Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
nov. 26. 10:38
 31/100 anonim ***** válasza:
58%

30 még szerencse, hogy épeszű emberek is vannak a világban... NEM gyilkosság, ha elabortálnak egy pár hetes kb mindenre is képtelen szövetdarabot... Az még rohadt messze van a gyerektől...

Mint azt minden NORMÁLIS ember tudja, hogy nincsen 100%-os védelmet nyújtó fogamzásgátló eszköz.

Az abortusszal is vállalja a nő a következményeket. Az abortusz is egy megoldás, és a legtöbb esetben bizony a helyzethez képest a lehető legjobb megoldás.

Terjed Amerikában egyébként egy bizonyos mozgalom, ha jól értesültem róla. A lényeg az, hogy ha tilos az abortusz, a nők nem randiznak, nem lesz abortusz, mivel a miniuborkát sem tudják a hozzád hasonló agyilag igencsak kisfiúk bedugni sehova... Nos....legalsbbis konszenzusosan nem.

Szerinted, a normális emebrek meg veled ellentétben gondolkozni is képesek... Egy várandósság nem szipi-szupi, meg rózsaszín, és minden tökéletes dolog...nem véletlenül hívják terhességnek. Qrva nagy teher tud lenni ez az egész egy nő számára.... Ismerek olyan párt, akik éveken keresztül próbálkoztak, még lombikkal is. Mikor végre összejött, nagyon örültek neki, de még így is, hogy ennyire vágyott terhességről volt szó, a nőnek nagyon durva volt... Ha pedig egy olyan nőre kényszerítenéd a terhességet, aki nem akarja.... Hát, maradjunk annyiban, hogy az még rosszabb lenne...

Nagyon sok árva gyermek vár szerető otthonra, csak senkinek sem kellenek, mert mondjuk roma származásúak, vagy nem max 3 évesek.

Szerinted még mindig jobb árvaházban élni... Szerintem nem. Tudod, kettőnk közt mi a különbség? Az, hogy én éltem ott, sajnso nem kevés ideig, és szörnyű volt. Sokkal jobb lett volna, ha a sok szenvedés helyett....inkabb elabortáltak volna minket. Abból nem éreztünk volna semmit. Nem fájt volna.

Jó, akkor változtasd meg ezt a rendszert, és az abortuszra kényszerülő nőket pedig hagyd békén.

Azt hiszed, hogy az abortusz nem komoly döntés? Ha igen, akkor eléggé buta lehetsz.

Nem lehetne vitatkozni, ugyanis TÉNY, hogy NEM szabad betiltani egy szükséges dolgot. Ha illegálissá tudnád tenni, sem szűnne meg létezni...valódi életek mennének tönkre, nők halnának bele az illegális abortuszba, vagy éppen az ilyen-olyan praktikákkal okozott vetélésbe... Itt nem az abortuszra kényszerülő nőket kéne kioktatni, hanem titeket kéne megtanítani gondolkozni, mert jól láthatóan ez nektek nem megy... Ha menne, akkor képesek volnátok ti, életellenes, nőellenes, abortuszellenes emberek felfogni azt, hogy az abortusz nem gyilkosság.

dec. 5. 22:30
 32/100 anonim ***** válasza:
73%

30

Semmilyen kioktatásra nincs szüksége a nőknek. Pontosan láttam, hogy egy kisbabát ölök meg. Olyan hülyeségekkel jössz, hogy mi nem tudunk védekezni. Már ne haragudj meg, de akikkel voltam hölgyek látszódott, hogy több ész volt bennük, mont benned. Nagyon aranyos vagy, hogy tartsam meg a kölyköt. A te fajtád nem fogja fel, hogy a gyermek alapvetően fogyatékos lett volna a gyógyszerem miatt, ami nélkül nem tudnék élni. Neked egy felnőtt ember élete nem fontos, nem fontos, hogy a szerető családja hogyan érezne ha meghalna. Téged csak az érdekes, hogy egy meg se született ember létezzen még ha fogyatékos is.

dec. 6. 00:15
 33/100 gergelice16 ***** válasza:
68%

Számítottam rá, hogy mindenki rám támad, amiért megírom a véleményemet (bár kultúráltabb válaszokra számítottam, a sok passzív-agresszív válasz nélkül), de már nem bírtam olvasni, hogy mindenki csak a kényelmi szempontot nézi, az erkölcsi részt pedig csak annyiban tudják le, hogy "nehéz" meg "szükséges rossz". Pontosan tudom, hogy felesleges belemenni a vitába, mert egy egészséges ember lelkiismerete nem bírná elismerni a gyilkolás tényét, sokkal egyszerűbb rámondani, hogy az csak egy "szövetdarab". Bár #32 legalább elfogadta, nála más problémák vannak (később visszatérek rá).

Biztosan nehéz életed volt/van, nem ítélkezni akarok, nincs is jogom ahhoz, hogy mások lelkiismerete legyek. De muszáj leírnom az igazságot, pláne ha a Kérdező esetleg abortuszon gondolkodna.

Érdekelne, szerinted mikortól számít embernek a magzat. Amikor már van szívhangja? Vagy amikor már jelzéseket ad az anyának? Vagy amikor már megszületett? Mert a magzatok is élnek! Ajánlom neked a Néma sikoly című videót, ebben egy ultrahangfelvételt látunk, amin az abortusz műtét közben a magzat menekül a halál elől. Senki ne mondja, hogy ő nincs életben. És hogy mikor levágják a végtagjait és összenyomják a fejét, az nem gyilkosság. A különbség csak annyi, hogy ők sokkal védtelenebbek, mint mi.

Pontosan tudom, hogy nincs 100%-os védelem. Ezzel számolni kell. Az abortusz problémája egy sokkal nagyobb és nehezebb erkölcsi témának, a szexualitásnak csak egy ága. Az egész probléma abban gyökerezik, hogy manapság az emberek a szexre csupán élvezetforrásként tekintenek, egyáltalán nincsenek tisztában annak lelki vonzatával. A szex a kapcsolat megerősítésére szolgál, úgy működik, mint egy ragasztószalag. Azokat a kapcsolatokat is összetartja, amiket nagyon nem kellene, ezért is nagy probléma, ha két ember túl korán fekszik le egymással. Arról nem is beszélve, hogy a lélektelen szex mekkora sebeket képes okozni az ember lelkében. Szörnyű tény, hogy a mai 14-16 éves kislányokat az iskolában kiközösítik, ha még szűzek, és keresnek nekik egy partnert, akivel elveszíthetik. A társadalomban eluralkodott az a nézet, hogy maradjunk felnőttként is gyerekek, ne hozzunk nehéz döntéseket, csak az itt és most pillanatokért éljünk. Ma már nem "menő" másokért élni. Nem "menő" felelősséget vállalni a tetteinkért. Ebből következik az is, hogy az emberek felelőtlenül lefeküdnek egymással, majd ha becsúszik a gyerek "megoldásként" ott az abortusz. A fő probléma nem a terhességgel van, hanem az azt megelőző felelőtlen élettel. De mivel annak csak hosszútávon vannak következményei, a mai ember nem törődik vele, csak minél jobban ki akarja sajtolni az örömöket a jelen javára. Ez a legfőbb probléma. Pontosan tudom, hogy az abortusz így is egy nagyon nehéz döntés, mert ha nem végezzük el, vége az "idilli" életnek, aminek mi vagyunk a központja. A megoldás az lenne, ha az emberek megtanulnának másokért élni. Ez vezetne az igazi boldogsághoz, de persze ezt a mai ember nem képes felfogni.

Komolyan úgy gondolod, hogy jobb a halál a nehéz életnél? És még ha így is gondolod (bár életben vagy), szerinted szülőként van jogod eldönteni ezt a gyereked helyett?

Pontosan tudom, milyen áldozatokkal jár egy terhesség, ugyanis én is apa vagyok. Azt is tudom, hogy egy gyereknevelés milyen áldozatokkal jár. Cseppet sem egyszerű. Sok lemondással jár. Ezt senkire sem lehet kényszeríteni. Normál esetben belülről kellene jönnie a késztetésnek, hogy feláldozod magad azért, hogy más élhessen. Erről szól a szülői lét. Tudom, vannak esetek, amikor ez az áldozat csöppet sem ennyire egyértelmű. De biztos vagyok benne, hogy az esetek több mint 99%-ban az abortusz a szülők kényelméért történik meg. És ez nagyon nincs rendben. Mert én úgy gondolom, hogy még a legnagyobb nyomorban, a legkilátástalanabb helyzetben is találhat az ember magában annyi erőt, hogy helyesen cselekedjen. Még akkor is ha ez rohadtul nehéz. De még a lustáknak is fennáll az a lehetőség, hogy csak 9 hónapig kell ezt a terhet viselni, utána átadhatja másnak ezt a nehézséget, ha lemondd a szülői jogról. Szerintem a szülő ennyi felelősséggel tartozik a születendő gyermekének, hogy ha már felelőtlen volt, vállalja annak következményeit.

Az abortusz betiltásáról továbbra is úgy gondolom, hogy lehet vitatkozni, mindkét oldal mellett tudnék érvelni. Ahogy korábban is írtam, belső indittatásból kellene megtörténnie a szülésnek, nem pedig azért, mert nincs lehetőséged dönteni. Ugyanakkor a betiltással életeket mentenénk. Szóval tényleg nem tudom, mi lenne a helyes döntés, nem is szólok bele ebbe a vitába, hagyom, hogy nálam okosabb és erkölcsösebb emberek döntsenek.

Értékelem, hogy te legalább elismered a gyilkosság tényét. Viszont a korábban leírtak rád is vonatkoznak. Szerinted van jogod eldönteni, hogy egy fogyatékos gyerek élhet-e? Van fogyatékos ismerősöm, ahol a szülők bevállalták, hogy abból fog állni az életük, hogy őt gondozzák. Cseppet sem egyszerű dolog. Mégis erőt ad nekik az, amikor látják gyermeküket mosolyogni. Ha igazán ismernél fogyatékos embereket, tudnád, hogy az ő életük épp annyira értékes, mint akárki másé. Sőt, ők gyakran sokkal jobban értik, hogy mi kell a boldog élethez, mert őket kevésbé árnyékolja be a társadalom baromsága. Megjegyzem, sokat lehet tanulni tőlük. És mégha neked nem is lenne erőd ahhoz, hogy felneveld, másoktól is elvennéd ezt a lehetőséget?

Hogy melyikünkben van több ész, azt majd az élet eldönti. Egy biztos, én a sok nehézség ellenére is, ami a szülői élettel jár, teljesen boldognak érzem magam, és úgy érzem, tudom, hogy mi az élet értelme. Ez rólad is elmondható? A mindennapos élvezetekben megtaláltad a boldogságot?

dec. 6. 09:52
 34/100 anonim ***** válasza:
34%

Na most ment fel a pumpa rendesen bennem. Nézd meg egyik kérdést, hogy 6 éve vár gyerekre és se fogyatékos se roma gyereket nem szeretne.

A másik meg az , hogy hozzánk nem jöhetne mivel vezetékes víz sincs és egy kis ágy se fér be a pár négyzetméteres szobába, ami még a 10 nm-ért se éri el.

Jobb lesz ha nem szólsz bele más életébe, mert magam kereslek fel és verlek agyon. Épp elég nehéz feldolgozni egy gyilkosságot. De az hogy olyanokat krákogsz, amiről semmit se tudsz. Inkább hallgass.

dec. 6. 11:14
 35/100 anonim ***** válasza:
60%

Pasiként mi a fenének szólalsz meg? Semmi közöd hozzá. Még a menstruációs fájdalmat se tudod milyen. TE nyugodtan élheted tovább az életed, tudsz dolgozni. Neked fogalmad sincs milyen terhesnek lenni, szülni és gyereket nevelni.

dec. 6. 11:18
 36/100 anonim ***** válasza:
68%

"Életeket mentenének a betiltással"

Neked fogalmad sincs, hogy egy nem várt terhesség esetén mire képes egy nő. Hányan voltak öngyilkosok terhesség miatt. Hányan próbálták mindenféle veszélyes módszerrel elhajtani a magzatot. Neked nem számít egy felnőttnek az élete. Ez nem a vitamint szívta el tőlem, hanem az életet.

dec. 6. 11:26
 37/100 anonim ***** válasza:
50%

Jó is lett volna, ha egy szövetdarab lett volna. Annak ellenére, hogy rendszeresen teszteltem, majdnem 10 hetes volt, amikor megöltem. Igen, megölésről beszélek. Volt már szeme, szája, füle, keze és lábai is tudtak mozogni. Éreztem a haláltusáját is. Mintha Auschwitzi haláltáborban lett volna. Én tényleg azt mondom, aki tervez valaha is rendesen gyereket, az készüljön fel arra, hogy semmi szeretet nem fog iránta érezni. Egyébként az összes többi szavaddal egyet értek. Tudom, hogy a többséget nem is érdekli. Nekem ezt még fel kell dolgozni, hogy megöltem egy embert. Addig meg csak rémálmaim lesznek és felriadás éjszaka.

dec. 6. 11:39
 38/100 anonim ***** válasza:
66%

35: Na ácsi! Oké, hogy a nő terhes és sok következményt ő visel, de ettől még egy férfinak is lehet véleménye a dologról. Hülye hasonlat, de ez olyan, mint ha én nem mondhatnám, hogy rossz dolog (bár néha igen hatékony ;)) valakit tökön rúgni, mert nincs olyanom és soha nem is lesz. Régen rossz, ha a férfiakat kirekesztjük az összes női témából, mert ilyen esetben aztán végképp nem várhatunk megértést és együttérzést tőlük. Nálunk a családban egy fiú sem tudja, milyen egy menstruációs görcs, de tudják, hogy tudnak segíteni. Sőt, néha még a terhesség, szülés, szoptatás kapcsán is vannak jó ötleteik. Meg sok hülyeség is, de felnőtt nő vagyok, legfeljebb nem hallgatok rájuk :).

Egyébként a kérdésben sincs benne, hogy csak a nők véleményére kíváncsi a kérdező. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy ne szóljon bele, akinek (még) nem volt. Megjegyzem, a kérdező - valószínűleg - a művi vetélésre gondolt, de jelentés alapján a spontán és a befejezetlen vetélés is beletartozna a témába.

dec. 6. 11:40
 39/100 anonim ***** válasza:
41%
Ez pont úgy hangzik, hogy férjem programozó munkájába bele szólhatok bármikor, mert van egy kis frontend tudásom. Pont annyira lenne vicces és egyben szánalmas, ahogy belekrákogtok a legális abortuszba. Kell egy kis gondolkodás fejben, hogy vajon miért legális?
dec. 6. 11:45
 40/100 gergelice16 ***** válasza:
68%

Nyugodtan kitöltheted rajtam a dühödet, de a tény, hogy igazából magadra haragszol, nem fog változni. Mint mondtam, nem akarok senki lelkiismerete lenni, de jobb tisztában lenni a tényekkel.

Egész terhesség alatt támogattam a feleségemet, és habár pontosan nem ismerem a fájdalmát, azt láttam, hogy milyen nehéz neki, és ő maga is beszélt róla. És ami neki nehéz, az nekem is, mivel egy csapat vagyunk. Nyugodtan veheted, hogy amit én írtam, az az ő véleménye is (tegnap amúgyis beszéltem vele erről).

Kérlek ne abba köss bele, amiről mondtam, hogy nem tudnék dönteni. Értem az érveket, és nem tudom eldönteni, hogy helyes lenne-e. Természetesen fontos nekem az anya élete is, azonban fontos az a durván 6 millió! magzat élete is, akit 1954 és 2022 között meggyilkoltak. Inkább olvasd el, hogy pontosan mit írtam, mert nem úgy tűnik, hogy megértetted.

dec. 6. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!