám. Ugyanis most “szültem meg” a kisbabát méhlepénnyel és magzatburokkal együtt. Mindene látszódik, az ujjai és a kis kukija is… Tehát kisfiú lett volna. Igen is gyilkosságról van szó. Egy szükséges gyilkosságról.
dec. 6. 17:56
 47/100 anonim ***** válasza:
92%

39: Van két nagy különbség aközött, hogy BELESZÓLSZ a férjed programozói munkájába és például gergelice16 hozzászólásai között: az egyik, hogy ez egy társadalmat érintő téma, a másik, hogy a kérdező VÉLEMÉNYeket várt és kapott is a hozzászólóktól. Köztük legalább egy férfitól is. A véleménynyilvánítás pedig - épeszű keretek közt - szabad. Most akkor hallgasson azért, mert nem értesz vele egyet? Vagy mert férfi? Én nőként marhára utálom, ha valaki szerint hallgass a nevem, mert nincs farkam. Az már neccesebb, ha átmegy személyeskedésbe a dolog, még inkább ha fenyegetőzésbe és durvaságba (#34: "Jobb lesz ha nem szólsz bele más életébe, mert magam kereslek fel és verlek agyon"). Ha elvárja az ember, hogy a szabadságjogait tiszteletben tartsák, ő is tegye meg másokkal. Már csak azért is, mert értelmes vita, a szó jó értelmében csak a másik meghallgatásával lehetséges. Még akkor is, ha nem értesz vele egyet.

Hogy szerintem miért legális a művi vetélés: valahol az elején már leírtam: Mert egy nő két dologért képes mindenre... akkor meg már jobb az államnak, ha ezt EÜ felügyelettel teszi, mint valami piszkos kezű angyalcsináló vagy Mari néni házi praktikái segítségével.

dec. 6. 23:58
 48/100 anonim ***** válasza:
19%

Igen, tudjuk, hogy itt nincsenek értelmes emberek. Ezért is nem kommentelek többé itt. Nektek meg további jó szórakozást!

dec. 7. 00:16
 49/100 anonim ***** válasza:
64%

Több kommentet is én írtam, én öltem meg egy kisbabát. Nektek nem tetszett, hogy elmondtam az igazságot, hogy nem szövetdarab vagy sejtcsomó. Egyik oldal ezt szajkózza másik oldal meg mást mond. De valójában mind két oldalon van egy kis homály. Amíg nem láttam és éreztem a dolgot, addig én is azt hittem, hogy fel van pumpálva az egész és semmilyen gyilkosságról nincs itt szó. Nekem úgy kellett bevennem a gyógyszert, hogy tudtam, hogy most egy embert fogok megölni. Ez a baj az abortuszpártiakban, hogy ők nem tudják, hogy igazak, amiket a filmekben mutatnak. Az abortuszellenesek meg azzal nincsenek tisztában milyen egy terhesség és szülés.

dec. 7. 16:58
 50/100 gergelice16 ***** válasza:
60%
#50 Miért kell ilyeneket írni, hogy "buta vagy"? Még ha igazad is lenne, akkor sem illik ilyet írni. Ha nem vagy képes kultúráltan elmondani a véleményedet, inkább ne is írd le. Egyébként pedig ha úgy gondolod, hogy az abortusz nem gyilkosság, legközelebb a műtét után nézz vissza a holttestre, és úgy mondd. Már néhány hetesen is jól kivehető a feje és a végtagjai...
dec. 7. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!