Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
nov. 26. 10:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 gergelice16 ***** válasza:
51%

#90 Nem, te vagy az aki egyáltalán nem érti, amíg úgy gondolod, hogy a nehéz, szenvedéssel teli életnek nincs értelme, és hogy a halál jobb lenne. Csak a gyengék gondolják ezt így. Nem nézlek le téged azért, mert a nehéz árvaházi élet után így gondolkozol, de ettől még nem lesz igazad. Pont hogy az életet a nehézségek teszik értékessé. Egy a nehézségeket megélő éhező ember élete sokkal többet ér, mint egy olyan emberé, aki csak ül a luxusban, az élvezeteknek él, és igazából meg sem tapasztalta az életet.

Azt mondod, azért nem gyilkosság megölni a magzatot, mert önállóan igazából nem tudna életben maradni. Elárulom neked, egy csecsemő sem képes egyedül életben maradni. Az egyetlen különbség a magzat és a csecsemő között, hogy a magzatot csak az anyja tudja életben tartani, egy csecsemőt már más is. Ettől még a magzat ugyanúgy él, és fejlődik, mint a csecsemő, csak a fejlődésnek más szakaszában vannak. De mindkét fejlődés célja ugyanaz, hogy egy élő, gondolkodó ember születhessen meg. Tehát a fejlődési szakasztól függetlenül egy magzat élete ugyanolyan értékes, mint egy csecsemőé vagy mint egy "kifejlődött" felnőtt emberé.

Már párszor leírtam, de úgy tűnik nem akarod megérteni, hogy nem a gyilkosság előtt kellene elkezdeni gondolkodni. Az esetek több mint 99,99%-ban ugyanis nem azért mennek abortuszra a nők, mert megerőszakolták őket, hanem mert korábban felelőtlenül szexeltek. Aki szexre csak élvezetforrásként tekint, és nem számol azzal, hogy nincs 100%-os védelem, az igazából felelőtlenül viselkedik. Igenis számolnia kellene azzal a lehetőséggel, hogy terhes lesz. Tehát aki nem képes vállalni tettei következményét, hanem a saját kényelme érdekében inkább egy gyilkossággal le akarja azt tudni, az bűnt követ el. Ideje lenne már felnőni, és nem csak a saját önző életünkkel foglalkozni.

Az pedig, hogy férfiként ez nem tartozik rám félelmetesen nem igaz. Azt gondolod, hogy apaként a gyermekem életébe nem szólhatok bele csak azért mert a feleségem vigyáz rá? Én pontosan ugyanolyan felelősséggel tartozom a gyermekemért mint a feleségem, és felelősséggel tartozom a feleségemért is, támogatnom kell a terhessége alatt. Ez természetesen akármilyen más típusú kapcsolatban is igaz, hogy az apának felelőssége van. Tehát nem, nem ölheti meg a nő a férfi gyermekét csak azért, mert az úgy kényelmes neki. Nyílván a nőnek saját döntésből kell megszülnie a gyereket, és megvan rá a "joga", hogy ezt ne tegye meg, és meggyilkolja, de ettől még ez bűn. És az is bűn, ha a férfi nem támogatja a nőt, és ezzel megnehezíti a nőnek azt, hogy helyes döntést hozzon. Tehát ahogy korábban sokan mások is megírták, egyáltalán nem igaz az, hogy ez a téma csak a nőkre tartozik. Igenis a férfiaknak ugyanakkora beleszólásuk van a témába, mert 50%-ban hozzájuk is tartozik a megfogant magzat. Az életben számos olyan példát tudnék mondani, ahol közvetlenül nem tartozik egy emberre a téma, de közvetetten nagyon is, és ezt nem lehet szem elől téveszteni.

dec. 11. 11:42
 92/100 anonim ***** válasza:
25%

91 rosszul látod... Nem a gyengék, habem az okosak, a normális emberek gondolják így.

Embriót megölni még mindig nem lehet.

Megintcsak TE vagy az, aki nem érti meg a dolgokat... Még a legabortuszellenesebb statisztikák szerint is bőven 0,01% FÖLÖTT van a nem "felelőtlen szex" miatti abortuszok aránya.

A szex nem beleegyezés a terhességbe, az abortusz pedig felelősségteljes döntés. Sokszor felelősségteljesebb, mint az, hogy megtartod a magzatot.

De, Igaz. Nem a te tested változik meg, nem te szoptatsz, nem te halhatsz bele a szülésbe, vagy magába a terhességbe. A magzathoz ilyenkor konkrétan annyi közöd van, hogy te ejtetted teherbe a nőt, nem több. Ez pedig nem elég ahhoz, hogy a saját elmebeteg nézeteid miatt rákényszerítsd a nőre a terhességet. Fogadd el, ha nem akarja.

dec. 11. 12:55
 93/100 gergelice16 ***** válasza:
51%

#92 Annyira jó, hogy én részletesen megindoklom a dolgokat, erre pedig a válaszod nem az, hogy elmondod, hol a hiba az érvelésemben, hanem hogy kijelented, hogy nem, érvelés nélkül - kivétel ezalól az erőszakolások utána abortuszok aránya, ott hasracsapásszerűen mondtam egy értéket, valójában nem néztem utána a statisztikáknak, ezért elnézést kérek. Mindenesetre a lényeg nem változott: Még mindig a túlnyomótöbbség a "felelőtlen szex" miatti abortuszok száma.

Viszont úgy gondolom, hogy innentől kezdve semmi értelme sincs a vitának. Te csak a konkrét problémát látod, és arra keresed a megoldást, de nem tudod távolabbi szemszögből nézni azt, így nem fogod elfogadni, hogy az abortusz gyilkosság, én pedig nem fogom elfogadni, hogy egy ilyen helyzetben a gyilkosság felelősségteljes döntés. De értékelem, hogy végre van egy válaszod, amiben nem sértegetsz, köszönöm!

De még utoljára leírom a válaszokat a kommentedre, utána feladom:

Aki olyan kapcsolatban szexel, ami nem elég erős ahhoz, hogy egy ilyen problémával megküzdjön, az igenis felelőtlen, akár elfogadod, akár nem. Csak azért mert kicsi rá az esély, igenis felelőtlen dolog nem számolni vele.

És hogy miért tartozik a férfira is. Mondok egy kisarkított példát, amiből talán megérted: Egy gyermek nevelését a szülők úgy oldják meg, hogy napközben az anyuka van a gyerekkel, az apuka napközben dolgozik, így csak később, este tud a gyerekkel foglalkozni. A gyerekkel napközben nagyon fárasztó lenni, így az anyuka rendszeresen benyugtatózza a gyereket, hogy estig tudjon egyet pihenni a gyerek nélkül. Szerinted van beleszólása az apukának abba, hogy az anyuka ezt teszi a közös gyerekükkel? Hiszen nem ő fáradna le délutánonként a gyerektől...

dec. 11. 14:10
 94/100 gergelice16 ***** válasza:
51%
Újraolvastam, és látom, hogy azt írtad, hogy elmebeteg nézeteim vannak, így úgy tűnik, továbbra sem tudtál egy tiszteletteljes kommentet sem írni. Pedig már majdnem sikerült... Hagyjuk abba ezt az egészet, hogy a többiek se kapjanak már feleslegesen értesítéseket.
dec. 11. 14:15
 95/100 anonim ***** válasza:
60%
87: Pontosan tudom mi történt vele, hisz ő maga vallotta be nekünk, kik a szobában együtt voltunk, hogy nem védekeztek és becsúszott neki. :) Szerinted miért húzott fel ennyire? Az ilyet ne haragudj, de nem tudom sajnálni. Más meg éveket küzd, szenved azért, hogy gyereke legyen!!!
dec. 11. 14:19
 96/100 anonim ***** válasza:
25%

93 és 94 nem vagyok hajlandó tovább olvasni a badarságaidat.

Természetes, hogy elmebetegnek gondolom a nézeteidet, hiszen abortuszellenes, döntésellenes, nőellenes, gyermekellenes az egész úgy, ahogy van.

Nem fogom elfogadni, hogy az abortusz gyilkosság, hogy mert tudom, hogy nem az. Hazugságokat pedig nem fogok igaznak hinni.

TE nem tudod elfogadni, de szerencsére hacsak nem a feleségedet ejted teherbe, egy egészen minimális közöd sem lesz a terhességhez és az abortuszhoz. A többi többszázezer nőhöz abszolút semmi közöd sincsen.

Ez nem kisarkitott példa, habem butaság.

95 ettől még mindig nem lettél okosabb, hiszen a pontos hátteret nem ismered. Nem tudhatod, hogy manipulálták-e a lányt. Nem tudhatod azt sem, hogy a lány és a fiú fel voltak-e világosítva egyáltalán.

Lehet, ezzel még kevésbé fogok empatikusnak tűnni, de.... Ha én akaratlanul teherbeesek, és abortuszra megyek, nem lesz sem jobb, sem rosszabb annak, aki nem tud teherbe esni.

dec. 11. 15:05
 97/100 gergelice16 ***** válasza:
0%

#96 Jaj, bocsánat, ha te ezt tudod, akkor nyílván így van. Nem is értem, hogy miért nem fogadtam el indoklás nélkül minden kijelentésedet, hiszen ez teljesen természetes lenne. Nyílvánvalóan minden butaság volt, amit én írtam. A stílusod is azt mutatja, hogy te egy rendkívül erkölcsös ember vagy, aki minden etikai témában tökéletesen gondolkodik.

Viccet félretéve: egyedül az abortuszellenességben van igazad. Döntésellenes? Ezt meg honnan a fenéből vetted? Ezt te sem gondolhatod komolyan. Pont hogy az a nehéz döntés, hogy nem a könnyű utat választod, és megölöd a gyereket, hanem vállalod a hibád következményeit, és megszülöd a gyereket. És mégha nem is akarod / vagy képes őt felnevelni, legalább olyan szülőkre bizod őt, akik helyetted is szeretik majd. Nőellenes? Ha azt nézed, hogy a nő kap egy terhet a saját hibája miatt, és én nem ellenzem, hogy vállalja a következményeket, akkor igen, ellenzem a nők hülyeségét. De akkor már férfiellenes is vagyok, mert az is ugyanolyan felháborító, ha egy férfi nem vállalja a teherbeejtés következményeit. Gyerekellenes? Ez a legnagyobb vicc :D

Csak így a végére elárulok neked valamit. Ha az utcán megerőszakolnák a feleségemet, és terhes lenne, én nem akarnám, hogy megölje a gyereket. Azt akarnám, hogy megszülje. Nem tudom, hogy utána képes lennék-e felnevelni ezt a gyereket, az biztos hogy nagyon nagy áldozat lenne ez részemről a feleségemért. De közben meg a feleségem biztosan nem akarná, hogy a gyereke nélküle nőjjön fel. Bár lehet tévedek, ha esetleg így alakulna az életem, meglátom, hogyan döntenénk (közösen). De az biztos, hogy nem ölnék meg egy gyereket bosszúból vagy csak mert nekem kényelmesebb lenne nélküle.

dec. 11. 16:02
 98/100 anonim ***** válasza:
25%

97 aki abortuszellenes, az döntés-, nő- és gyermekellenes vagy. Hisz nektek rohadtul nem suamto semmi, csak abortusz ne létezzen. Azt hiszed, hogy mi, normális emberek azt akarjuk, hogy minden nőnek legyen alsó hangon 3 abortusza?

Nyilván nem ezt akarjuk, csupán mi veletek ellentétben képesek vagyunk felfogni, hogy ez nem ennyiről szól. Attól, mert pár hülye p!csog, hogy az abortusz rossz, attól még szükség van rá. Attól, hogy betiltanátok az abortuszt, ugyanúgy létezne, csak illegális lenne, és valódi életek mennének tönkre. Nők halnának bele az illegális abortuszba, vagy a különféle vetélést okozó házipraktikák miatt. Akkor a ti hibátokból halna meg rengeteg nő...tenyleg ezt akarjátok? Nem lenne könnyebb szimplán befogni a szátokat és inkább a saját dolgaitokkal foglalkozni?

Te tényleg komolyan gondolod, hogy ha a feleségedet megerőszakolnák, te gondolkodás nélkül rákényszerítenéd a terhességre?! Eddig sem bírtalak, de ez.... Egyszerűen undorító... A feleséged helyében olyan gyorsan hagynálak ott, amilyen gyorsan csak tudnálak. Egy nőnek sincs szüksége ilyen undorító módon gondolkodó emberre....

És még te mondod azt, hogy nagy áldozat lenne, meg nehéz volna?! Mi, kérdem én, mi lenne nehéz? Vigyorral a pofádon végig nézni, hogy a nő, akit elvileg szeretsz, egész hátralevő életében szenved nem kis részben a te hányingerkeltő nézeteid miatt...

Végezetül pedig mégegyszer.... Az embrió NEM gyerek. NEM lehet megölni, és az abortusz felelősségteljes döntés.

dec. 11. 18:47
 99/100 gergelice16 ***** válasza:
51%

#98 Annyira vicces, hogy elolvasod az állításaimat, majd teljesen átköltöd. Hiába írtam le már legalább 4x, továbbra is azt szajkózod, amit te gondolsz, meg se próbálsz megérteni. 4x leírtam, hogy nem akarom megszüntetni az abortuszt, értem, hogy miért nem lehet betiltani, de látnám ennek előnyeit is. És mint leírtam, ebben nem akarok dönteni. De igen, ellenzem, hogy a nők abortuszt végezzenek el, a saját lelki épségük miatt, de nem akarom ezt a döntést helyettük meghozni. Olvasd nyugodtan vissza. Már négyszer leírtam. És hogy továbbra is azt szajkózod, amit kifejezetten leírtam többször is hogy nem, enyhén szólva kiábrándító.

Azt is olvasd vissza, amit a feleségemről írtam, mert látszik, hogy egyáltalán nem értetted meg ("vigyorral a pofádon" - hihetetlen, mennyire értetlen vagy :D). Tegnap beszéltem vele erről, és azt mondta, hogy ő valószínűleg fel akarná nevelni a gyereket, hiába emlékeztetné az erőszakolás tényére. Persze ha megtörténik, majd meglátjuk. Azt mondta, hogyha arra jutnánk, hogy nem akarjuk megtartani a gyereket, akkor is hosszan keresnénk olyan szülőket, akik tényleg szeretettel nevelnék fel. De hogy abortuszra nem mennénk, az 100%. Ezt ő mondta... De ha ez a helyzet megtörténne, természetes lenne, hogy közös döntést hozunk, mert egy csapat vagyunk.

Egy csapat, egy család vagyunk, nem azért vagyunk együtt, hogy kihasználjuk a másikat, hanem hogy egymásért éljünk. Természetes, hogy nem külön-külön hozunk döntéseket, hanem együtt. Ezt te biztosan nem érted, mert továbbra is azt gondolod, hogy az abortusz csak a nőkre tartozik. Sebaj, remélem egyszer lesz egy erős kapcsolatod, ami majd segít ebben. Bár ahhoz előtte rendbe kellene tenned a szexualitáshoz való hozzáállásodat. Remélem egyszer sikerülni fog, és tényleg találsz egy férfit, aki önmagadért szeret, nem pedig a testedért vagy azért amit mutatsz magadról.

Egyébként elárulom, körülöttem mindenki, minden rokonom, minden barátom, még a távolabbi ismerőseim is így gondolkodnak az abortuszról. A volt egyetemista barátaim között ismertem olyanokat, akik máshogy gondolkodtak, de nem szóltam bele a döntésükbe.

Szóval nem csak nekem vannak "elmebeteg" nézeteim.

dec. 12. 08:26
 100/100 anonim ***** válasza:
25%

99 ebben az esetben zsák a foltját.... Csak maradjatok távol a normális emberektől.

A szexualitásomhoz való hozzáállásommal az égvilágon semmi gond nincs. Képzeld, van párom, már 3 éve. Kombinált védekezéssel próbáljuk meg elkerülni a nem kívánt terhességet. Szerencsére jól tudok választani, és a párom is képes felfogni, hogy az abortuszról csak a nő dönthet. Természetesen ha neadj Isten úgy alakulna, hogy teherbe esek, megbeszélnénk a dolgot, de tudja, hogy az utolsó szó akkor is az enyém lesz, hiszen bár a sperma tőle lenne, a terhességből nem tudná ki enni a részét úgymond, és a szülésből sem.

Tény, sajnos nem csak neked vannak elmebeteg nézeteid. Szerencsére nekem normális környezetem van🥰

dec. 13. 08:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!