Mi a véleményetek az abortuszról?
Van lehetőség örökbeadásra is. Ha úgy gondolod, nem lennél jó anya, esetleg apja se nagyon lenne, akkor ez is egy lehetőség. Gondolom, lehet az is jó érzés, hogy tudod azt, hogy van egy gyerek a világban valahol, aki tőled származik.
A te döntésed, ráadásul tényleg nagy macera megszülni egy gyereket. Kilenc hónap az életedből nem kevés. Ráadásul a tested is megváltozik közben. De egy abortusz szintén járhat problémákkal. Előfordulhat, hogy tényleg nem lehet gyereked többé. Akkor se, ha akarsz.
Szóval, gondold meg.
Én úgy gondolom, hogy amint a sperma és a petesejt találkozik, ott már egy élet született. Ez egy egyértelmű határ, mivel ott már sejt szinten eldőltek a születendő gyermeknek a fizikai tulajdonságai. Innentől kezdve pedig ki kell mondani: az abortusz gyilkosság. Nem bírom azokat az embereket, akik csak a szex után kezdenek el gondolkodni. Egy felnőtt embernek igenis vállalnia kell hibáinak a következményét, ne próbálja azt a saját kényelmének érdekében másra hárítani, főleg nem egy gyerekre, aki nem tud védekezni.
Egy felnőtt embernek tisztában kell lennie azzal, hogy a szex nem csak játék, nem csak egy élvezetforrás. Azon kívül, hogy komoly lelki része is van, benne van a gyerek születésének az esélye is. Aki pedig az ilyen következményeket nem tudja vállalni, az ne szexeljen.
Szerintem az a helyes, ha esetleg becsúszott egy gyerek, de az illető valamilyen oknál fogva nem lenne képes felnevelni a gyereket, vállalja a szülés nehézségeit, majd örökbeadja a gyermeket, ahol ő megkapná egy boldog élet esélyét. Korábban írták, hogy a kórházban született gyerekek mind árvaházba kerülnének, és ezért inkább jobb a gyereknek a halál. Ez pontosításra szorul. A probléma a mai örökbefogadási rendszerrel van. Ugyanis sokkal több szülő vár gyerekre, mint ahány gyerek születik, azonban az anyák szülés után csak szó nélkül a kórházban hagyják a gyereket, és nem akarnak arra plusz időt pazarolni, hogy kitöltsék a több oldalas lemondó nyilatkozatot. Épp ezért a gyereket nem adhatják új szülőkhöz, amíg a korábbi szülők jogilag igényt formálhatnak rá. Pont ezért kerülnek az ilyen gyerekek árvaházba (ahol a nehéz élet szerintem még mindig jobb, mint a halál), és pontosan nem tudom, mennyi idő után lehet ezeket a gyerekeket örökbefogadni, de egy olyan idős gyereket már tényleg kevesebb örökbefogadó szülő vállalna el. Tehát mint mondtam, a probléma a rendszerrel van, hogy nem adhatják oda gyermeket a szerető szülőknek, mert az anya nem mondott le gyerekéről, és elméletben bármikor meggondolhatná magát.
A mai társadalomban alapvető probléma, hogy manapság senki sem akar felnőni és nehéz döntéseket hozni. Ez a szexben is nagyon megmutatkozik, mindenki csak az itt és most pillanatokat látja, és nem foglalkoznak a többi résszel. És habár arról lehetne vitatkozni, hogy az abortuszt mennyire lenne hiba betiltani, véleményem szerint pontosan ki kellene oktatni ezeket a nőket, hogy igenis tisztában legyenek azzal, hogy most épp egy gyilkosságra készülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!